Sint en pieten krijgen warm onthaal

sinterklaas borculo 091-borderBERKELLAND – Sinterklaas is zaterdagmiddag in Schiedam officieel aan land gekomen. De goedheiligman en zijn pieten trokken na het ontvangst van burgemeester Verver-Aartsen en duizenden kinderen door heel Nederland. Ook Berkelland kreeg bezoek van de kindervriend. Dat gebeurde in Borculo, Neede en Eibergen.

In Borculo kwam de goedheiligman aan per boot. Om 14.30 uur meerde hij af bij het gemeentehuis. De sint en vele pieten werden opgewacht door honderden enthousiaste kinderen en hun ouders. In Borculo werd sinterklaas ontvangen door wethouder Scharrenborg, een presentatrice en Muziekvereniging “Volharding”. Hierna trok het gehele gezelschap – sinterklaas per koets – door het centrum heen naar het gebouw van muziekvereniging “Volharding” voor een sinterklaasfeest.

In Neede was er ook een warm onthaal voor de sint. Om 14.30 meldde de goedheiligman zich aan de Borculoseweg, in gezelschap van een flink aantal pieten. Hierna ging de sint onder begeleiding van de plaatselijke “Vlearmoesband” naar de ontvangst door wethouder Jan Zappeij in het “Raedhuys”. Hier volgde de bekende balkonscene. Vanaf 15.30 uur kregen de kinderen de gelegenheid om de sint de hand te schudden in “Grand café de Hofmaat”

In Eibergen kwam sinterklaas om 14.00 uur aan met berkelzomp “de Snippe” in de haven “Wheemerdijk”. Ook hier stonden de kinderen ongeduldig om zijn komst te wachten. De goedheiligman werd ontvangen door burgemeester Hein Bloemen van Berkelland. Na de ontvangst ging de stoet van de sint – op amerigo – , pieten en kinderen door het centrum heen naar De Huve voor een sinterklaasfeest.

Wie maakt de mooiste foto tijdens de intocht!
Nieuwsuitberkelland.nl is op zoek naar de mooiste sinterklaasfoto. Daarom organiseert deze site een fotowedstrijd. Heeft u tijdens de intocht foto’s gemaakt? Ja!, stuur dan één mooie foto naar [email protected]
 met uw naam en telefoonnummer en wie weet wordt u door de jury uitgeroepen tot de beste sinterklaasfotograaf van Berkelland!Foto’s Borculo:
[nggallery id=774]

Foto’s Neede:
[nggallery id=775]

 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Sint en pieten krijgen warm onthaal”

  1. Leuk zo’n intocht, maar niet voor de verkeersregelaars.
    Wat mij gistren weer om de oren werd geslingerd slaat nergens op.Om nog maar van de middelvingers te zwijgen.
    En de politie, die doet nergens wat op uit, onder het motto geen tijd.
    Na 10 jaar als verkeersregelaar hou ik het voor gezien.
    De asocialen krijgen de overhand en worden toch niet aangepakt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven