Vaccinatie Mexicaanse griep gestart

vaccinatie 019-borderBORCULO – Na de andere plaatsen in de Achterhoek was het vandaag de beurt aan Berkelland. Vanaf vanmorgen kunnen kinderen van een half tot vier jaar in sporthal het Timpke in Borculo ingeënt worden tegen de Mexicaanse griep. De organisator, GGD Gelre-IJssel, verstuurde 2735 uitnodigingen. De verwachting is dat op basis van ervaringen in andere regio’s de opkomst ruim 75% zal zijn.

Ook de ouders, verzorgers en huisgenoten van de risicogroep van 0 tot 6 maanden kunnen de Mexicaanse griepprik krijgen. Vandaag is de eerste dag van de inenting. Over exact drie weken, op 17 december, volgt de tweede prik.

De kinderen reageren over het algemeen gelaten op de prik; sommige doet het niets en andere laten een kleine traan. Bij uitzondering slaat er voor heel even een paniekje toe. Alle kinderen krijgen na afloop een kaartje en mogen een ballon uitkiezen. De meesten kunnen dan al weer lachen.

Met name in verband met de logistiek is er gekozen voor één inentingslocatie voor geheel Berkelland. Er is hier goede doorstroming mogelijk en er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De organisatie geeft aan dat er geen opmerkingen van ouders zijn omtrent het feit dat er maar één locatie voor heel Berkelland is.

De gemeente Berkelland ondersteunt de vaccinaties met waarnemers en verkeersregelaars, onder andere om de routing te waarborgen. Yunio en Sensire assisteren in de sporthal met het inschrijven, registreren en het inenten.

De vaccinaties worden logistiek verspreid door de brandweer. Dit gebeurt vanwege de omvang van de inentingen. Volgens de organisatie kan dit gezien worden als een “calamiteit” waarbij er taken speciaal aan de brandweer zijn toegerust.

Al met al verliep de doorstroming goed en liepen de meeste kinderen weer met een glimlach én ballon, de sporthal uit.
[nggallery id=814]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Vaccinatie Mexicaanse griep gestart”

  1. Ik had er een zwaar hoofd in, heel Berkelland naar Borculo.Maar het is me 100 % meegevallen.
    Geen file, geen rijen en geen huilende kinderen. Alles was prima geregeld. Ook dit mag gezegd worden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven