Carnavalsmis in kerk druk bijgewoond

NEEDE – De Heilige Ceciliakerk aan de Borculoseweg was zondag goed gevuld. Om 11.11 uur werd met een carnavalsmis de jubileumdag van de  ‘De Vlearmuze’ gestart. De viering werd geleid door pastor Dick Juin. Tijdens de viering werd er gelachen maar er waren ook serieuze momenten. Dit ondermeer bij het voorlezen door de voorzitter van de Prinselijke Garde, Johan van der Velden, van de veertien namen van actieve leden die overlijden zijn.

Na het voorlezen klonk er een driewerf alaaf door de kerk. Ook Jan Willem Wensink maakte indruk met het zingen van ‘Mijn Gebed’ van D.C. Lewis waarbij hij begeleid werd door Mirjam Stegeman op trompet en Erwin Boonk op het orgel.

De koren Diapason, Tranen met Tuiten en de Vlearmoesband zorgden voor de muzikale omlijsting tijdens de dienst. Na de geslaagde mis gingen de genodigden onder leiding van de Vlearmoesband naar de Oale Smederieje om daar een bezoek te brengen aan de expositie ’33 jaar carnaval in Neede’ die vrijdag geopend is.

Vervolgens ging de stoet richting partycentrum ’t Haantje waar de jaarlijkse receptie werd gehouden. Hier waren zusterverengingen uit Gescher, Rietmolen, Haaksbergen en Eibergen aanwezig. Dit jaar is het 33 jaar geleden dat het Needs Carnaval Genootschap ‘De Vlearmuze’ is opgericht. In carnavalskringen een jubileum. Daarom besteed Nieuwsuitberkelland.nl extra aandacht aan deze vereniging.

Op 26 april 1977 vond de oprichtingsvergadering plaats bij Café Meijers en het eerste bestuur werd gevormd door: Joop Röring (voorzitter), Dinand Kistemaker (secretaris/penningmeester) en de leden Klaasje Kistemaker, Henry Peeze, Gé van Rhenen, Ad van Baal en Arie Pleiter. 

De oprichters hadden niet verwacht dat 33 jaar later hun vereniging zou zijn uitgegroeid tot een van de grotere carnavalsverenigingen in de regio met ruim 600 leden en 11 commissie.

[nggallery id=976]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Carnavalsmis in kerk druk bijgewoond”

  1. hoezo hans
    carnaval is van ouds een katholiek gebeuren .
    maar gelukkig doet iedereen er aan mee .
    dus wat opeens de schijn heilig hoofden.
    als je de achtergrond niet weet vraag het dan eerst voor dat je wat zegt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven