‘Kookgekken’ komen naar kerstmarkt

EIBERGEN – De jaarlijkse kerstmarkt in Eibergen krijgt dit jaar nieuw leven ingeblazen. De Eibergse Ondernemers Vereniging gaat de markt uitbreiden en bij het centrum betrekken. Veel mensen hebben zich al aangemeld. Zo ook de twee ‘kookgekken’ uit Eibergen. Rinnie Hartog en Seyran Ciftci gaan tijdens de markt nieuwe wereldhapjes maken. Ook zullen ze met een alternatief komen voor de traditionele oliebol.

De twee ‘kookgekken’ hebben elkaar ontmoet toen Hartog café De Lindeboom runde. Ze zijn nog steeds bezig met het bedenken van nieuwe hapjes die over de hele wereld nog niet worden gemaakt. Het duo wordt ook regelmatig ingehuurd om voor groepen te ‘showkoken’. Hartog: “Ik heb niks tegen een heerlijke oliebol, maar we willen gewoon een nieuw product aanbieden. Mensen die het willen weten moeten vrijdag naar de kerstmarkt komen.”

Maandagmiddag was een groepje ondernemers al bezig met het uitzetten van de markt (zie foto). De kerstmarkt wordt aanstaande vrijdag op de volgde plekken gehouden, Brink, Hagen, Kerkstraat, Grotestraat en rondom de kerk. Er zullen diverse activiteiten worden gehouden, zoals kraampjes met producten, oude ambachten, muzikanten en koren zullen hun geluid laten horen. De kerstmarkt begint om 17.00 uur.

Voorheen werd de markt georganiseerd door de beheerder van de Huve – Geert van der Veen – waarom hij zich niet meer inzet is onbekend.

[nggallery id=841]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “‘Kookgekken’ komen naar kerstmarkt”

 1. Ik weet wel waarom hij is gestopt, hij heeft zelfs zijn lidmaatschap van de EOV ingetrokken. De ondernemers hebben zonder te overleggen de markt overgenomen en de beheerder links laten liggen. Schande.

 2. Leuke begin van deze kerstmarkt!
  Zullen wel meer hun lidmaatschap op zeggen,hij was toch de man die deze markt jaren lang organiseerde?
  Ik sla deze markt bewust over.
  Bedankt Dennis voor deze info.

 3. Tot mijn verbazing lees ik informatie van Dennis die pertinent onjuist is. Tegen mijn gewoonte in, daarom toch maar even een reactie; In goed overleg met Geert is ervoor gekozen om de Kerstmarkt iets te verplaatsen naar het centrum. Reden was onder andere dat ‘bezoekers van buiten’ de Kerstmarkt wilden bezoeken maar deze in het centrum verwachten en niet net daarbuiten. Als logische verbinding is gekozen voor de Kerkstraat en Hagen tussen de Brink en de Grotestraat. Wanneer in de komende jaren de Kerstmarkt groter wordt, is de kans ook aanwezig dat ook het ‘rondje om de kerk’ weer onderdeel kan uitmaken van de Kerstmarkt.

 4. De kerstmarkt wordt ook niet meer rondom de hervormde kerk gehouden, en bij de Huve zijn ook geen aktiviteiten,
  jammer erg jammer…is er geen geld voor ???

 5. Ik vind het een goed initiatief! Zo blijft de kerstmarkt toch bestaan. En er wordt veel tijd in gestoken.

  Er zijn zullen altijd mensen zijn die alleen commentaar hebben en de positieve kant niet kunnen zien. Jammer. Waarom Dennis bedanken voor iets wat je nog niet kunt beoordelen. Het is misschien verstandig om eerst de kerstmarkt te bekijken, alvorens aan te geven bewust de markt over te slaan. Het is niet eens bekend hoe de markt er nu uit komt te zien.

  Met een positieve kerstgroet!

 6. Hehe eindelijk weer eens wat te doen in Eibergen,
  wil de organisatie veel geluk wensen en hopen dat
  het een groot succes wordt.
  Dus ik zou zeggen komt allen

 7. De informatie van Dennis M blijkt dus niet te kloppen lees ik nu.
  Vreemde actie!
  En wens de organisatie een goede kerstmarkt toe.

 8. Marie*ke Altena

  Hallo Mensen van Eibergen eo,

  Als mede organisator van deze kerstmarkt nodig ik jullie allemaal uit om op de kerstmarkt te komen as 11 december. Ik hoop dat jullie gaan genieten van een knusse
  gezellige markt op een autenthiek stukje Eibergen.
  Hopelijk gaat deze markt bijdragen aan een grotere markt
  voor de aankomende jaren…..
  Daarom komt allen en geniet!!!! Het mooiste en beste voor jullie allemaal deze dagen…..Groets Marie*ke.

 9. Dat die Dennis dan niet even reageert,om het eea recht te zetten.
  Hij zal vast ondernemer zijn die dit dacht te weten.
  Zo gaat zijn berichtgeving binnen de Eibergse ondernemers vereniging wel een eigen leven leiden.

 10. Voor dat mensen allemaal gaan reageren op uitspraken van personen die hierboven gemeld worden, is het misschien verstandig eerst te verifieren of de uitspraak ook door de persoon in kwestie is gedaan. Alvorens Dennis Meijer te beschuldigen van een reactie die hij zelf NIET geplaatst heeft. Er zijn in Eibergen of Berkelland ongetwijfeld meer personen die Dennis M heten.

  Als jarenlang EOV lid zal de echte Dennis M (eijer) zich ongetwijfeld aansluiten bij de reacties van zijn collega EOV-leden Marieke Altena en Marco.

 11. Idee om deze gevoellige informatie verspreiding binnen de EOV te zoeken?
  Lijkt me niet dat iedere inwoner van Eibergen dit hier van op de hoogte is.
  Goede markt toegewenst.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven