Berkelland heeft geen strooizout tekort

sneeuwpret berkelland 001-borderBERKELLAND – Berkellanders hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. De gemeente Berkelland heetf meer dan voldoende strooizout in voorraad. Er kan op dit moment nog minimaal zeven keer uitgerukt worden voor het bestrijden van de gladde wegen in de gemeente aldus woordvoerder Jan Dirk Focker van de gemeente Berkelland.

De gemeente strooit over het algemeen maximaal twee keer per dag. Berkelland heeft Akzo in Hengelo (O) als leverancier. Als het zout onverhoopt op mocht raken door extreem weer dan is een nieuwe lading snel beschikbaar.

Op dit moment is er nog 150 ton strooizout, verdeeld over de werfen in Borculo en Eibergen. Berkelland heeft normaliter een vaste voorraad van 500 ton in de werfen liggen. Binnen enkele dagen wordt een nieuwe voorraad zout verwacht.

Op dit moment is de gemeente zelfs in de wijken aan het strooien.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Berkelland heeft geen strooizout tekort”

 1. Wel genoeg zout,dan zouden jullie maar eens in de wijken gaan strooien waar oudere mensen wonen,ze raken helemaal geisoleerd,ze kunnen zelfs niet meer met een rolator over straat,ik vind dit te gek voor woorden,als ze dan toch genoeg zout hebben nou gemeente wat letje dan,als jullie zelf ooit op leeftijd zijn dan verwacht je toch ook dat er dan voor jullie wordt gezorgd.

 2. Als er dan toch genoeg zout is, strooi dan de Kempersdijk en de Visschemorsdijk eens extra.
  Dit zou geen overbodige luxe zijn voor zowel automobilisten als fietsers die naar de ijsbaan gaan !!!!
  Voor de fietsers soms levensgevaarlijke situaties !!!

 3. Je kunt wel meer zout gaan strooien, maar als er weinig of geen verkeer over heen rijdt heeft meer zout strooien geen zin dus ook niet bij de ouderen. dus beste H als je wilt dat de ouderen weer op pad kunnen gaan,moet je eerst voor zorgen dat het zout wat daar gestrooid wordt ook kapot wordt gereden.

 4. Binnenkort te weinig zout !!!!!
  In de tubantie van 09-01-10 staat dat de helft van het zout in het oosten naar het westen moet !!!
  Vreemde boel hier in Nederland

  Maar ja in Eibergen merk je er toch niks van want de gemeente vindt nodig om alleen GOED te strooien in Borculo !!
  Ook alweer vreemd vreemd vreemd……..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven