Deense kerstbomen sieren Berkelland

BERKELLAND – De medewerkers van de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel & Slinge zijn maandagmorgen na het vertrek van de sint begonnen met het plaatsen van negen grote kerstbomen in de kernen van Berkelland. Twee bestaande bomen in Borculo en Rekken worden voorzien van verlichting. Dit jaar staan er bijzondere bomen op Berkellands grondgebied. Door een gebrek aan grote kerstbomen in ons land heeft coördinator Bennie Schot de bomen besteld in Denemarken.

De bomen worden geplaatst in opdracht van de gemeente Berkelland. Eibergen en Neede waren maandagmorgen als eerste aan de beurt. Net als vorig jaar komt er led-verlichting in de bomen. De lampjes gebruiken minder stroom en worden minder snel vernield.

Met een grote hoogwerker worden de bomen overeind gezet en de lampjes er in gehangen. Dit moet in verband met de veiligheidsregels.

Vorig jaar waren de kerstbomen in Eibergen en Neede meerdere malen in het nieuws omdat de verlichting keer op keer vernield werd.

[nggallery id=839]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Deense kerstbomen sieren Berkelland”

  1. in de veiligheidsregels staat dat je met een hoogwerker niet mag hijsen.
    de gemeente moet overal op bezuinigen maar de kerstbomen mogen wat kosten.

  2. Belastingbetaler

    Ja inderdaad jammer dat er wel veel geld beschikbaar is voor kerstbomen uit Denemarken en voor echt belangrijke zaken niet. Laat goed zien hoe het met Berkelland is gesteld.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven