Verlichting- en alcoholcontrole langs N18

EIBERGEN – Als laatste plaats binnen de gemeente Berkelland was het vrijdagavond de beurt aan Eibergen. Tussen 18.00 en 24.00 uur werd er langs de N18 ter hoogte van autobedrijf Grooters (Haaksbergseweg) een verlichting- en alcoholcontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd door de politie in samenwerking met medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Ook het Verkeers Handhavings Team van de politie Noord en Oost Gelderland deed mee aan de actie. Zij waren aanwezig met een zogenaamde ademanalyse bus. Het was daardoor mogelijk om op de plaats van de controle een ademanalyse af te nemen. Dit is voor het wettig bewijs voor rijden onder invloed.

Politiemensen stonden het verkeer met één of meer kapotte lampen vanaf de beide zijden van de N18 en vanuit het dorp op te vangen. Agenten haalden enkele fietsers en scooters en merendeels auto’s naar de kant. De kapotte lampen werden in de werkplaats van Peugeot Grooters tegen een klein prijsje vervangen. VVN heeft met medewerking van monteurs van garage Grooters, Autobedrijf Hartgerink en Profile Bandencentrum Vermeulen geassisteerd bij het vervangen van de defecte verlichting.

Ook in Eibergen had de actie een publieksvriendelijk karakter. Ook hier werd dat, net zoals elders in Berkelland,  door de gecontroleerde bestuurders over het algemeen goed ontvangen. Toch waren er enkele automobilisten met gebreken aan de verlichting; met name bij de kentekenplaatverlichting waren er gebreken. Zestien voertuigen hadden hier mankementen aan. Verder werden er acht kapotte koplampen vervangen en drie kapotte achterlichten.

Helaas waren er ook automobilisten die een bon kregen. Er werd vijf keer een bon uitgeschreven voor het voeren van mistlicht, drie keer voor het niet dragen van de gordel en één automobilist had een kapotte uitlaat; hij mag volgende week aantonen dat de uitlaat gerepareerd is.

Naast de verlichtingscontrole werden er ook af en toe een aantal auto’s van de weg gehaald om aan een alcoholcontrole deel te nemen. In totaal mochten tijdens deze gecombineerde controle 80 mensen blazen. Niemand van de bestuurders had te diep in het glaasje gekeken. 

Na 21.00 uur is de politie in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en het Verkeers Handhavings Team doorgegaan met alcoholcontroles. Hierbij werd steeds een andere lokatie gekozen. Zo stond het team onder andere op de Twenteroute ter hoogte van de Steinkampsweg en later ook op twee locaties in het centrum; de Beltrumseweg en Grotestraat. In totaal mochten 460 mensen blazen. Ook hier niemand die te diep in het glaasje had gekeken.

Veilig Verkeer Nederland was tevreden over het resultaat van de controles. De medewerkers van VVN reikten ook in Eibergen brochures en sleutelhangers uit aan de bestuurders.
[nggallery id=798]

Ingezonden foto’s:
[nggallery id=800]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Verlichting- en alcoholcontrole langs N18”

  1. Opzich een goede actie, alleen kunnen ze mijn inziens beter al die manschappen gebruiken om die hangjongeren aan te pakken die het hele dorp afbreken……

    Deze lopen er nu lachend met hun fiets zonder licht langsheen.

    Het is maar een opinie

  2. Helemaal mee eens pvv’er!! Het is echt ongelofflijk en het verbaast mij ook niks dat het er niet tussen staat. Sta ik gisteren voor het verkeerslicht als 2e in de rij te wachten, met voor mij een politie auto. Op het moment dat het verkeerslicht op groen springt had mijn voorganger (politie auto) dit niet meteen in de gaten, aangezien ze druk waren met andere dingen. Na een seconde of zeven druk ik maar eens op de claxon om hen wakker te schudden en daarmee aan te geven dat het al een enige tijd groen is. Wat denk je?? nog geen honderd meter verder “stop politie” krijg ik een bekeuring voor het onnodig claxoneren. Het wordt toch steeds gekker. Jongens jongens wat kinderachtig, traden jullie vrijdags in het centrum ook maar eens zo adequaat op tegen dat rondzwervend tuig. Gewoon misbruik maken van je machts positie, is het dan zo moeilijk om toe te geven dat je stond te slapen voor het verkeerslicht? Als ik niet geclaxoneerd had hadden we er nu nog waarschijnlijk gestaan. nee hier zakt mij de broek echt van af…. echt Schandalig gewoon!!!

  3. Heel flink, de volgende keer echter even de prioriteit leggen bij de directrice van de Triviant die met de dood bedreigd is door de hangjongeren bij de Triviant school in Neede !!!

    Wanneer escaleert het geweld van die die kids. Burgemeester Bloemen kan dan met een uitgestreken gezicht de landelijke pers te woord staan.

  4. Het wordt mijn inziens gewoon tijd voor een burgerwacht.
    Gewoon een flink pak rammel van een paar potige heren.

  5. @Roel

    Mocht het escaleren ,dan gaan we deze eikeltjes even opzoeken !
    Oproep volgt.
    Dus hangertjes, jullie zijn gewaarschuwd.

  6. Het wordt tijd dat we zelf de asocilae zaken gaan opknappen.
    De politie heeft geen tijd las ik deze week(artikel verkeersregelaar).
    Tijdens optochten en evenementen wordt er ook gebruik gemaakt van burgers die het blauw op straat moeten overnemen.
    Dan zullen we de politie nu ool wel even helpen.
    Wie doet er mee??????

  7. Goed dat er een controle gehouden wordt, alleen vervelend dat er weinig boetes uitgedeeld zijn. Halen ze hun target wel zo? Of moet het allemaal weer in de decembermaand gebeuren? maar inderdaad laat de Politie eens die hangjongeren aanpakken. en Martijn, dit meen je toch niet, zijn die lui zo triest?

    Daarnaast merk ik dat er onder de jongeren ook steeds meer wrijving komt, de goede irriteren zich steeds meer aan de kwade. Ik denk dat dat al wel een goed teken is. Veel jongeren praten er zelf ook over dat het afschuwelijk gedrag is wat er de laatste periode getoont is. Dit ving ik de laatste weken een beetje op bij de klok e.o

  8. Lekker makkelijk, gaan staan wachten of er ook iemand in de fout gaat.Pak de echte problemen is aan (hangjongeren b.v.).Van de week gehoord, iemand gepakt voor wildplassen, 90 euro boete,applaus.

  9. Als je toch een controle op alcohol wilt houden moeten ze het vrijdag 18 december doen , dan hebben veel bedrijven een “eindejaarsborrel “…….. en niet zo maar een vrijdag innovember pakken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven