Einde dreigt voor schaapsherder Abbink

EIBERGEN/HAAKSBERGEN – Schaapsherder Hans Abbink uit Eibergen zit met zijn handen in het haar. De gemeenteraad van Haaksbergen heeft het voorstel voor een nieuwe schaapskooi en educatief centrum afgewezen. Volgens de partijen is het bedrag van 850.000 euro te hoog (totale investering). Als er niet snel een alternatief plan komt dan gooit Abbink zijn bijltje erbij neer. En stopt hij definitief met zijn grootste passie die hij al meer dan 25 jaar uitoefent.

Tien jaar terug heeft de gemeente in een brief toegezegd dat Abbink een schaapskooi zou krijgen. Maar na jaren wachten kreeg de Eibergenaar geen goed bericht. Het plan aan de Krakeelsweg gaat niet door. Op dit moment hebben de schapen onderdak bij een boer in Rekken. Het kost de herder elk jaar veel tijd en geld om nieuwe plekken te vinden. Abbink is de tijdelijke verhuizingen daarom meer dan zat.

Stichting Schaapskudde Haaksbergen heeft een actie in het leven geroepen en wil mensen uit de regio oproepen om Hans Abbink te steunen. Op de site www.steunschaapskooihaaksbergen.hemwebdesign.nl kunt u uw reactie achter laten.

Op 4 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaksbergen worden de namen – mensen die Abbink steunen – aan een vertegenwoordiger van de gemeente overhandigd.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Einde dreigt voor schaapsherder Abbink”

  1. oud inwoner eibergen

    Erg jammer dat het zo moet gaan, ik ken Hans persoonlijk erg goed hij verdient er geen rooie cent aan. Hij doet dit puur uit passie en liefde voor zijn vak. Dit beeld mag niet verdwijnen uit onze buurt. Misschien kan Berkelland nog een woordje doen. Of heeft burgm. Bloemen nog een plekje vrij?

  2. Belachelijk. Hoevaak doet de gemeente mensen wel geen toezegging, en komen deze vervolgens niet na. 10 jaar wordt deze man met een enorme passie dus aan het lijntje gehouden. Schandalig, echt, burgermeester (noemt hij zich) Bloemen moet zich gaan schamen, en niet alleen om dit gebeuren. Er zijn zoveel dingen die niet door de beugel kunnen, maar de bestuurders kijken gewoon de andere kant op en maken totaal niets van hun werk.

  3. Waarom moet berkelland geld betalen voor een kudde in haaksbergen?? Toch niet omdat het een hobby van Abbink is? Berkelland betaald mijn hobby ook niet.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven