Leerlingen Op d’n Esch gaan ‘de boer op’

EIBERGEN – Leerlingen van groepen zeven en acht hebben vrijdag een excursie gehad op het boerenbedrijf van Erik Slotboom. LTO Berkelland organiseerde dit samen met basisschool Op d’n Esch. Op school kregen de kinderen tekst en uitleg over zuivelproducten in verband met het Nationale Schoolontbijt.

Slotboom vertelde over zijn werk op de boerderij gelegen aan de Stokkersweg. Vooral de koeien trokken bij de kinderen de aandacht. “Slaapt een koe maar twintig minuten per dag? Dat is niet veel”, roept Jennifer Nijman terwijl ze samen met haar klasgenootjes de koeien aait.

Tijdens de rondleiding werden alle plekken op de boerderij getoond. Na afloop kregen de kinderen een papier met vragen zoals:  Hoeveel kilogram eet een koe per dag?, Hoe vaak krijgt een koe een kalf? en wat eet een koe?. Tevens was het bezoek de afsluiting van de Nationale Ontbijtweek.

Eerdere bericht: Bakkers bieden scholen vers ontbijt aan

[nggallery id=752]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven