Sleepdienst druk door gladheid op wegen

BERKELLAND – Bergingsbedrijf Iliohan uit Borculo was maandag de hele dag op pad om automobilisten in Berkelland ‘uit de brand’ te helpen. Er gebeurden door de gladheid meerdere eenzijdige ongevallen. De auto’s van de sleepdienst werden ook ingezet bij een aantal pechgevallen. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Een automobiliste kwam maandagmorgen op de Eibergseweg in Haarlo met de schrik vrij toen ze met haar auto tegen een boom reed en daarna op zijn kant terecht kwam. De Suzuki Alto werd afgesleept.

Op de G.L. Rutgersweg in Neede belandde een Mercedes in de sloop, ook hierbij raakte niemand gewond. Zondagavond is op de Zwarteweg in Beltrum door gladheid een personenauto op z’n kant in de sloot terecht gekomen. Ook deze automobilist mocht van geluk spreken.

Zelfs de bergingsauto van Iliohan zat vandaag vast in de sneeuw, dat gebeurde op de Frankweg in Beltrum nadat een medewerker een TNT-busje uit de sloot had getakeld. Gelukkig kon een shovel de auto uit de sneeuw trekken.

In heel Nederland gebeurden vandaag enorm veel ongelukken. Ook dinsdag en woensdag is het oppassen geblazen op de wegen.

[nggallery id=881]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Sleepdienst druk door gladheid op wegen”

 1. Er wordt erg slecht gestrooid, andere jaren was de weg veel schoner. Het is echt niet normaal. Je doet er bijna een uur over om van Beltrum naar Eibergen te komen. Burgermeester u bent hier toch verantwoordelijk voor. U heeft veiligheid toch hoog staan. Zet dan meer wagens in!

 2. Je kon gisteren goed zijn waar het grensgebied ligt. Zodra je Berkelland uit was waren de wegen veel beter gestrooid. Slechte zaak!!!!

 3. burger tegen vernieling

  Nou moet ik zeggen dat ik het niet helemaal eens ben met wat hier gezegd wordt over het al dan niet strooien van wegen.
  Het ligt namelijk niet geheel aan het strooien maar des te meer aan het feit dat er weinig wordt gereden. Getuige het stukje tekst dat ik vond op de site ‘weer.nl’. Zie hier:

  Gladheid
  De strooiploegen hebben het momenteel erg druk met het sneeuwvrij maken van alle wegen. Op sommige plaatsen is er echter geen doorkomen aan. Omdat het weekend is, is het aantal weggebruikers minder groot dan op een gewone werkdag. Hierdoor ondervindt een kleiner aantal automobilisten hinder van de gladheid. Dat lijkt een voordeel, maar juist het tegendeel is waar.
  Een groot deel van de wegen in ons land bestaat uit ZOAB (zeer open asfaltbeton). Hierin zitten veel poriën, waardoor vocht makkelijk afgevoerd kan worden. Echter zakt niet alleen het vocht hier makkelijk in weg, maar ook het strooizout. Dit doet zich vooral voor wanneer er weinig verkeer op de weg zit. Bij een hoge verkeersintensiteit wordt het zout door de autobanden als het ware omhoog gezogen, waardoor het beter zijn werk kan doen. Om die reden is voor de gladheidbestrijding wegverkeer juist van belang. Weinig bereden wegen zien er wit uit van de sneeuw, op wegen met meer verkeer wordt het sneeuwdek door het zout aangetast.

 4. @ it’s me: behalve als je de gemeente Bronckhorst binnenreed, wat een drama, nog erger dan Berkelland!
  Vanaf Danspaleis richting Haaksbergen was het prima te doen daarentegen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven