Kleine Hagen kan nu afgesloten worden

Door Redactie op 23-11-2009

tn_Kleine hagen goedEIBERGEN – Afgelopen weekend is de Kleine Hagen voor het eerst afgesloten geweest. Al maanden is er overlast in het steegje. Buurtbewoners klaagden steen en been over geluidsoverlast, vernielingen, en wild plassen. De gemeente heeft daarom besloten om aan beide kanten van het pad een hek te plaatsen.

Vrijdag en zaterdag zijn de spijlenhekken in gebruik genomen. Buurtbewoners moeten zelf de hekken sluiten en openen. Elk weekend wordt het steegje vanaf 23.00 uur afgesloten. Zondagmorgen rond 8.00 uur gaan de hekken weer open. Er waren ook al plannen om meer verlichting te plaatsen maar dat ziet de buurt niet zitten.

Alle bewoners hebben voor de veiligheid een sleutel. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt moeten de mensen wel kunnen vluchten. Of de plaatselijke brandweer ook een sleutel heeft is niet bekend.

Het plan heeft ter inzage gelegen bij de gemeente. Er zijn geen bezwaren binnengekomen tegen het komst van de twee hekken.

Hongenjongeren hebben ook een kerstboom!
De kersttijd komt er aan en dat is in veel winkels al goed te zien. Maar de hangjongeren in Eibergen zijn er ook mee bezig. Onze fotograaf – Roy Nijman – was zondagmorgen even zijn hond aan het uitlaten op de Maat. Opeens zag hij een bijzondere boom. Een ‘bierboom’ of zijn dit al versieringen voor de kerst (zie foto’s). Heel bijzonder dit kunstwerk. Een applausje voor de makers! Ook trof hij een grasmaaier aan die volledig vernield was, welke persoon in Eibergen kan nu geen gras meer maaien?

no images were found

no images were found

Reacties

DE BUURT ??????
er wordt helemaal niks met de buurt overlegd
alleen de mensen die aan de steeg wonen weten er iets van maar de buurt??
dat het hek op slot gaat daar kunnen we mee leven maar dat wij moeten boeten en ook geen sleutel krijgen terwijl wij minimaal 8 keer per dag de steeg gebruiken.
en niet eens alle aanwonende hebben een sleutel nodig zelfs de bloemenzaak niet.

en de gemeente speelt ook een vies spelletje
want ik moest maar mailen om ook een sleutel te krijgen maar nu zeggen ze dat het aan de aanwoonende ligt en die zeggen dat je bij de gemeente moet zijn

maar we hebben het helemaal gehad hier met een aantal mensen in de buurt en de gemeente

de BUURT!!!!!!!!!!!!!!

de buurt | 23-11-09 | 20:54

ik heb dat prachtige kunstwerk gemaakt op zaterdag avond 🙂

kunstenaar | 23-11-09 | 22:54

De Buurt is zeker gefrustreerd en bang?
Bang dat de overlast nu naar hun stekkie gaat?
Dat het met hun rust is gedaan?
Zoals boven vermeld staat: het plan heeft bij de gemeente gelegen. Er waren geen bezwaren binnen gekomen.

me | 24-11-09 | 10:33

ik moest een mailtje naar de gemeente stuuren zodat ik dan ook een sleutel kreeg
heb niks meer van de gemeente gehoord dus dacht dat het wel goed zat
anders had ik zeker bezwaar aan getekend hoor ME
en hoezo gefrusteerd ??

de buurt | 24-11-09 | 15:31

ps: ik spreek namens mijzelf huize nou en
want op deze manier is er geen sprake van een buurt

de buurt | 24-11-09 | 16:21

wat een leuk idee van de jeugd.
dat versiert de maat tenminsten.
waarom laten ze dit eigenlijk niet staan?
ik ging vanmiddag kijken maar het was opgeruimd, ”jammer”
waarom moet trouwens de jeugd overal voor opdraaien , de meeste dingen kunnen ook door volwassenen
gedaan zijn.

Haha | 24-11-09 | 17:43

wat voor een pauper merk bier hangt er dan in ?!

Ik | 25-11-09 | 13:51

Beste buurt

een sleutel aanvragen is wat anders dan bezwaar maken. En als je niets hoort dan onderneem je toch actie? Of denk je soms dat alles vanzelf goed komt omdat je 1 x iets gedaan hebt?
En wat is het probleem toch enorm groot. Het hek gaat om 23:00 uur dicht en zondag weer open. Even 1 dag omlopen, wat een ramp, wat een groot probleem. Dat probleem is zeker groter dan de overlast en schade die de winkeliers hebben? Krijg al bijna medelijden met je.
Ik zou zeggen: wees blij dat de overlast eindelijk wordt aangepakt en hou op te zeuren. Vraag de gemeente nogmaals om een sleutel of om duidelijkheid. Het hek staat er en dat zal niet veranderen. Leer er mee leven, er zijn ergere dingen. Het is verdorie al erg genoeg dat dit nodig is omdat de jeugd zich niet kan gedragen. Ipv te lopen klagen en zeuren kun je beter met z’n allen de oorzaak aanpakken als gezamelijk team ipv dit gedoe. Samen sta je sterk. Alleen bereik je niets. Begin nou niet te roepen: er is niets overlegt, er is geen samenwerking. Die is er vast wel, de bereidheid om iets samen te ondernemen. Als je maar wilt luisteren naar elkaar!!

me | 26-11-09 | 08:57

ik heb gisteren de gemeente aan de telefoon gehad en die heeft geen bezwaar dat wij de sleutel krijgen
en als wij dan aan de (buren)vragen om een sleutel dan worden we van de een naar de ander gestuurd
en hoezo 1 dag omlopen kan je niet tellen?????
het gaat ons puur om het princiepe dat 2 mensen denken dat het hun steeg is
en hoezo wat weet jij ervan of er overlegd is?
anders kom je maar aan de deur als je jezelf bekend durft te maken dan praten we wel verder

buurt | 26-11-09 | 19:36

Beste buurt
Je geeft zelf aan in het 1e bericht dat er niets overlegd is. 🙂
Wat doe je toch opgefokt.
als de steeg om 23:00 uur wordt afgesloten elk weekend (dat zal dus vrijdag zijn) en hij gaat zondag om 08:00 uur weer open, hoeveel dagen loop je dan om?
Waarschijnlijk weten de buren geeneens wie verantwoordelijke is voor het afgeven van een sleutel.
Het zal vast niet zo zijn dat 2 mensen denken dat de steeg van hun is. Het gaat er vast om dat er teveel overlast is veroorzaakt door jongeren.
Zoals ik eerder aangaf: hou op met dit gezeur en gedoe. Ga in de buurt kijken wat je samen aan de overlast kunt doen ipv dit gemekker. Het is toch te belachelijk voor woorden dat dit soort maatregelen nodig zijn omdat een aantal jongeren zich niet kan gedragen?
Dus als je wat wilt zet er dan met z’n allen de schouders eronder, pak het samen aan.
Dit is het laaste wat ik erover zeggen wil. Wordt een beetje moe van jou manier van uiten. Als je al die negatieve energie nou eens gebruikt om de buurt te mobiliseren om samen actie te ondernemen, dan kom je een heel eind.
Veel succes, hopelijk kunnen jullie samen de overlast verminderen

me | 27-11-09 | 09:02

moet je eens goed luisteren dat is niet 1 dag omlopen je kan echt niet tellen he!!
wij gebruiken ook vrijdagavond na 2300 uur de steeg en de zaterdag s,morgens en s,middags en s,avonds dus hoe vaak is dat !! heb je een telraam nodig????
maar als je toch moeder theresa wilt uit hangen dan ga je lekker zelf in het steegje staan de hele weekend maar laat mij er gewoon door ik maak niks kapot!!!
en bij deze ik ben nu ook klaar met jou!

buurt | 27-11-09 | 13:29

zoals bekend: de slechte maken altijd alles kapot voor de goeden.
He buurt probeer het eens positief te benaderen:
Stukje omlopen is goed voor je conditie. Minder kans op overgewicht, hart en vaatziekten. Er zit dus wel een positieve kant aan. Succes met je extra conditie training!!

lollig | 30-11-09 | 09:27

ohwow 1 x extra omlopen. Dat maakt 1 dag met 1 x extra. Dan laat je toch de hond een keertje eerder uit? Op zondag na 8 uur? Zie het probleem niet zo. Je doet wel heel kortzichtig. Alsof het omlopen erger is dan het vandalisme. Jij maakt dan misschien niets kapot, maar de vandalen wel. Tja dan heb jij gewoon pech. Jij hebt het nu extra zwaar doordat anderen het verpesten voor je. Waarom zou ik in het steegje gaan staan. Ga er zelf staan en zeg tegen de vandalen dat ze op moeten houden omdat jij anders zo’n eind moet omlopen

me | 30-11-09 | 09:32

hoezo 1 keer extra omlopen afgelopen zondag liep ik s,morgens om 8 uur buiten met de honden en het hek zat dicht en toen ik terug kwam om 8.15 zat ie nog steeds dicht
nu is het een kwatier later en straks?????
maar goed zoals lollig als zegt het is toch weer goed voor mijn conditie
maar meneer of mevrouw ME dan moet het hek ook wel open zijn om 8 uur en niet waneer de overbuurman denkt ,wanneer ik een keer wakker ben
en over aanspreken van jongeren ik heb toevallig afgelopen vrijdag een paar jongens aan gesproken die vuurwerk in het hokje gooiden
kreeg een grote bek en ze wisten van niks terwijl ik ze het heb zien doen
ik spreek ze er echt wel op aan en ben ook niet bang of onder de indruk van die gasten
terwijl anderen die daar liepen hun kop in het zand staken
dus ga mij niet vertellen dat ik het zelf moet doen ok

buurt | 30-11-09 | 20:19

zonde dat de jeugd de boel zo verziekt. Super dat je ze hebt aangesproken buurt, dat meen ik echt. Als meer mense dit zouden doen……. Tegenwoordig kunnen ze alleen nog maar een grote mond terug geven. Respect voor anderen en eigendommen van anderen is er niet meer. Je hebt gelijk wat betreft het openen van het hek: 8 uur open is 8 uur open en niet later. Wie opent het hek eigenlijk?? Ik wens je veel succes met het verkrijgen van een sleutel. Hopelijk blijf je de jeugd op het gedrag aanspreken. Toppie!!

me | 01-12-09 | 12:15

Copyright © 2020 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

RIVM: Vijfendertig vastgestelde corona besmettingen in Berkelland
BERKELLAND – In de periode van 16 t/m 29 september zijn er vijfendertig officiële corona besmettingen vastgesteld in de Gemeente Berkelland. Dat heeft......
Lees verder »

Algemene Ledenvergadering FC Eibergen gaat niet door
EIBERGEN - De geplande Algemene Ledenvergadering van FC Eibergen op maandag 5 oktober bij Grand café De Klok kan door de aangescherpte corona maatrege......
Lees verder »

Oranje Fonds zoekt kanshebbers Appeltjes van Oranje 2021 in Berkelland
BERKELLAND - Het Oranje Fonds start vandaag de zoektocht naar bijzondere projecten uit Berkelland die kans maken op een Appeltje van Oranje 2021. Dit ......
Lees verder »

Storing aan openbare verlichting in Eibergen
EIBERGEN - Momenteel is er een storing in de openbare verlichting in Eibergen. De storing treft de volgende straten: Herman ten Catestraat Beltrumsewe......
Lees verder »

Ladies Night in Haarlo gaat niet door
HAARLO - De organisatie van de Ladies Night bij HCR Prinsen in Haarlo,  die gepland stond voor 5 november 2020, heeft laten weten dat het eveneme......
Lees verder »

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Praat samen over alcohol en tabak!
BERKELLAND - Het schooljaar is begonnen. Veel kinderen gaan voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Dat is vaak een spannende tijd, voor kindere......
Lees verder »

Inzameling voor Voedselbank in Eibergen en Rekken
EIBERGEN - Op zondag 4 oktober houdt de diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank. Ook o......
Lees verder »

Collecteweek Brandwonden Stichting
EIBERGEN - Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is, dit jaar van 4 tot en met 10 o......
Lees verder »

Marc Roth bij KunstKring Ruurlo over Noord-Korea
RUURLO – Op vrijdag 16 oktober neemt Drs. Marc Roth zijn toehoorders tijdens een presentatie mee naar Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld ......
Lees verder »

‘Interactie app maken’ bij BIEBlab in Ruurlo en Eibergen
RUURLO - Op woensdag 7 oktober (van 15.30 tot 17.30 uur) staat het BIEBlab in Ruurlo in het teken van het maken van een interactieve app. De Bibliothe......
Lees verder »

Expositie schilderijen Anneke Zwager bij KunstKring Ruurlo
RUURLO – Van 9 oktober tot en met 25 november exposeert Anneke Zwager bij KunstKring Ruurlo. De expositie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te be......
Lees verder »

Wie helpt speeltuin Noord “winterklaar” maken
BORCULO - Het speelseizoen bij speeltuin noord in Borculo is weer aan zijn einde gekomen. Natuurlijk kan er ook in de herfst/winter gewoon doorge......
Lees verder »

Columns Marcel & Monique

Column Monique Weiden: Droogte
BELTRUM - Het klimaat verandert, dat merken we allemaal. Voor het derde jaar hebben we al te maken met extreme droogte en erg hoge temperaturen. ......
Lees verder »

Fratsen Dat is noe eenmoal zo.
NEEDE - Noe is `t neet mien gewoonte um vanaf disse plek oaver mien bedrief te schrieven. Ik wil de stukskes altied open hollen en luchtig en neet as ......
Lees verder »

Fratsen De karke
NEEDE - Gedoo in de karken um ons hen. In Leevelde hebt ze `n concert e geven in de karke den deur `t bisdom neet good e keurt was. Toen had ie `t sch......
Lees verder »

Zichtbaarheid
BELTRUM - Ik noemde het in mijn vorige column al: zichtbaarheid. En ik krijg ook nog wel eens de vraag van mensen waarom wij het zo belangrijk vinden ......
Lees verder »

NUB TV

film: Burgemeester Joost van Oostrum verricht opening “Diekhook in ‘t Lech” op de trekker

Ondernemend Berkelland

Eddy Groot Zevert 25 jaar bij Scharenborg Beltrum
BELTRUM - Een klein feestje vandaag (woensdag 9 september) bij Scharenborg Beltrum B.V. Eddy Groot Zevert is namelijk vandaag al 25 jaar in dienst bi......
Lees verder »

Boerderijwinkel Bosheurne voor over (h)eerlijke streekproducten
BARCHEM – Een bedrijf starten midden in de coronacrisis, je moet het maar durven. Eigenlijk overkwam het Gert en Gersina Tessemaker uit de buurtschap ......
Lees verder »

Nieuw in Eibergen: Friet Enzo
EIBERGEN - Eibergen heeft er sinds kort een cafetaria bij. Broers Giovanni (20) en Ducan (25) de Koning waren al een tijdje op zoek naar een geschikte......
Lees verder »

Determineer-dag met oude appel- en perenrassen bij Erve Brooks
GELSELAAR - Er zal, na een aantal jaren van afwezigheid, weer een determineer-dag voor oude fruitrassen worden belegd bij Erve Brooks.  Deze zal ......
Lees verder »

Een webshop met bijzonder speelgoed van 12.000 euro
NEEDE - Plezier is breed. Een ritje in de achtbaan, op de koffie bij vrienden of een rustgevend fietstochtjes door de bossen. Kirsten Lensink (29) den......
Lees verder »