Burgemeester opent Ruurlose slipjacht

slipjacht ruurlo 050-borderRUURLO – De Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging organiseerde vandaag voor de dertigste keer een slipjacht in Ruurlo. Ook de rijders van de Landelijke Rijvereniging Ruurlo reden mee. De organisatie had voor dit evenement ook sinterklaas uitgenodigd. Deze was helaas te druk met het voorbereiden van het heerlijke avondje. 

De ruim 17 kilometer lange Ruurlose slipjacht ging door het buitengebied met een aantal runs. De eerste run ging via ’t Windmöllenveld richting buurtschap Veldhoek. De tweede en derde run gingen via de buurtschappen Heurne, Veller en ’t Vlakke richting ’t Ruurlose Broek. In buurtschap De Bruil nabij de Stapeldijk eindigde de laatste run.

De deelnemers werden om 12.00 uur op het kasteel ontvangen door burgemeester Bloemen. Deze sprak de deelnemers toe en wenste hen een goede jacht. Hierna ging dde slipjacht – onder begeleiding van politie – van start achter de grote groep honden aan. De honden werden tijdens de run beloond met koeienpens.

Het weer zat tijdens de dertigste editie nog redelijk mee ook al waren de vooruitzichten slechter. Het verzoek van de organisatie om per fiets de slipjacht te volgen werd maar mondjesmaat opgevolgd.

Heeft u tijdens de slipjacht in Ruurlo foto’s of een filmpje gemaakt? Stuur uw materiaal naar [email protected] wij zorgen er voor dat uw werk op deze site komt te staan (filmpjes graag eerste op youtube zetten).
[nggallery id=834]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven