Kleine Hagen kan nu afgesloten worden

Door Redactie op 23-11-2009

tn_Kleine hagen goedEIBERGEN – Afgelopen weekend is de Kleine Hagen voor het eerst afgesloten geweest. Al maanden is er overlast in het steegje. Buurtbewoners klaagden steen en been over geluidsoverlast, vernielingen, en wild plassen. De gemeente heeft daarom besloten om aan beide kanten van het pad een hek te plaatsen.

Vrijdag en zaterdag zijn de spijlenhekken in gebruik genomen. Buurtbewoners moeten zelf de hekken sluiten en openen. Elk weekend wordt het steegje vanaf 23.00 uur afgesloten. Zondagmorgen rond 8.00 uur gaan de hekken weer open. Er waren ook al plannen om meer verlichting te plaatsen maar dat ziet de buurt niet zitten.

Alle bewoners hebben voor de veiligheid een sleutel. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt moeten de mensen wel kunnen vluchten. Of de plaatselijke brandweer ook een sleutel heeft is niet bekend.

Het plan heeft ter inzage gelegen bij de gemeente. Er zijn geen bezwaren binnengekomen tegen het komst van de twee hekken.

Hongenjongeren hebben ook een kerstboom!
De kersttijd komt er aan en dat is in veel winkels al goed te zien. Maar de hangjongeren in Eibergen zijn er ook mee bezig. Onze fotograaf – Roy Nijman – was zondagmorgen even zijn hond aan het uitlaten op de Maat. Opeens zag hij een bijzondere boom. Een ‘bierboom’ of zijn dit al versieringen voor de kerst (zie foto’s). Heel bijzonder dit kunstwerk. Een applausje voor de makers! Ook trof hij een grasmaaier aan die volledig vernield was, welke persoon in Eibergen kan nu geen gras meer maaien?

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Reacties

DE BUURT ??????
er wordt helemaal niks met de buurt overlegd
alleen de mensen die aan de steeg wonen weten er iets van maar de buurt??
dat het hek op slot gaat daar kunnen we mee leven maar dat wij moeten boeten en ook geen sleutel krijgen terwijl wij minimaal 8 keer per dag de steeg gebruiken.
en niet eens alle aanwonende hebben een sleutel nodig zelfs de bloemenzaak niet.

en de gemeente speelt ook een vies spelletje
want ik moest maar mailen om ook een sleutel te krijgen maar nu zeggen ze dat het aan de aanwoonende ligt en die zeggen dat je bij de gemeente moet zijn

maar we hebben het helemaal gehad hier met een aantal mensen in de buurt en de gemeente

de BUURT!!!!!!!!!!!!!!

de buurt | 23-11-09 | 20:54

ik heb dat prachtige kunstwerk gemaakt op zaterdag avond 🙂

kunstenaar | 23-11-09 | 22:54

De Buurt is zeker gefrustreerd en bang?
Bang dat de overlast nu naar hun stekkie gaat?
Dat het met hun rust is gedaan?
Zoals boven vermeld staat: het plan heeft bij de gemeente gelegen. Er waren geen bezwaren binnen gekomen.

me | 24-11-09 | 10:33

ik moest een mailtje naar de gemeente stuuren zodat ik dan ook een sleutel kreeg
heb niks meer van de gemeente gehoord dus dacht dat het wel goed zat
anders had ik zeker bezwaar aan getekend hoor ME
en hoezo gefrusteerd ??

de buurt | 24-11-09 | 15:31

ps: ik spreek namens mijzelf huize nou en
want op deze manier is er geen sprake van een buurt

de buurt | 24-11-09 | 16:21

wat een leuk idee van de jeugd.
dat versiert de maat tenminsten.
waarom laten ze dit eigenlijk niet staan?
ik ging vanmiddag kijken maar het was opgeruimd, ”jammer”
waarom moet trouwens de jeugd overal voor opdraaien , de meeste dingen kunnen ook door volwassenen
gedaan zijn.

Haha | 24-11-09 | 17:43

wat voor een pauper merk bier hangt er dan in ?!

Ik | 25-11-09 | 13:51

Beste buurt

een sleutel aanvragen is wat anders dan bezwaar maken. En als je niets hoort dan onderneem je toch actie? Of denk je soms dat alles vanzelf goed komt omdat je 1 x iets gedaan hebt?
En wat is het probleem toch enorm groot. Het hek gaat om 23:00 uur dicht en zondag weer open. Even 1 dag omlopen, wat een ramp, wat een groot probleem. Dat probleem is zeker groter dan de overlast en schade die de winkeliers hebben? Krijg al bijna medelijden met je.
Ik zou zeggen: wees blij dat de overlast eindelijk wordt aangepakt en hou op te zeuren. Vraag de gemeente nogmaals om een sleutel of om duidelijkheid. Het hek staat er en dat zal niet veranderen. Leer er mee leven, er zijn ergere dingen. Het is verdorie al erg genoeg dat dit nodig is omdat de jeugd zich niet kan gedragen. Ipv te lopen klagen en zeuren kun je beter met z’n allen de oorzaak aanpakken als gezamelijk team ipv dit gedoe. Samen sta je sterk. Alleen bereik je niets. Begin nou niet te roepen: er is niets overlegt, er is geen samenwerking. Die is er vast wel, de bereidheid om iets samen te ondernemen. Als je maar wilt luisteren naar elkaar!!

me | 26-11-09 | 08:57

ik heb gisteren de gemeente aan de telefoon gehad en die heeft geen bezwaar dat wij de sleutel krijgen
en als wij dan aan de (buren)vragen om een sleutel dan worden we van de een naar de ander gestuurd
en hoezo 1 dag omlopen kan je niet tellen?????
het gaat ons puur om het princiepe dat 2 mensen denken dat het hun steeg is
en hoezo wat weet jij ervan of er overlegd is?
anders kom je maar aan de deur als je jezelf bekend durft te maken dan praten we wel verder

buurt | 26-11-09 | 19:36

Beste buurt
Je geeft zelf aan in het 1e bericht dat er niets overlegd is. 🙂
Wat doe je toch opgefokt.
als de steeg om 23:00 uur wordt afgesloten elk weekend (dat zal dus vrijdag zijn) en hij gaat zondag om 08:00 uur weer open, hoeveel dagen loop je dan om?
Waarschijnlijk weten de buren geeneens wie verantwoordelijke is voor het afgeven van een sleutel.
Het zal vast niet zo zijn dat 2 mensen denken dat de steeg van hun is. Het gaat er vast om dat er teveel overlast is veroorzaakt door jongeren.
Zoals ik eerder aangaf: hou op met dit gezeur en gedoe. Ga in de buurt kijken wat je samen aan de overlast kunt doen ipv dit gemekker. Het is toch te belachelijk voor woorden dat dit soort maatregelen nodig zijn omdat een aantal jongeren zich niet kan gedragen?
Dus als je wat wilt zet er dan met z’n allen de schouders eronder, pak het samen aan.
Dit is het laaste wat ik erover zeggen wil. Wordt een beetje moe van jou manier van uiten. Als je al die negatieve energie nou eens gebruikt om de buurt te mobiliseren om samen actie te ondernemen, dan kom je een heel eind.
Veel succes, hopelijk kunnen jullie samen de overlast verminderen

me | 27-11-09 | 09:02

moet je eens goed luisteren dat is niet 1 dag omlopen je kan echt niet tellen he!!
wij gebruiken ook vrijdagavond na 2300 uur de steeg en de zaterdag s,morgens en s,middags en s,avonds dus hoe vaak is dat !! heb je een telraam nodig????
maar als je toch moeder theresa wilt uit hangen dan ga je lekker zelf in het steegje staan de hele weekend maar laat mij er gewoon door ik maak niks kapot!!!
en bij deze ik ben nu ook klaar met jou!

buurt | 27-11-09 | 13:29

zoals bekend: de slechte maken altijd alles kapot voor de goeden.
He buurt probeer het eens positief te benaderen:
Stukje omlopen is goed voor je conditie. Minder kans op overgewicht, hart en vaatziekten. Er zit dus wel een positieve kant aan. Succes met je extra conditie training!!

lollig | 30-11-09 | 09:27

ohwow 1 x extra omlopen. Dat maakt 1 dag met 1 x extra. Dan laat je toch de hond een keertje eerder uit? Op zondag na 8 uur? Zie het probleem niet zo. Je doet wel heel kortzichtig. Alsof het omlopen erger is dan het vandalisme. Jij maakt dan misschien niets kapot, maar de vandalen wel. Tja dan heb jij gewoon pech. Jij hebt het nu extra zwaar doordat anderen het verpesten voor je. Waarom zou ik in het steegje gaan staan. Ga er zelf staan en zeg tegen de vandalen dat ze op moeten houden omdat jij anders zo’n eind moet omlopen

me | 30-11-09 | 09:32

hoezo 1 keer extra omlopen afgelopen zondag liep ik s,morgens om 8 uur buiten met de honden en het hek zat dicht en toen ik terug kwam om 8.15 zat ie nog steeds dicht
nu is het een kwatier later en straks?????
maar goed zoals lollig als zegt het is toch weer goed voor mijn conditie
maar meneer of mevrouw ME dan moet het hek ook wel open zijn om 8 uur en niet waneer de overbuurman denkt ,wanneer ik een keer wakker ben
en over aanspreken van jongeren ik heb toevallig afgelopen vrijdag een paar jongens aan gesproken die vuurwerk in het hokje gooiden
kreeg een grote bek en ze wisten van niks terwijl ik ze het heb zien doen
ik spreek ze er echt wel op aan en ben ook niet bang of onder de indruk van die gasten
terwijl anderen die daar liepen hun kop in het zand staken
dus ga mij niet vertellen dat ik het zelf moet doen ok

buurt | 30-11-09 | 20:19

zonde dat de jeugd de boel zo verziekt. Super dat je ze hebt aangesproken buurt, dat meen ik echt. Als meer mense dit zouden doen……. Tegenwoordig kunnen ze alleen nog maar een grote mond terug geven. Respect voor anderen en eigendommen van anderen is er niet meer. Je hebt gelijk wat betreft het openen van het hek: 8 uur open is 8 uur open en niet later. Wie opent het hek eigenlijk?? Ik wens je veel succes met het verkrijgen van een sleutel. Hopelijk blijf je de jeugd op het gedrag aanspreken. Toppie!!

me | 01-12-09 | 12:15

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel bij Jazz Eibergen
EIBERGEN-Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel speelt donderdag 16 februari met zijn trio bij Jazz Eibergen in Het Muldershuis. Teus Nobel, trompet......
Lees verder »

Nicole Tekent (Koopman) laat u zien hoe een pasteltekening wordt gemaakt in Het Filter op Natuurpark Kronenkamp
NEEDE - Altijd al willen weten hoe een tekening met pastelpotloden wordt gemaakt? Op vrijdagmiddag 10 februari van 14.00 tot 16.00 uur is Nicole ......
Lees verder »

Genomineerden Beste Boek Achterhoek en Liemers bekend
BERKELLAND - Wat is het Beste Boek van Achterhoek en Liemers dat in 2022 is uitgebracht? De vijf genomineerden voor de titel zijn bekend. Het zijn – i......
Lees verder »

Thema-avond over vleermuizen bij De Huve in Eibergen
EIBERGEN - IVN/KNNV Oost-Achterhoek houdt woensdag 8 februari een thema-avond over vleermuizen. Spreker is die avond in De Huve aan de Grotestraat 52 ......
Lees verder »

Bloemschiklessen bij Groei & Bloei Berkelland
BERKELLAND – Begin februari beginnen bij Groei & Bloei Berkelland weer de bloemschiklessen. Men hoeft geen lid te zijn van Groei & Bloei Berke......
Lees verder »

Ester van de Haar nieuwe directeur Cultuur Oost
BERKELLAND - De Raad van Toezicht van Cultuur Oost, de Gelderse adviesorganisatie op het gebied van kunst en cultuur, maakt vandaag bekend dat Ester ......
Lees verder »

Extra voorstellingen Stokkums Toneel
REGIO - Vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten, heeft het Stokkums Toneel besloten om een extra voorstelling te geven op: Vrijdag 3 & zate......
Lees verder »

Filmavond in Beltrum
BELTRUM - Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur vertoont de Commissie Ontmoeting & Inspiratie de film Lion, in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk......
Lees verder »

6 tips voor een nieuw interieur in huis
BERKELLAND - Nieuw interieur in huis kan het design nieuw leven inblazen en het laten voelen alsof de woning net helemaal opnieuw is gebouwd. Deze ze......
Lees verder »

Crescendo Neede presenteert: Thank you for the music
NEEDE - Op zaterdag 11 februari geeft het orkest van Crescendo Neede, in samenwerking met de Twentse Politie Kapel, een concert in de Grote Kerk in Ne......
Lees verder »

Jaarlijkse subsidie aanvragen dienen vóór 31 maart bij de gemeente binnen te zijn
BERKELLAND - De jaarlijkse subsidieaanvragen voor muziek, zang, dans, toneel, dorpsböke, jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, sport en vorming en educ......
Lees verder »

Geesterens Belang start met inloopspreekuur
GEESTEREN - Als dorpsbelangen vereniging heeft Geesterens Belang een tweeledig doel. Zij wil graag de tradities en de authenticiteit van het dorp besc......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

NUB TV

Boeren feliciteren FrieslandCampina in Borculo met verjaardag


BORCULO – De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Borculo bestaat 125 jaar, wat reden was voor Achterhoekse melkveehouders om woensdagochtend langs te komen met een bloemetje én een feestelijke banner. De boeren, die als lid onderdeel zijn van het internationale bedrijf, hopen zo de banden aan te halen. “Een mooi moment vanuit de boeren die bij ons zijn aangesloten”, vindt locatiedirecteur Eric Hassink.

“We zijn hier ooit begonnen met een boterfabriek, later kaas, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot wat je nu ziet staan.” Behalve een felicitatie, was het voor de boeren een manier om de banden aan te halen. Volgens Gerbert Boenink, voorzitter van de districtsraad van het bedrijf in de Achterhoek, is dat nodig: “De verbinding tussen de leden en de mensen die hier werken is minder geworden. Vroeger werkten de zonen en dochters allemaal in die fabriek. Wij willen die verbinding terugbrengen.” De locatiedirecteur herkent het verhaal. “Ik denk dat de band in het verleden misschien wel hechter geweest is, toen was het echt lokaal gericht”, zegt Hassink. “Het bedrijf is internationaler geworden, misschien zijn we ook wel wat uit elkaar gegroeid, maar de contacten zijn nog steeds goed.” Boenink: “In een coöperatie is net als in een familie veel discussie, er zijn continu mensen die iets vinden. In globaliteit zijn mensen tevreden, maar er zijn ook zeker kritische leden, dat is goed.”

‘Gezonde toekomst’
Hoewel er vanwege de stikstofcrisis bij sommige veehouders zorgen zijn over de toekomst, ziet de fabriek de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Zuivel in zijn algemeenheid heeft denk ik nog steeds een ongelofelijk mooie toekomst”, aldus Hassink, die aangeeft dat de locatie in Borculo onder meer kindervoeding en medische producten produceert. “Die breedheid zorgt ervoor dat we echt een gezonde toekomst tegemoet gaan.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »