Uitbater van café De Stier zit niet stil

EIBERGEN – De uitbater van café De Stier – Sander Haafkes – zit niet stil. En dat is in zijn café aan de Kerkstraat duidelijk te merken. De agenda van De Stier staat elke maand vol met bijzondere activiteiten. Zelfs de kroeggangers mogen hun ideeën inbrengen. Roy Scholten, Sander Steenbergen en Maikel Wonnink hebben dat dan ook gedaan. Op 19 november organiseren de jongens uit Eibergen en Haaksbergen hun eerste evenement met als titel: ‘Achterhoeks Metal Front’ (AMF).

“We zijn door Haafkes gevraagd om deze metal-avond op te zetten. Omdat er in dit café erg veel belangstelling is voor muziek zoals Metallica, Slayer of Rammstein. Op de eerste avond kunnen mensen kennis maken met deze muziekkeuze. Dat doen we met een dvd die precies verteld wat metal inhoud. Ook wordt er muziek gedraaid. Daarnaast zullen er regelmatig bands optreden”, aldus Roy Scholten.

Iedereen is tijdens de opening van ‘Achterhoeks Metal Front’ van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur. De AMF-avond wordt op een speciale manier geopend. Maar daar dat houden de drie jongens nog even geheim. Er staan deze maand nog meer activiteiten op het programma. Aanstaande donderdag geeft de band ‘Zooi’ rond 21.00 uur een optreden in het Eibergse café.

Meer informatie over AMF: www.achterhoeksmetaal.hyves.nl.

Pubquiz werd dinsdagavond goed bezocht!
Dinsdagavond werd in het café een pubquiz gehouden. Deze kennisquiz – die bestaat uit acht ronden met vragen – trok veel belangstelling (zie foto hieronder). Wilt u ook een keer meedoen? Elke tweede en vierde dinsdag van de maand kunt u vanaf 20.00 uur meespelen. Deelname bedraagt 5,00 euro. Heel bijzonder dat je zelf in een café je kennis kunt verrijken!

[nggallery id=767]

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Uitbater van café De Stier zit niet stil”

  1. Dat hij ondernemend is is goed, wat afgelopen vrijdag er was was erg super, alleen is het denk ik aan Sander om eens een doelgroep te kiezen.

  2. burger tegen vernieling

    Even reagerend op dit stukje over de quiz…

    Wilt u ook een keer meedoen? Elke tweede en vierde dinsdag van de maand kunt u vanaf 20.00 uur meespelen. Deelname bedraagt 5,00 euro.

    Deelname is 5 euro PER TEAM. en elk team mag bestaan uit MAXIMAAL 5 personen.
    Overige informatie is te vinden op de site van de stier: http://www.cafedestier.nl

    ————————————

    Overigens leuk dat er nog meer georganiseerd wordt.
    gaan we zeker kijken!

  3. @ johan, normaal is het toch echt veel rock en stylen die daar een beetje op aan sluiten…

    het is juist ook mooi, verschillende evenumenten zoals afgelopen vrijdag met live dj, en hip-hop ( niet mijn ding) maar wel leuk voor de afwisseling…

    t word er druk door, en dat wekt gezelligheid.

    ik zou zeggen af en toe lekker een thema avond zoals die vrijdag en dan komt het helemaal goed

  4. Thema´s zijn goed, maar of de tent op een gemiddelde vrijdag zo druk is als afgelopen vrijdag……..hier vragen de jongeren om. En volgens mij heb je dan een goede doelgroep binnen, leeftijd 24+ die zeker wat geld te besteden heeft. Normaal is er bij de stier alleen maar Rock en ik noem het maar andere herrie. Als je een nummer aan vraagt wat in de pop zit(brede doelgroep), denk aan top 40 of dance dan word deze niet of nauwelijks gespeeld.

  5. Hij heeft voor ieder doelgroep een thema,en trekt ook mensen van omliggende plaatsen naar zijn cafe.
    Genoeg cafe’s die met een biertje tappen en op de muziek computer incl gekleurde lampjes, denken dat ze de zaak vol krijgen.
    Ga zo door Sander!

  6. bezorgde Berkellander

    Johan, kiezen voor een doelgroep een cafe moet een breed plubliek hebben dus niet voor een doelgroep gaan maar zo breed mogelijk. goed ondernemersschap

  7. @Weernink, duidelijk niet mee eens en velen met mij. Een bandje maakt het vaak niet eens speciaal, als er maar interactie is met de klanten, daarnaast speelt de muziekkeuze een zeer grote rol. Ken je het woord marketing? Dat betekent inspringen op de wensen en behoeften van de klant

  8. Beetje jammer dat er zoveel van die mensen worden aangetrokken, we kwamen daar laatst met wat vriendinnen om wat te gaan drinken, en die mensen trekken meestal niet de meeste gezellige kleren aan, en gezelligheid is voor mij een hele grote reden om ergens wel of niet naar toe te gaan.
    Leuke vrolijke shirts met doodshoofden erop en bebloede zwaarden, en dan lekker met hun hoofd van voren en naar achteren rammen net zolang dat je de volgende dag nekpijn hebt.

  9. Breed is niet meer aan de dag van vandaag, de markt vraagt om specifieke doelgroepen. Lees de laatste onderzoeken maar, volgens mij doen jullie niets op commercieel gebied. Ik wil niet zeggen dat Sander het slecht doet alleen er is zoveel meer. Wat dat betreft zet hij wel iets aparts neer en daar zouden meerdere ondernemenrs wat mee moeten doen

  10. Sander heeft met de stier is na de klok toch wel het succesvolste cafe van Eibergen. En moet je nagaan op een plek waar het nog nooit heeft gelopen. Ik vind het juist heerlijk om een cafe te hebben waar tenminste goede hard rock en metal gedraait wordt. En als er af en toe een DJ komt met bijvoorbeeld de ene keer reggae en dan weer jaren 60 of house. Geweldig toch? Pop en dance aanvragen? Daarvoor ga je niet naar de stier, maar bijvoorbeeld naar de grand.

  11. @Pacman, mss is het dan eens handig om dit duidelijk aan te geven als je dit aanvraagt bij Sanders. Niet ja zeggen en nee doen. Wel jammer dat er dan ineens wel dance gedraait kan worden als er weer een aantal jongen langs komen met een geweldig idee en alle promotie doen en er weinig voor krijgen. Ik zou zeggen op mijn beurt wees op en eerlijk en kies wel een doelgroep en niet overal stiekem van mee snoepen. Daarnaast ben ik het helemaal eens met Heidy. Mss geeft Sander hiermee ook wel gelijk zijn voorkeur van muziek weer

  12. @johan, ik snap je commentaar niet helemaal. Sander heeft toch juist al wel een doelgroep gekozen. De stier is gewoon een alternatief cafe, waar rock, metal, blues, en jazz bij past. En dat er mensen zijn die doodskoppen op de shirts hebben… wat maakt dat nou uit? Gezelligheid maak je zelf en met je vrienden. De muziekkeuze, oke dat is ook belangrijk voor je eigen plezier. Nou ja, volgens mij kunnen we uren blijven discussieren en dat heeft ook geen zin…

  13. Jammer dat veel mensen zich zo negatief uitlaten over Rock en Metal. Ik zie zelf niet wat er mis is met deze muziek of deze mensen. Ik sluit me volledig aan bij het laatste bericht van Pacman.

  14. precies wat gash zegt, in het begin was de stier echt een alternatief cafe, waar metal rock en bier hoog in het vaandel stonden, nu komt al dat volk van de klok enzo naar de stier omdat die vroeg dicht gaan. om daar langharige mensen belachelijk te maken. dan denk ik zelf waar hun dan mee bezig zijn. het zijn gewoon mede-mensen en hun geven metal heads een stereotype gevoel, mensen die kerken afbranden en alles afbreken. ik zou zeggen ken je geschiedenis

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven