Midwinterhoorn-wandeling weer in trek

tn_Afbeelding nieuw Roy 16961RUURLO – De Reurlse midwinterhoornwandeling was ook dit jaar in trek bij vele wandelaars uit de regio. Ruim 1100 mensen melden zich zondag vanaf 10.00 uur bij de kassa. Tevens werd het midwinterhoornseizoen geopend, dit gebeurd altijd op de eerste adventzondag.

De wandelingen, 4, 12, en 20 kilometer, gingen door de bossen van Ruurlo. Midwinterhoornblazers stonden langs de route om mensen doormiddel van het geluid de weg te wijzen. De wandeling begon bij pannenkoekenboerderij ‘De Heikamp’. Op het terrein werden allerlei demonstraties gehouden. Zoals het maken van een echte midwinterhoorn.

Het droge weer zorgde er voor dat de lopers konden genieten van de wandeling door het mooie buitengebied van Ruurlo (zie film). De organisatie was in handen van buurtvereniging De Bruil, pannenkoekenboerderij De Heikamp, VVV Berkelland, Staatsbosbeheer, en de Ruurlose midwinterhoornbloazers.

De eerst volgende wandeling in Berkelland staat gepland op zondag 6 december aanstaande. Dan wordt er een midwinterhoornwandeling gehouden in Eibergen. De start is bij het Muldershuis aan de Mallumsemolenweg. Na afloop worden er verhalen verteld en kunnen mensen bloemstukken en andere producten bewonderen. Speciaal dit jaar is dat twee midwinterhoornblazers per berkelzomp hun kunsten laten horen.

[nggallery id=823]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Midwinterhoorn-wandeling weer in trek”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven