Serie inbraken in Eibergen en Neede

EIBERGEN – Afgelopen woensdag is er ingebroken bij een woning aan de Hondevoort in Eibergen. Er werd onder andere geld gestolen.

De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 06.45 en 13.00 uur. Men forceerde een raam om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. Tussen maandag 2 en woensdag 4 november is er ook ingebroken bij een hondenclub aan de Oude Eibergseweg in Neede. Men forceerde een raam om binnen te komen.

Er werd een geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft beide inbraken  in onderzoek.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Serie inbraken in Eibergen en Neede”

  1. snelheidsduivel

    i.p.v de nachtdienst zijn die gasten gewoon over gegaan naar dagdienst. Het is ook zo makkelijk tegenwoordig, socialecontrole is ver te vinden laat staan de oplettenheid

  2. Volgens mij is de sociale controle juist een van de sterke punten van een relatief kleine gemeenschap als Eibergen. Er zijn wel een paar simpele dingen die we met elkaar kunnen ondernemen om het voor potentiele daders minder prettig te maken:
    – De eerste en belangrijkste is door mensen aan te spreken. Groet mensen in je eigen buurt, kijk ze goed aan en knoop eventueel een gesprek aan. Een mogelijke dader weet nu dat hij opgevallen is en zal minder snel overgaan tot een inbraak. Heel simpel maar bewezen effectief!
    – Daarnaast kan iedereen een beetje zijn eigen buurt in de gaten houden. Let op je eigen spullen en die van anderen. Misschien staat er een vreemd voertuig bij een huis of lopen er mensen vaker langs dan normaal. Kijk gewoon af en toe naar buiten, mocht je thuis zijn.

    Verder blijkt het zo te zijn dat daders de omgeving willen kennen. Dus of ze komen vaker terug, of ze zijn op een andere manier vertrouwd met de omgeving. Dus wees een beetje aanwezig in je buurt.

    Groet!

  3. snelheidsduivel

    Dat bedoel ik met sociale controle is ver te vinden, mensen zijn allemaal individualistischer geworden en kijken niet meer om zich heen. Als je idd hetgeen toepast wat Jaap hierboven beschrijft zul je idd een hoop problemen weghalen en preventief wat tegen deze gasten kunnen doen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven