‘Banen weg bij politiekorps Berkelland’

BERKELLAND – Volgens een publicatie in de Gelderlander levert de politie Achterhoek het komende jaar ongeveer 52 volledige banen in. Dat zou blijken uit stukken die aankomende donderdag in de vergadering van burgemeesters en politieleiding besproken zullen worden. Al eerder was aangegeven dat de politie in de regio Noord- en Oost-Gelderland stevig moest gaan bezuinigen. Dit heeft ook gevolgen voor Berkelland.

Volgens de publicatie, die nog niet nader bevestigd is, zou de personele bezetting van Berkelland en Bronckhorst van 74 naar 57 banen gaan. De burgemeesters van de Achterhoekse gemeenten doen er vooralsnog het zwijgen toe tot na de vergadering van donderdag.

Daarnaast is bekend geworden dat de politie in de Achterhoek vanaf 2010 centraal gaat werken vanuit drie plaatsen. Ruurlo wordt hierbij genoemd als hét bureau voor de teams in Berkelland en Bronckhorst.

Donderdag vergaderen de burgemeesters en politietop van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland over de voorgestelde plannen. Het is bekend dat burgemeester Bloemen een tegenstander is van de huidige plannen om de bezetting te verminderen.

Deel dit artikel:

21 gedachten over “‘Banen weg bij politiekorps Berkelland’”

 1. Ja het is wat
  Hebben we al zo weinig politie ,en dan gaan er nog meer banen weg.
  aan rijtijd nog langer vanuit ruurlo na eibergen .
  ik hou mijn hart vast als dit allemaal doorgaat.
  Bloemen doe er wat aan ,en laat deze bezuiniging niet doorgaan.
  zet je in voor de burger maar ook voor de ppolitie wie zijn baan kwijt raakt.

 2. Zeer verontruste Eibergenaar

  Het politiebureau van Borculo nog verder weg en naar Ruurlo????? Wat voor ellende staat ons nog meer te wachten?

 3. Als er straks vernielingen worden gepleegd in Eibergen en de daders worden door getuigen op heterdaad betrapt, dan zit er nog maar één ding op: die Polizei in Vreden anrufen.

  Als het politiebureau naar Ruurlo zou verhuizen, dan stop nu maar direct met het maken van alle plannen die het jeugdgeweld in Eibergen en Neede moeten tegen gaan. Gooi ze allemaal maar direct in de prullenbak, verspilde energie.

  We krijgen hier straks een soort vrijstaat, een anarchie, waarin het recht van de sterkste geldt.

 4. Ik vind het wel heel toevallig dat Nieuwsuitberkelland toevallig dit artikel plaatst, dit in relatie tot de vele berichten over de hangjongeren

  Volgens mij zijn jullie indirect aan het opruien, of denken jullie alleen aan bezoekersaantallen.

 5. @joop.

  hier worden wel vaker publicaties uit de krant geplaatst.

  dit ook gewoon nieuws, vervelend voor eibergen en neede, maar wel gewoon berkellands nieuws

 6. Nog even en we mogen voor eigen rechter spelen.
  Laten we eerst maar eens afwachten wat onze superheld Bloemen bij de minister van binnenlandse zaken bereikt als hij het lef zou hebben dit probleem van minder agenten aan te kaarten.
  Het zou de man sieren om voor zijn eigen inwoners maar ook zijn eigen agenten op te komen.

 7. jongens jongens jongens enn meiden die zich zo gedragen en waar er ook nog veel bijzijn die nog eens geen 16 zijn,die dan ook nog is straal bezopen zijn.dat moet in mijn ogen niet kunnen.tuurlijk heb ik in mijn jeugd ook wel zoiets meegemaakt ook wel van die partys maar in die tijd moesten we daarvoor toch echt naar de grote stad.ik vraag me toch af waar is het einde????krijgen we volgende keer een orgie??????kijk het is een gewone kroeg voor half naakte of naakte mensen moet je toch in andere gelegenheden zijn.

  mvg mats

 8. Ja, ja, het mij wat. Nu heb ik de laatste jaren al geen hoge pet op van de politie, en wordt er gezegd dat er meer blauw op straat komt. Nutloze beloftes. Want je merkt op alle fronten dat “Vandalisme en de Criminaliteit” in Berkelland en zelfs in de Achterhoek stijgt en waar blijft de politie?????????
  Die zijn er niet meer, want door bezuinigen komen er agenten op straat staan.
  Op zich goed, meer blauw op straat, maar deze agenten die op straat staan mogen hun functie niet meer uitvoeren. Ja, ja, waar zijn wij nou helemaal mee bezig……………….?

 9. minder voor meer !!!
  dus
  meer vernielingen ???

  meer overlast… meer…. het wordt niet minder
  jammer dat er minder politie straks op straat is in Berkelland.

 10. ach ja ,als je ze nodig hebt zijn ze er toch nooit en je zag ze zo nu en dan wel is ,maar of je ze nu mist als het er minder worden????haha de flitsdienst zal wel op volle sterkte blijven.het begint er nu wel meer steeds op te lijken dat de burgers het heft in eigen hand moeten gaan nemen.

  mvg m

 11. Ik ben niet voor het oprichtten van een knokploeg wat iemand laatst op deze site voorstelde, echter ben ik wel van mening dat de burger tot zulke maatregelen wordt gedwongen.

  Verder is het absurd dat ons belastinggeld continu naar nieuwe politiebureaus en gemeentehuizen gaat. Bestuurlijk, financieel en qua veiligheid gaat het hier achter uit.

  Ik verlang toch wel terug naar de good old time van Gemeente Eibergen. Dat waren nog eens tijden 🙂

 12. Het is duidelijk dat dit soort berichten het vertrouwen dat er een eind komt aan de vernielingen, niet ten goede komt. Dat burgermeester Bloemen hier geen voorstander van is maakt waarschijnlijk weinig indruk. Dit is dezelfde burgermeester die zegt dat het met de criminele jongeren nog wel meevalt.

 13. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.Nieuw politiebureau hoeft niet worden gebouwd.Er staat een kasteel leeg in Ruurlo.
  Maak hiervan het nieuwe bureau. Lost veel financiële problemen op voor Berkelland.
  En heren en dames criminelen.Doe maar rustig aan, neem alle tijd, grijp u kans, want de pakkans is zeer klein de politie moet toch van ver komen.

 14. Het kasteel of koetshuis van Ruurlo te gebruiken als nieuw politiebureau van de gemeente Berkelland en van de gemeente Bronkhorst is een optie, het zal de gemeente Berkelland ten goede komen en een last minder zijn. Immers heeft een politie opleidingsschool in Lochem ook in een kasteel gezeten. Ook een optie is de Rabobank in de Dorpsstraat van Ruurlo die volgend jaar leeg komt te staan, dus nieuwbouw is hier echter overbodig. Maar laten wij eerst de plannen afwachten of dit wel doorgaat.

 15. Een bestaand gebouw gebruiken in onze gemeente is geen optie, dit kost immers geen geld genoeg. Het lijkt mij beter om een aantal containers te huren opelkaar te stapelen en daar het politie bureau van te maken. Waarom een bestaand gebouw gebruiken als je wat nieuws kunt laten bouwen/huren/realiseren? Is toch een potje voor? Dat mooie pand in Borculo (politie, brandweer, GGD) gewoon leeg maken, kunnen we wel een museum van maken ofzoiets…
  gr K

 16. Te koop: Mooie witte scooter met oranje/blauwe striping, weinig kilometers, zadel is versleten, nieuw zadel erop en rijden!

 17. Bezuinigen bezuinigen en nog bezuinigen. Belachelijk voor woorden. Als gemeenteraad en het bestuur van de gemeente Berkelland nou eens allemaal hun pc toeslag van € 30,– inleverd per maand, ( € 15.000,– op jaarbasis) dan kunnen we in ieder geval weer een agent voor 50 procent inzetten. Ambtenaren van de gemeente Berkelland, dit laten jullie gebeuren. Vooral elkaar gaan aanwijzen en ondertussen niets doen. Aktie dus.
  En wat betreft een politiebureau, vooral nieuw gaan bouwen, we hebben al genoeg schulden, dus die kan er wel bij. En een onderzoeksburo erbij halen, ben je weer een kwart miljoen kwijt. Bestuursleden en ambtenaren van de gemeente Berkelland, aktie !!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven