Jongeren en brandweer maken ijsbaan

tn_Afbeelding nieuw Roy 16407EIBERGEN – Het brandweerkorps van Eibergen heeft voor het eerst de jeugd betrokken bij de aanleg van de ijsbaan op De Maat in Eibergen. Eigenlijk was de brandweer niet van plan om dit jaar nog een baan aan te leggen, omdat vorig jaar meerdere keren de boel vernield is.

Gerwin Starink en Martijn Boeijink – beide bevelboerder bij post Eibergen – gingen afgelopen week in het nieuwe jongerencentrum van ’t Spieker in gesprek met de jeugd. Ze vroegen of de jeugdigen bereid waren om mee te helpen met de aanleg van de ijsbaan.

“De jongeren reageerden positief, we hebben verteld dat ze de baan in de gaten moeten houden. We vinden het belangrijk dat jongeren een keer positief in het nieuws komen. We gaan bij andere activiteiten daarom ook de jeugd meer betrekken. De samenwerking hebben we als zeer positief ervaren,we willen ze een duwtje in de goede richting geven”, vertelt Boeijink.

Zaterdagavond was de brandweer op De Maat te vinden. Met grote waterkanonnen en brandweerspuiten werd er een laag water op het gras gespoten. Ruim 15 jongeren stonden samen met de brandweer met de spuit in de aanslag. Op de tweede dag (zondag) gooide het slechte weer roet in het eten. De brandweer kon door de sneeuw niet verder met de aanleg.

[nggallery id=878]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Jongeren en brandweer maken ijsbaan”

 1. Eindelijk eens positief nieuws, gelukkig dat de jongeren ook op zijn komen dagen en er een leuke “activiteit er van hebben gemaakt.
  Ook vind ik het een mooi gebaar vanuit de brandweer naar de jongeren toe en ik hoop dat ze in de toekomst bij zulke voorkomende projecten weer de jongeren benaderen.

  Mijn respect voor de brandweer en de jongeren die hebben geholpen!

 2. haha was zeker wel leuk om de brandweer te helpen vanmiddag ging ik nog om 2 uur kijken of ze bezig waren maar de was niemand meer volgende x beter

 3. @ mans , je kunt toch zien aan de foto het zijn de kinderen van de brandweer zelf, gewoon een Familie uitje.

 4. Wie is er bij machte om Ruurlo ook weer aan een ijsbaan te helpen. Het is toch schandalig dat dat allemaal zo lang moet duren. Over het Kulturhus is sneller beslist

 5. Misschien een idee om de ijsvereniging het de volgende keer te laten organiseren, de ballastput word toch niks daar moet het te lang en te hard voor vriezen. waarom niet op de brink is er ook toezicht. Mijn complimenten voor de helpende jeugd. Hier uit blijkt wel dat niet de hele jeugd de raddraaiers zijn.

 6. Beste Hareld

  Inderdaad de jongeren van de toekomst waren ook aanwezig, maar nadat zij naar bed gingen kwamen de andere jongeren. Zat geen familielid van wie dan ook van de brandweer bij.

  Gewoon een stel gemotiveerde jongeren die het geweldig vinden om zich van een andere kant te laten zien. En het werd inderdaad een gezellige boel door samen te kletsen bij een welverdiende kop warme chocolademelk. Want deze jongeren hebben zich wel opgeofferd om bij deze lage temperaturen voor de jongeren van de toekomst iets moois aan te leggen! Dat dit door andere omstandigheden niet is gelukt is jammer!

  Maar voor de jongeren die geholpen hebben, mijn complimenten het was super! Ik hoop dat onze kinderen dit in de toekomst ook voor een ander over gaan hebben!

 7. Er is niets mis mee dat de jeugd wordt betrokken alleen maar een pluim maar zowel in dagbladeren als hier de Tekst ” gingen afgelopen week in het nieuwe jongerencentrum van ‘t Spieker in gesprek met de jeugd ” .

  Daarom ook zonder uitleg en gesprekken was het toch gewoon mooi geweest als er had gestaan “de jeugd is de helpende hand bij het aanleggen van een ijsbaan geheel op vrijliggenheid en bereidheid doot kou en wind” of nog beter ” deze zijn geschikt”

 8. oke ik heb zelf hier ook aan meegeholpen het was best leuk om een keer met een slang te spuiten:P

  en als ik zie wie het vernield krijgt er meteen 1 op zn *gezicht

  groetjes groep jongere wie de ijsbaan in gaten houd:)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven