‘Wij zijn de grootste afhaalchinees’

RUURLO – De Welkoop in Ruurlo is aankomende drie dagen omgetoverd tot een grote ‘afhaalchinees’. Niet voor een portie babi panggang. Maar voor een ruim assortiment knal- en siervuurwerk. Al meer dan 15 jaar verkoopt het bedrijf aan de Krashof een ruim assortiment vuurwerk. Het reclamebureau van de landelijke winkelketen heeft dit jaar groots uitgepakt. Op de voorgevel is dat goed te zien, de pakkende kreten: “Wij zijn de grootste afhaalchinees van Nederland” en “Één keer per jaar halen we chinees” trekken bij veel mensen de aandacht.

Eigenaar Hans Tragter, die al 10 jaar het bedrijf runt, geeft aan dat alle voorbereidingen klaar zijn. “Dinsdagmorgen gaan we van start. Ons voorwerkteam bestaande uit meer dan zes personen is continu bezig met de verkoop. Of wij last hebben van de crisis? Nee, tot nu toe nog niet. De voorverkoop is gelijk aan vorig jaar.”

Het verkopen van vuurwerk brengt ook veel regels met zich mee. De strenge eisen zijn na de vuurwerkramp in Enschede onder de loep genomen en aangepast. De Ruurlose Welkoop moest daarom ook veel investeren om de twee bunkers – voor losse verpakkingen en dossen – aan te passen. De gemeente, brandweer en de provincie hebben al een bezoekje gebracht om te controleren of dit filiaal aan de eisen voldoet.

Tragter: “Vooral het siervuurwerk is dit jaar in trek. De potten van maximaal 500 gram zijn in de voorverkoop veel aangekruist. Op www.goedvuurwerk.nl zijn al onze producten te vinden.” Nieuwsuitberkelland.nl heeft voor u alle vuurwerkpunten in Berkelland op een rijtje gezet. Hieronder staan alle verkooppunten:

Neede 
J.B.W. Ter Harkel (ENAC) (Bremstraat 32)
Wormgoor Schilders v.o.f. (Bosstraat 16)
TCA agrarische centrum v.o.f (Stationweg 20)
 
Eibergen 
Welkoop Eibergen (Beltrumseweg 5)

Ruurlo 
Welkoop Tragter v.o.f. (Krashof 10)
Fixet Ruurlo (De Venterkamp 10)

Borculo 
Willems Wegenbouw (Hesselinks es 22)
Welkoop Borculo (Stationsweg 6)

Geesteren  
Firma Ketting Geesink (Dorpsstraat 12)

Deel dit artikel:

3 gedachten over “‘Wij zijn de grootste afhaalchinees’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven