Hoogwerker bij twee brandjes Gelselaar

erve brooks schoorsteen 045-borderGELSELAAR – Vandaag was er tot twee keer toe een brandmelding in Gelselaar. Beide keren betrof het een melding in het buitengebied en was er alarm in verband met schoorsteenbrand.

De brandweer van Borculo werd vanmorgen om kwart over elf gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij het monumentale pand met rieten dak van Erve Brooks in Gelselaar. De brandweer ging met twee blusvoertuigen ter plaatse tezamen met het personeel/materieel busje en de msa.

Ook de OVD en de hoogwerker uit Zutphen kwamen ter plaatse. Er werd groot uitgerukt vanwege het rieten dak en de waterwinning. Ter plaatse aangekomen bleek het een kleine schoorsteenbrand te zijn die al nagenoeg uit was. De gewaarschuwde hoogwerker werd ingezet om de brandweer bij de schoorsteen te kunnen laten komen zodat deze geveegd kon worden. Vanwege de omvang van de schoorsteen is deze geveegd met een kerstboom.

Door de snelle inzet van de eigenaar én de brandweer werd erger voorkomen. De schade is beperkt gebleven tot geringe rook- en waterschade.

Omstreeks tien over acht werd de brandweer van Lochem gealarmeerd in verband met een schoorsteenbrand aan de Borghorstweg in Gelselaar. Ook hier werd de hoogwerker uit Zutphen erbij gehaald. Brandweer Lochem kwam met één blusvoertuig.

Ter plaatse aangekomen bleek dat er een kleine smeulbrand was, aan de zijde van het rookkanaal van de schoorsteen, bij de houten draagbalken van de vloer. Deze brand betrof derhalve geen schoorsteenbrand maar is wél door de hitte in de schoorsteen ontstaan. De brandweer heeft een gedeelte van de vloer opengemaakt om de balken te kunnen blussen. Ook een deel van het plafond in de woonkamer moest er aan geloven. Hierna heeft de brandweer de schoorsteen geveegd.

De woning liep naast de vloer en het plafond ook enige rook- en waterschade op.

Filmpje vertrek brandweer bij Erve Brooks

Filmpje inzet brandweer aan de Borghorstweg


Foto’s Erve Brooks
[nggallery id=913]
Foto’s Borghorstweg
[nggallery id=915]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven