Man (58) overlijdt na waterongeval

NEEDE/RIETMOLEN – Op de Koeweidendijk heeft woensdagavond omstreeks 20.25 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een auto komende uit de richting Rietmolen kwam ter hoogte van de brug op de Koeweidendijk door nog onbekende oorzaak in de berm terecht en sloeg over de kop om daarna in het water – Schipbeek – te eindigen. Een 58-jarige man uit Hengelo (OV) is na het ongeval in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Naast de brandweer van Neede en twee ziekenwagens werd ook de duikploeg vanuit Borculo gewaarschuwd. Deze heeft het water onderzocht op nog meer slachtoffers.

Een buurtjongen heeft het ongeval zien gebeuren toen hij ter hoogte van de brug vuurwerk aan het afsteken was. Hij zag de auto het water in schieten. De jongeman waarschuwde zijn vader. Die heeft samen met zijn zoon en andere buurtbewoners het slachtoffer uit het voertuig gehaald en overgedragen aan de medewerkers van de ambulance. In kritieke toestand is de Hengeloër naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd.

De oorzaak van het ongeval kan mogelijk gezocht worden in het ter plaatse zeer gladde opgevroren wegdek. De Verkeers Ongevallen Analyse zal een onderzoek naar de toedracht instellen.

 

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=895]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Man (58) overlijdt na waterongeval”

 1. Al eerder zijn her ongevallen gebeurt door de gladheid. Ik hoorde dat de gemeente na het ongeval meteeen een strooiwagen heeft gestuurd. Politiek Berkelland doe er wat aan. Meer strooien in het buitengebied!

 2. Het is dramatisch in het buiten gebied met het strooien.
  afgelopen dinsdag begon men om half twaalf pas. Toen begon het weer te dooien.Toen was het leed(en ongelukken) al geleden.
  SLAAP gemeente.Meer en meer strooien.(en alstublieft op tijd).Buiten af bewoner.

 3. Heel triest zo’n ongeval.
  Ze hebben denk ik geen tijd om het buiten gebied te strooien, Ze zullen eerst de straat bij burgemeester bloemen we wel strooien en dan komt de burger pas!!!!!

  GRAAG EEN REACTIE VAN DE BURGEMEESTER ZELF!!!

  Een bezorgde berkellander

 4. Als het glad is en er wordt gewaarschuwd: als het niet nodig is liever niet de weg op gaan………..en het was verdacht glad.
  Blijf dan thuis !!
  De strooiwagens kunnen natuurlijk nooit overal op hetzelfde moment overal aan het strooien zijn.
  Dus autorijden is op dat moment voor eigen risico !
  Ik wens familie en bekenden heel veel sterkte toe de komende tijd.

 5. bezorgde Berkellander

  Berkellander,er wordt alleen gestrooid in avond,weekend en in de uren dat er dubbel tarief kan worden geschreven.
  Als dit alles in de reguliere tijden zou worden gedaan konden ze de hele gemeente doen.
  Ambtenaren uit handen geven aan Commerciële instellingen.
  Volgens mij zijn ambtenaren toch in dienst van de gemeenschap.

 6. is wel bekend

  De bewuste plek is altijd heel erg glad bij de allerminste vorst en ik spreek daarmee uit ervaring. Elk jaar is het wel raak daar bij de brug met een ongeval. Blijkbaar heeft de gemeente berkelland dat niet in de gaten.
  Wat me wel opvalt is dat als ik door de verschillende gemeentes rijd dat ook de grotere wegen in de gemeente Berkelland het slechts zijn gestrooid. Haaksbergen, Bronckhorst en Doetinchem zijn de wegen vaak mooi schoon, maar van Veldhoek tot aan Haaksbergen is de weg vaak slecht. (N315) En dat is me deze weken weer erg opgevallen.
  Familie en kennisen heel veel sterke met dit pijnlijke verlies…

 7. Je kunt precies aan de wegen zien wanneer gemeente berkelland begint!! In gemeente Haaksbergen en Hof van Twente ligt er geen sneeuw op de binnen wegen, daar wordt wel gestrooid.

 8. Buurman Bolderbast

  @R.| 01-01-10 | 14:14
  Absolute Bullshit wat je hier loop te verkondigen. Op de ochtend van Nieuwjaarsdag ben ik vanaf Rietmolen binnendoor (via Flipsweg – Weenkweg – Teesselinkweg – Veenhutweg – Achterveldweg – Bretelerveldweg – Oude Haaksbergerweg en de Needsestraat ) naar Hengevelde gereden en ’s avonds via dezelfde route weer terug. Overal -met uitzondering van de Needseweg- was het een glibbberig drama met de sneeuw. Zowel in Berkelland als in Hof van Twente. Dat was de woensdag niet anders. En ik woon in dit buitengebied dus ik weet wel waar ik over praat.

  Het is vervelend om met dergelijke gladheid te moeten rijden, maar daar kies ik zelf voor en mij hoor je niet klagen Je bent als automobilist zelf verantwoordelijk voor je besluit om dit soort weggetjes door het buitengebied te gebruiken en ook voor het anticiperen op gevaarlijke omstandigheden. De gemeente is geen instantie die je alle verantwoordelijkheid uit handen neemt.

  Het valt mij weleens op dat er in de omgeving van Rietmolen veel ongevallen plaats vinden (op de Isidorushoeveweg bijvoorbeeld) Kom in de zomer maar eens bij mij in de tuin zitten en verbaas je over het rijgedrag van anderen. Daar merk je in de winter wat minder van omdat je dan lekker binnenzit. maar ook dan komen die piloten voorbij. Men voelt zich kennelijk veilig en een (vals) gevoel van veiligheid kan je soms in grote problemen brengen.

  Of dat hier een rol heeft gespeeld, dat kan en mag ik niet beoordelen, daar zijn anderen voor. Bovendien ik ben er niet bij geweest. Ik heb slechts de Ambulance voorbij zien komen en later inderdaad de strooiwagen wat overigens weining zoden aan de dijk zette: zie mijn tochtje naar Hengevelde. Maar ik ben het wel eens met Hans. Bovendien, het buitengebied kan bij slecht weer heel verraderlijk zijn en als je daar om wat voor reden dan ook onvoldoende rekening mee houdt dan ligt een ongeval zeker op de loer.

  Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden die ik veel sterkte wens.

 9. Burger tegen vernieling

  Waarom beginnen mensen toch meteen weer over dat strooien?

  Als men de kranten fatsoenlijk zou lezen dan zou men weten dat het niet zo zeer met het strooien als wel met het berijden ná het strooien te maken heeft of de wegen al dan niet glad en glibberig zijn.

  Strooizout alleen helpt niet in de sneeuw. Doordat mensen er met hun auto doorheen rijden en zo het strooizout verspreiden gaat de sneeuw smelten. Daarvoor is genoeg verkeer (regelmatige berijding) nodig.

  Op Zoab is het wéér een ander verhaal.
  Dit is overigens terug te lezen op de site van het KNMI.
  Even ter ondebouwing…..voordat er mensen zijn die zeggen dat ik ‘kul aan het verkopen ben’.

  én daarnaast ben ik het met Buurman Bolderbast eens. Je bent zélf verantwoordelijk voor je eigen rijgedrag maar ook voor de keuze om met deze gladheid de weg op te gaan. In dat geval vind ik dat de risico’s voor jezelf zijn en niet bij de gemeente neergelegd kunnen en mogen worden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven