Brandweer bevrijdt zwaan uit Bolksbeek

GEESTEREN – De brandweer redt niet alleen mensenlevens; ook dieren worden net zo goed geholpen. Brandweerlieden van het korps uit Lochem hebben woensdagmiddag het leven van een zwaan gered. Het dier zat vastgevroren in het ijs van de Bolksbeek aan de Schaghorstweg.

De dierenambulance werd opgeroepen om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden. Maar de knobbelzwaan zat vast op een onveilige plek waar de medewerkers niet bij konden komen. Het is gelukt om het dier zonder verwondingen uit het ijs te halen. De vogel is meteen met de dierenambulance overgebracht naar een opvangcentrum waar het dier op krachten kan komen.

“Als er bij zo’n melding niet snel wordt ingegrepen dan vriest het dier dood. Ik was nog niet weg of het volgende telefoontje kwam weer binnen, in Groenlo zat ergens een reiger vast. Godzijdank kunnen we veel dieren redden. Maar helaas zijn we soms ook te laat. Tijdens deze winter heb ik zeker tien dode zwanen aangetroffen”, zei Gert Wissing van de dierenambulance Doetinchem/Winterswijk.

[nggallery id=946]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Brandweer bevrijdt zwaan uit Bolksbeek”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven