Kleine Hagen kan nu afgesloten worden

Door Redactie op 23-11-2009

tn_Kleine hagen goedEIBERGEN – Afgelopen weekend is de Kleine Hagen voor het eerst afgesloten geweest. Al maanden is er overlast in het steegje. Buurtbewoners klaagden steen en been over geluidsoverlast, vernielingen, en wild plassen. De gemeente heeft daarom besloten om aan beide kanten van het pad een hek te plaatsen.

Vrijdag en zaterdag zijn de spijlenhekken in gebruik genomen. Buurtbewoners moeten zelf de hekken sluiten en openen. Elk weekend wordt het steegje vanaf 23.00 uur afgesloten. Zondagmorgen rond 8.00 uur gaan de hekken weer open. Er waren ook al plannen om meer verlichting te plaatsen maar dat ziet de buurt niet zitten.

Alle bewoners hebben voor de veiligheid een sleutel. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt moeten de mensen wel kunnen vluchten. Of de plaatselijke brandweer ook een sleutel heeft is niet bekend.

Het plan heeft ter inzage gelegen bij de gemeente. Er zijn geen bezwaren binnengekomen tegen het komst van de twee hekken.

Hongenjongeren hebben ook een kerstboom!
De kersttijd komt er aan en dat is in veel winkels al goed te zien. Maar de hangjongeren in Eibergen zijn er ook mee bezig. Onze fotograaf – Roy Nijman – was zondagmorgen even zijn hond aan het uitlaten op de Maat. Opeens zag hij een bijzondere boom. Een ‘bierboom’ of zijn dit al versieringen voor de kerst (zie foto’s). Heel bijzonder dit kunstwerk. Een applausje voor de makers! Ook trof hij een grasmaaier aan die volledig vernield was, welke persoon in Eibergen kan nu geen gras meer maaien?

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Reacties

DE BUURT ??????
er wordt helemaal niks met de buurt overlegd
alleen de mensen die aan de steeg wonen weten er iets van maar de buurt??
dat het hek op slot gaat daar kunnen we mee leven maar dat wij moeten boeten en ook geen sleutel krijgen terwijl wij minimaal 8 keer per dag de steeg gebruiken.
en niet eens alle aanwonende hebben een sleutel nodig zelfs de bloemenzaak niet.

en de gemeente speelt ook een vies spelletje
want ik moest maar mailen om ook een sleutel te krijgen maar nu zeggen ze dat het aan de aanwoonende ligt en die zeggen dat je bij de gemeente moet zijn

maar we hebben het helemaal gehad hier met een aantal mensen in de buurt en de gemeente

de BUURT!!!!!!!!!!!!!!

de buurt | 23-11-09 | 20:54

ik heb dat prachtige kunstwerk gemaakt op zaterdag avond 🙂

kunstenaar | 23-11-09 | 22:54

De Buurt is zeker gefrustreerd en bang?
Bang dat de overlast nu naar hun stekkie gaat?
Dat het met hun rust is gedaan?
Zoals boven vermeld staat: het plan heeft bij de gemeente gelegen. Er waren geen bezwaren binnen gekomen.

me | 24-11-09 | 10:33

ik moest een mailtje naar de gemeente stuuren zodat ik dan ook een sleutel kreeg
heb niks meer van de gemeente gehoord dus dacht dat het wel goed zat
anders had ik zeker bezwaar aan getekend hoor ME
en hoezo gefrusteerd ??

de buurt | 24-11-09 | 15:31

ps: ik spreek namens mijzelf huize nou en
want op deze manier is er geen sprake van een buurt

de buurt | 24-11-09 | 16:21

wat een leuk idee van de jeugd.
dat versiert de maat tenminsten.
waarom laten ze dit eigenlijk niet staan?
ik ging vanmiddag kijken maar het was opgeruimd, ”jammer”
waarom moet trouwens de jeugd overal voor opdraaien , de meeste dingen kunnen ook door volwassenen
gedaan zijn.

Haha | 24-11-09 | 17:43

wat voor een pauper merk bier hangt er dan in ?!

Ik | 25-11-09 | 13:51

Beste buurt

een sleutel aanvragen is wat anders dan bezwaar maken. En als je niets hoort dan onderneem je toch actie? Of denk je soms dat alles vanzelf goed komt omdat je 1 x iets gedaan hebt?
En wat is het probleem toch enorm groot. Het hek gaat om 23:00 uur dicht en zondag weer open. Even 1 dag omlopen, wat een ramp, wat een groot probleem. Dat probleem is zeker groter dan de overlast en schade die de winkeliers hebben? Krijg al bijna medelijden met je.
Ik zou zeggen: wees blij dat de overlast eindelijk wordt aangepakt en hou op te zeuren. Vraag de gemeente nogmaals om een sleutel of om duidelijkheid. Het hek staat er en dat zal niet veranderen. Leer er mee leven, er zijn ergere dingen. Het is verdorie al erg genoeg dat dit nodig is omdat de jeugd zich niet kan gedragen. Ipv te lopen klagen en zeuren kun je beter met z’n allen de oorzaak aanpakken als gezamelijk team ipv dit gedoe. Samen sta je sterk. Alleen bereik je niets. Begin nou niet te roepen: er is niets overlegt, er is geen samenwerking. Die is er vast wel, de bereidheid om iets samen te ondernemen. Als je maar wilt luisteren naar elkaar!!

me | 26-11-09 | 08:57

ik heb gisteren de gemeente aan de telefoon gehad en die heeft geen bezwaar dat wij de sleutel krijgen
en als wij dan aan de (buren)vragen om een sleutel dan worden we van de een naar de ander gestuurd
en hoezo 1 dag omlopen kan je niet tellen?????
het gaat ons puur om het princiepe dat 2 mensen denken dat het hun steeg is
en hoezo wat weet jij ervan of er overlegd is?
anders kom je maar aan de deur als je jezelf bekend durft te maken dan praten we wel verder

buurt | 26-11-09 | 19:36

Beste buurt
Je geeft zelf aan in het 1e bericht dat er niets overlegd is. 🙂
Wat doe je toch opgefokt.
als de steeg om 23:00 uur wordt afgesloten elk weekend (dat zal dus vrijdag zijn) en hij gaat zondag om 08:00 uur weer open, hoeveel dagen loop je dan om?
Waarschijnlijk weten de buren geeneens wie verantwoordelijke is voor het afgeven van een sleutel.
Het zal vast niet zo zijn dat 2 mensen denken dat de steeg van hun is. Het gaat er vast om dat er teveel overlast is veroorzaakt door jongeren.
Zoals ik eerder aangaf: hou op met dit gezeur en gedoe. Ga in de buurt kijken wat je samen aan de overlast kunt doen ipv dit gemekker. Het is toch te belachelijk voor woorden dat dit soort maatregelen nodig zijn omdat een aantal jongeren zich niet kan gedragen?
Dus als je wat wilt zet er dan met z’n allen de schouders eronder, pak het samen aan.
Dit is het laaste wat ik erover zeggen wil. Wordt een beetje moe van jou manier van uiten. Als je al die negatieve energie nou eens gebruikt om de buurt te mobiliseren om samen actie te ondernemen, dan kom je een heel eind.
Veel succes, hopelijk kunnen jullie samen de overlast verminderen

me | 27-11-09 | 09:02

moet je eens goed luisteren dat is niet 1 dag omlopen je kan echt niet tellen he!!
wij gebruiken ook vrijdagavond na 2300 uur de steeg en de zaterdag s,morgens en s,middags en s,avonds dus hoe vaak is dat !! heb je een telraam nodig????
maar als je toch moeder theresa wilt uit hangen dan ga je lekker zelf in het steegje staan de hele weekend maar laat mij er gewoon door ik maak niks kapot!!!
en bij deze ik ben nu ook klaar met jou!

buurt | 27-11-09 | 13:29

zoals bekend: de slechte maken altijd alles kapot voor de goeden.
He buurt probeer het eens positief te benaderen:
Stukje omlopen is goed voor je conditie. Minder kans op overgewicht, hart en vaatziekten. Er zit dus wel een positieve kant aan. Succes met je extra conditie training!!

lollig | 30-11-09 | 09:27

ohwow 1 x extra omlopen. Dat maakt 1 dag met 1 x extra. Dan laat je toch de hond een keertje eerder uit? Op zondag na 8 uur? Zie het probleem niet zo. Je doet wel heel kortzichtig. Alsof het omlopen erger is dan het vandalisme. Jij maakt dan misschien niets kapot, maar de vandalen wel. Tja dan heb jij gewoon pech. Jij hebt het nu extra zwaar doordat anderen het verpesten voor je. Waarom zou ik in het steegje gaan staan. Ga er zelf staan en zeg tegen de vandalen dat ze op moeten houden omdat jij anders zo’n eind moet omlopen

me | 30-11-09 | 09:32

hoezo 1 keer extra omlopen afgelopen zondag liep ik s,morgens om 8 uur buiten met de honden en het hek zat dicht en toen ik terug kwam om 8.15 zat ie nog steeds dicht
nu is het een kwatier later en straks?????
maar goed zoals lollig als zegt het is toch weer goed voor mijn conditie
maar meneer of mevrouw ME dan moet het hek ook wel open zijn om 8 uur en niet waneer de overbuurman denkt ,wanneer ik een keer wakker ben
en over aanspreken van jongeren ik heb toevallig afgelopen vrijdag een paar jongens aan gesproken die vuurwerk in het hokje gooiden
kreeg een grote bek en ze wisten van niks terwijl ik ze het heb zien doen
ik spreek ze er echt wel op aan en ben ook niet bang of onder de indruk van die gasten
terwijl anderen die daar liepen hun kop in het zand staken
dus ga mij niet vertellen dat ik het zelf moet doen ok

buurt | 30-11-09 | 20:19

zonde dat de jeugd de boel zo verziekt. Super dat je ze hebt aangesproken buurt, dat meen ik echt. Als meer mense dit zouden doen……. Tegenwoordig kunnen ze alleen nog maar een grote mond terug geven. Respect voor anderen en eigendommen van anderen is er niet meer. Je hebt gelijk wat betreft het openen van het hek: 8 uur open is 8 uur open en niet later. Wie opent het hek eigenlijk?? Ik wens je veel succes met het verkrijgen van een sleutel. Hopelijk blijf je de jeugd op het gedrag aanspreken. Toppie!!

me | 01-12-09 | 12:15

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Auto in brand op N18 bij Neede
NEEDE - De hulpdiensten moesten gisteren wederom richting de N18. Vlak voor de afrit Neede was aan het eind van de maandagmiddag een auto tegen de va......
Lees verder »

Atelierroute Berkelland 2022
RUURLO – De derde Berkellandse Atelierroute vindt plaats op de beide pinksterdagen. De overzichtstentoonstelling in het Kulturhus van Ruurlo en de 54 ......
Lees verder »

Subsidie voor Gelderse veehouder om stikstofuitstoot te verminderen
BERKELLAND - Veehouders die hun stikstofbelasting op Natura 2000-gebieden Veluwe, Achterhoek (o.a. Stelskampveld) of Rijntakken omlaag brengen met be......
Lees verder »

Einde tijdperk spelen op echt gras en begin tijdperk spelen op kunstgras bij KV Olympia’22
BORCULO - 14 Mei 2022 is een historische dag voor KV Olympia’22. Op deze dag speelde de F1 van KV Olympia tegen NKC’51 de allerlaatste wedstrijd op “......
Lees verder »

Bij Kerkemeijer Gemini viel weer wat te vieren
BORCULO - Afgelopen zaterdag speelden in sporthal ’t Timpke 2 teams van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini hun laatste wedstrijd van de competiti......
Lees verder »

KST magazine met veel interessante verhalen en interviews
RUURLO – Ook dit jaar brengt de Organisatie Commissie (OC) van het Karel Stegeman Toernooi van voetbalvereniging Ruurlo het KST Magazine uit, een glo......
Lees verder »

Jazz at Home meets Mrs Hips
EIBERGEN- 3 maal is scheepsrecht! Na twee eerdere annuleringen door overmacht is dinsdag 17 mei is het podium voor Mrs Hips. Schud je heupen los ......
Lees verder »

Achterhoekse jeugd bouwt zelf 3D printer als stimulans voor techniek
BERKELLAND - Circa 75 jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar zijn (verder) enthousiast geraakt voor Techniek dankzij het 3D printer project Achterh......
Lees verder »

Muzikaal Proeflokaal Muziekschool Berkelland
BERKELLAND - Voor iedereen die opzoek is naar een nieuwe uitdaging, een fijne hobby of een oude liefde organiseert De Muziekschool van Berkelland op ......
Lees verder »

Korendag bij Boogie Woogie op zondag 12 juni
BERKELLAND - Op zondag 12 juni organiseert BoogieWoogie – instituut voor kunst en cultuur – een korendag in haar gebouw aan de Roelvinkstraat 2 in Win......
Lees verder »

Vossenjacht op 27 mei in de Doolhof te Ruurlo
RUURLO - De hele middag lopen er “vossen” rond in opvallende kleding en het is de bedoeling dat jij die opspoort, want elke vos heeft een vraag. Bij ......
Lees verder »

Wandel Challenge Ruurlo zoekt mannen
BERKELLAND - Op donderdagavond 12 mei is de Berkellandse Wandel Challenge met veel enthousiaste deelnemers van start gegaan op de velden van VV Ruurl......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Tegenstriedigheden
NEEDE - Langzamerhand kump `t zowiet dat gin mense de wereld mear snapt. De hele wereld is `t deroaver ens dat wij wat zuuniger mot wean op de eardbo......
Lees verder »

Fratsen Borstbeeld
NEEDE - Willem Sluiter joarenlang e woont in Eibargen moar `t blik dat dissen dominee en dichter in Neede is geboren. Dat kunt wij as Needenaren natu......
Lees verder »

Fratsen de fotograaf
NEEDE - In vrogger tied, eigenlijk nog ens neet zo lange e leden, was `t `n hele toestand as der een fotograaf kwam. Ieder mos dan de zundagse kleare......
Lees verder »

Fratsen de wind van veuren
NEEDE - Vrogger was dat een geregeld geheurde oetspraak, as ie `t neet lieke brouwen dan kreeg ie de wind van veuren. Bie ons in Beltrum was dat met ......
Lees verder »

NUB TV

Frank Jonk (CDA) neemt gedesillusioneerd afscheid van de gemeenteraad


BERKELLAND – Frank Jonk nam dinsdagavond gedesillusioneerd en enigszins teleurgesteld afscheid van de gemeenteraad van Berkelland. Jonk vindt het moeilijk om te verwoorden met welk gevoel hij weggaat. Hij heeft zijn plek in de gemeenteraad niet goed kunnen vinden de afgelopen vier jaar. Daarom gaat hij zijn politieke kompas her kalibreren, de komende jaren zal hij bij zich zelf te rade gaan hoe hij echt tegen dingen aankijkt en hoe hij echt het verschil kan maken. Van dit laatste had hij de afgelopen jaren niet het gevoel. Jonk denkt wel dat er een reële kans is dat hij in de toekomst terugkeert in de politiek.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »