Ballonnen de lucht in voor jarig museum

BORCULO – Met het oplaten van driehonderd ballonnen is vrijdagmorgen het jubileumjaar van het Brandweer- en Stormrampenmuseum van start gegaan. Leerlingen en leerkrachten van alle Borculose basisscholen (groepen 1 en 2) mochten het officiële moment verrichten. De voorzitter van Stichting Brandweermuseum Borculo – Herman Kistemaker – vertelde voor de ballonnenwedstrijd over het 40-jarig bestaan van het museum.

Oud-voorzitter Wolter Tijdink mocht doormiddel van een sirene het startsein laten horen. Daarna gingen alle ballonen de lucht in. Wethouder Jan Zappeij was namens het gemeentebestuur uitgenodigd. Hij werd rond 10.00 uur verwacht  op de parkeerplaats om een woordje te doen. Maar de wethouder kwam te laat door een fout die gemaakt was op het gemeentehuis.

Na het feestelijk moment konden de aanwezigen een rondje maken door het museum. Sinds 1975 is het brandweermuseum gehuisvestigd aan de Hofstraat. Precies veertig jaar geleden gingen Emmerikus Braaksma en Wim Schepers naar notaris Gerrit Ernst Hendrik ter Braak om de reeds genoemde stichting op te richten.

Het doel van het museum is het verzamelen van oude brandweermaterialen en het opwekken van belangstelling voor het opsporen van de oude materialen. In het Stormrampenmuseum worden herinneringen levendig gehouden aan de stormramp die in 1925 Borculo trof en in 1927 over Beltrum en Neede raasde.

Op 11 april wordt iedereen uitgenodigd om het jubileum te vieren, hiervoor is een speciale open dag opgezet. De andere groepen van de scholen worden uitgedaagd om mee te doen met een tekenwedstrijd. De leerlingen van groep 7 en 8 krijgen binnenkort een rondleiding in het museum aangeboden.


(film gemaakt door Jan Larink Productions)

[nggallery id=968]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven