Kleine Hagen kan nu afgesloten worden

Door Redactie op 23-11-2009

tn_Kleine hagen goedEIBERGEN – Afgelopen weekend is de Kleine Hagen voor het eerst afgesloten geweest. Al maanden is er overlast in het steegje. Buurtbewoners klaagden steen en been over geluidsoverlast, vernielingen, en wild plassen. De gemeente heeft daarom besloten om aan beide kanten van het pad een hek te plaatsen.

Vrijdag en zaterdag zijn de spijlenhekken in gebruik genomen. Buurtbewoners moeten zelf de hekken sluiten en openen. Elk weekend wordt het steegje vanaf 23.00 uur afgesloten. Zondagmorgen rond 8.00 uur gaan de hekken weer open. Er waren ook al plannen om meer verlichting te plaatsen maar dat ziet de buurt niet zitten.

Alle bewoners hebben voor de veiligheid een sleutel. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt moeten de mensen wel kunnen vluchten. Of de plaatselijke brandweer ook een sleutel heeft is niet bekend.

Het plan heeft ter inzage gelegen bij de gemeente. Er zijn geen bezwaren binnengekomen tegen het komst van de twee hekken.

Hongenjongeren hebben ook een kerstboom!
De kersttijd komt er aan en dat is in veel winkels al goed te zien. Maar de hangjongeren in Eibergen zijn er ook mee bezig. Onze fotograaf – Roy Nijman – was zondagmorgen even zijn hond aan het uitlaten op de Maat. Opeens zag hij een bijzondere boom. Een ‘bierboom’ of zijn dit al versieringen voor de kerst (zie foto’s). Heel bijzonder dit kunstwerk. Een applausje voor de makers! Ook trof hij een grasmaaier aan die volledig vernield was, welke persoon in Eibergen kan nu geen gras meer maaien?

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Reacties

DE BUURT ??????
er wordt helemaal niks met de buurt overlegd
alleen de mensen die aan de steeg wonen weten er iets van maar de buurt??
dat het hek op slot gaat daar kunnen we mee leven maar dat wij moeten boeten en ook geen sleutel krijgen terwijl wij minimaal 8 keer per dag de steeg gebruiken.
en niet eens alle aanwonende hebben een sleutel nodig zelfs de bloemenzaak niet.

en de gemeente speelt ook een vies spelletje
want ik moest maar mailen om ook een sleutel te krijgen maar nu zeggen ze dat het aan de aanwoonende ligt en die zeggen dat je bij de gemeente moet zijn

maar we hebben het helemaal gehad hier met een aantal mensen in de buurt en de gemeente

de BUURT!!!!!!!!!!!!!!

de buurt | 23-11-09 | 20:54

ik heb dat prachtige kunstwerk gemaakt op zaterdag avond 🙂

kunstenaar | 23-11-09 | 22:54

De Buurt is zeker gefrustreerd en bang?
Bang dat de overlast nu naar hun stekkie gaat?
Dat het met hun rust is gedaan?
Zoals boven vermeld staat: het plan heeft bij de gemeente gelegen. Er waren geen bezwaren binnen gekomen.

me | 24-11-09 | 10:33

ik moest een mailtje naar de gemeente stuuren zodat ik dan ook een sleutel kreeg
heb niks meer van de gemeente gehoord dus dacht dat het wel goed zat
anders had ik zeker bezwaar aan getekend hoor ME
en hoezo gefrusteerd ??

de buurt | 24-11-09 | 15:31

ps: ik spreek namens mijzelf huize nou en
want op deze manier is er geen sprake van een buurt

de buurt | 24-11-09 | 16:21

wat een leuk idee van de jeugd.
dat versiert de maat tenminsten.
waarom laten ze dit eigenlijk niet staan?
ik ging vanmiddag kijken maar het was opgeruimd, ”jammer”
waarom moet trouwens de jeugd overal voor opdraaien , de meeste dingen kunnen ook door volwassenen
gedaan zijn.

Haha | 24-11-09 | 17:43

wat voor een pauper merk bier hangt er dan in ?!

Ik | 25-11-09 | 13:51

Beste buurt

een sleutel aanvragen is wat anders dan bezwaar maken. En als je niets hoort dan onderneem je toch actie? Of denk je soms dat alles vanzelf goed komt omdat je 1 x iets gedaan hebt?
En wat is het probleem toch enorm groot. Het hek gaat om 23:00 uur dicht en zondag weer open. Even 1 dag omlopen, wat een ramp, wat een groot probleem. Dat probleem is zeker groter dan de overlast en schade die de winkeliers hebben? Krijg al bijna medelijden met je.
Ik zou zeggen: wees blij dat de overlast eindelijk wordt aangepakt en hou op te zeuren. Vraag de gemeente nogmaals om een sleutel of om duidelijkheid. Het hek staat er en dat zal niet veranderen. Leer er mee leven, er zijn ergere dingen. Het is verdorie al erg genoeg dat dit nodig is omdat de jeugd zich niet kan gedragen. Ipv te lopen klagen en zeuren kun je beter met z’n allen de oorzaak aanpakken als gezamelijk team ipv dit gedoe. Samen sta je sterk. Alleen bereik je niets. Begin nou niet te roepen: er is niets overlegt, er is geen samenwerking. Die is er vast wel, de bereidheid om iets samen te ondernemen. Als je maar wilt luisteren naar elkaar!!

me | 26-11-09 | 08:57

ik heb gisteren de gemeente aan de telefoon gehad en die heeft geen bezwaar dat wij de sleutel krijgen
en als wij dan aan de (buren)vragen om een sleutel dan worden we van de een naar de ander gestuurd
en hoezo 1 dag omlopen kan je niet tellen?????
het gaat ons puur om het princiepe dat 2 mensen denken dat het hun steeg is
en hoezo wat weet jij ervan of er overlegd is?
anders kom je maar aan de deur als je jezelf bekend durft te maken dan praten we wel verder

buurt | 26-11-09 | 19:36

Beste buurt
Je geeft zelf aan in het 1e bericht dat er niets overlegd is. 🙂
Wat doe je toch opgefokt.
als de steeg om 23:00 uur wordt afgesloten elk weekend (dat zal dus vrijdag zijn) en hij gaat zondag om 08:00 uur weer open, hoeveel dagen loop je dan om?
Waarschijnlijk weten de buren geeneens wie verantwoordelijke is voor het afgeven van een sleutel.
Het zal vast niet zo zijn dat 2 mensen denken dat de steeg van hun is. Het gaat er vast om dat er teveel overlast is veroorzaakt door jongeren.
Zoals ik eerder aangaf: hou op met dit gezeur en gedoe. Ga in de buurt kijken wat je samen aan de overlast kunt doen ipv dit gemekker. Het is toch te belachelijk voor woorden dat dit soort maatregelen nodig zijn omdat een aantal jongeren zich niet kan gedragen?
Dus als je wat wilt zet er dan met z’n allen de schouders eronder, pak het samen aan.
Dit is het laaste wat ik erover zeggen wil. Wordt een beetje moe van jou manier van uiten. Als je al die negatieve energie nou eens gebruikt om de buurt te mobiliseren om samen actie te ondernemen, dan kom je een heel eind.
Veel succes, hopelijk kunnen jullie samen de overlast verminderen

me | 27-11-09 | 09:02

moet je eens goed luisteren dat is niet 1 dag omlopen je kan echt niet tellen he!!
wij gebruiken ook vrijdagavond na 2300 uur de steeg en de zaterdag s,morgens en s,middags en s,avonds dus hoe vaak is dat !! heb je een telraam nodig????
maar als je toch moeder theresa wilt uit hangen dan ga je lekker zelf in het steegje staan de hele weekend maar laat mij er gewoon door ik maak niks kapot!!!
en bij deze ik ben nu ook klaar met jou!

buurt | 27-11-09 | 13:29

zoals bekend: de slechte maken altijd alles kapot voor de goeden.
He buurt probeer het eens positief te benaderen:
Stukje omlopen is goed voor je conditie. Minder kans op overgewicht, hart en vaatziekten. Er zit dus wel een positieve kant aan. Succes met je extra conditie training!!

lollig | 30-11-09 | 09:27

ohwow 1 x extra omlopen. Dat maakt 1 dag met 1 x extra. Dan laat je toch de hond een keertje eerder uit? Op zondag na 8 uur? Zie het probleem niet zo. Je doet wel heel kortzichtig. Alsof het omlopen erger is dan het vandalisme. Jij maakt dan misschien niets kapot, maar de vandalen wel. Tja dan heb jij gewoon pech. Jij hebt het nu extra zwaar doordat anderen het verpesten voor je. Waarom zou ik in het steegje gaan staan. Ga er zelf staan en zeg tegen de vandalen dat ze op moeten houden omdat jij anders zo’n eind moet omlopen

me | 30-11-09 | 09:32

hoezo 1 keer extra omlopen afgelopen zondag liep ik s,morgens om 8 uur buiten met de honden en het hek zat dicht en toen ik terug kwam om 8.15 zat ie nog steeds dicht
nu is het een kwatier later en straks?????
maar goed zoals lollig als zegt het is toch weer goed voor mijn conditie
maar meneer of mevrouw ME dan moet het hek ook wel open zijn om 8 uur en niet waneer de overbuurman denkt ,wanneer ik een keer wakker ben
en over aanspreken van jongeren ik heb toevallig afgelopen vrijdag een paar jongens aan gesproken die vuurwerk in het hokje gooiden
kreeg een grote bek en ze wisten van niks terwijl ik ze het heb zien doen
ik spreek ze er echt wel op aan en ben ook niet bang of onder de indruk van die gasten
terwijl anderen die daar liepen hun kop in het zand staken
dus ga mij niet vertellen dat ik het zelf moet doen ok

buurt | 30-11-09 | 20:19

zonde dat de jeugd de boel zo verziekt. Super dat je ze hebt aangesproken buurt, dat meen ik echt. Als meer mense dit zouden doen……. Tegenwoordig kunnen ze alleen nog maar een grote mond terug geven. Respect voor anderen en eigendommen van anderen is er niet meer. Je hebt gelijk wat betreft het openen van het hek: 8 uur open is 8 uur open en niet later. Wie opent het hek eigenlijk?? Ik wens je veel succes met het verkrijgen van een sleutel. Hopelijk blijf je de jeugd op het gedrag aanspreken. Toppie!!

me | 01-12-09 | 12:15

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Ophalen oud papier Dijkhoek-Heure maand uitgesteld
BORCULO - Voor het ophalen van het oud papier in de Dijkhoek en Heure zijn De Diekhookse Klumpkes en v.v. DEO vanaf dit jaar een samenwerking aangegaa......
Lees verder »

€ 391,20 aan statiegeld donaties voor v.v. DEO
BORCULO - De afgelopen twee maanden konden er bij Albert Heijn Borculo emballagebonnen ingeleverd worden voor voetbalvereniging DEO. Daar is in totaal......
Lees verder »

Gezamenlijk gezondheid verbeteren in de Achterhoek –  ‘8RHK Gezond’ afgetrapt
ACHTERHOEK - De Achterhoek start als eerste regio met het Kavelmodel van HealthKIC om te werken aan verbetering van de gezondheid. 15 januari werd de ......
Lees verder »

Pizzatrain donderdag 28 januari weer bij Café De Stier
EIBERGEN - Pizzatrain steunt Café de Stier uit Eibergen wederom door donderdag 28 januari pizza's te bereiden voor afhaal en bezorging tussen 16.30 en......
Lees verder »

Oproep Kinderen Kopen Een Huis
BERKELLAND - Wil je dolgraag verhuizen, maar levert dit veel strijd op met jouw thuiswonende kinderen? Wijzen zij iedere woning af die je voorstelt e......
Lees verder »

Achterhoek in beweging komt met gratis webinar: Blijf je club trouw
BERKELLAND - Uit de Achterhoekse verenigingsmonitor blijkt dat 70% van de verenigingen ledenwerving- en behoud als grootste knelpunt zien en hier graa......
Lees verder »

Kennismaken met basisscholen in Ruurlo
RUURLO - Ouders van kinderen die vier jaar worden zijn van harte welkom op de basisscholen van Ruurlo om kennis te komen maken. In verband met corona ......
Lees verder »

Kenteken verplicht voor landbouwvoertuigen
BERKELLAND - De maximumsnelheid voor landbouwvoertuigen wordt verhoogd van 25 naar 40 km/u en deze voertuigen mogen op de provinciale weg rijden. Daa......
Lees verder »

Rijbewijskeuringen CBR in Borculo
BORCULO - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/......
Lees verder »

Locatiekeuze nieuwe sporthal Ruurlo is nog geen gegeven
RUURLO - Plannen voor een nieuwe sporthal in Ruurlo brengt nogal wat te weeg. We publiceerden daarover dit artikel (link). Tijdens de commissie Bestuu......
Lees verder »

Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV
RUURLO - Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vra......
Lees verder »

Wekelijks spreekuur politie Achterhoek Oost via Whatsapp
BERKELLAND - Het is vandaag dinsdag. Dus is de politie in de Achterhoek Oost tussen 1930 en 20.30 uur vanavond via Whatsapp bereikbaar voor haar wekel......
Lees verder »

Columns Marcel & Monique

Fratsen gelukkig
NEEDE - Gelukkig moar `t nieuwe joar kump deran, 2020 was achterof eigenlijk `n joar vol gemas. Deur `t virus kwam onze dagelijkse gang van zaken behe......
Lees verder »

Column Monique Weiden: Melkproductieregistratie (MPR)
BELTRUM - Onze melkkoeien produceren zeer hoogwaardige melk die aan heel veel voorwaarden moet voldoen, maar die ook onder zeer scherp toezicht van ve......
Lees verder »

Fratsen Trio
NEEDE - Onlangs schreef ik ne keare iets oaver een escortbureau, doar warkt van dee vrouwleu dee ie kunt bellen as ie argens van of mot. In dat artike......
Lees verder »

Fratsen de road
NEEDE - Onze gemeenteroad begunt zich een betje te reuren,ze denkt volgens mien dat ze neet serieus genog wordt e nommen. De wetholder hef `n dealtje ......
Lees verder »

NUB TV

film: Het jaar van Bas te Velthuis


BERKELLAND – In de laatste dagen van het jaar blikken we met een 11-tal Berkellanders terug op 2020. Op de laatste dag van het jaar hebben we niet alleen het interview met burgemeester Joost van Oostrum, maar ook met Bas te Velthuis, de eindredacteur van Nieuws uit Berkelland. Eigenlijk zou deze film geplaatst worden op donderdag 30 december. Echter is Bas gisteren voor de eerste keer vader geworden. Daarom hebben we even gewacht met het plaatsen van dit interview. Tim Loos sprak met Bas voor dat hij vader werd.

Ondernemend Berkelland

Nieuws uit Berkelland helpt: Taza Borculo
 Nieuws uit Berkelland helpt Taza Borculo BORCULO - Het zal voor veel mensen een rustige jaarwisseling worden. In alle opzichten anders dan anders. E......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01
Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01 Net als met Kerst zullen wij weer heerlijke borrelplankjes voor jullie bereiden voor Oudejaarsdag! Een heer......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice
Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice NEEDE - Wij verkopen op 31 december aan de Borculoseweg ( bij het ijzeren hek naast de AH) oliebol......
Lees verder »

Online Muziekbingo bij De Klok in Eibergen
EIBERGEN - In deze rare tijden is het voor ondernemers erg belangrijk om creatief te zijn. Ook vele ondernemers uit Eibergen komen met leuke en uniek......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Helmink Wonen Eibergen 
Nieuws uit Berkelland helpt: Helmink Wonen Eibergen  Tijdens de lockdown zijn wij telefonisch per mail en app bereikbaar. Artikelen kunnen via de......
Lees verder »