Verlichtingscontrole in Neede geslaagd

lichtcontrole 019-borderNEEDE – In navolging van Ruurlo en Borculo was vrijdagavond Neede aan de beurt. De politie hield in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een grote verlichtingscontrole. Tussen 18.00 en 21.00 uur werd er gecontroleerd aan de Rondweg. Op en rond het terrein van Renault Herwers en het Amigo tankstation stonden politiemensen het verkeer met kapotte lampen op te vangen.

Agenten haalden enkele fietsers en scooters en merendeels auto’s naar de kant. In de werkplaats van Renault Herwers konden de lampjes, tegen kostprijs, gratis vervangen worden door de aanwezige medewerkers. De actie had een publieksvriendelijk karakter. Dit werd door de gecontroleerde bestuurders over het algemeen goed ontvangen.

Het aantal kapotte achterlichten viel erg mee; het waren vooral koplampen en kentekenplaatverlichting die gebreken vertoonden. Veilig Verkeer Nederland was tevreden met het resultaat van de controle. De medewerkers van VVN reikten brochures en sleutelhangers uit aan de bestuurders.

In werden in totaal 27 voertuigen gecontroleerd waarvan 20 met defecte verlichting. Deze gebreken konden ter plaatse gerepareerd worden. Er werden 7 bekeuringen uitgedeeld; 1 voor het niet dragen van de gordel, 1 voor een ondeugdelijke uitlaat en 5 voor het voeren van mistlicht.
[nggallery id=773]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Verlichtingscontrole in Neede geslaagd”

 1. Prima aktie vanwege de publieksvriendelijkheid. Nu nog eens een keer de drankrijders aanpakken.
  Wel volk om lampjes te controleren maar controle’s in de buurt van kroegen waar ze vaak met drank op weg rijden heb ik nog niet gezien.

 2. Controleer vandaag eens de fietsers in Neede.
  Schandalig veel jeugdige fietsers zonder licht !
  Moraal van niks .

 3. Jeugdige fietser die soms geen licht heeft

  @ hans

  wat een ramp er fietsen mensen zonder licht in het toch al verlichte centrum.. en natuurlijk zijn deze zware criminelen weer de jeugd die toch al uit dat gat wordt weg gejaagd
  Hans,ga je om andere dingen maar druk maken

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven