Joris Kuijt winnaar NK terrasschaatsen

RUURLO – Joris Kuijt (7) mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen terrasschaatsen noemen. Het schaatstalentje uit Ruurlo won vrijdagmiddag de wedstrijd met een nieuw baanrecord van 34,03 seconden (vier ronden). Kuijt ging met de hoofdprijs naar huis, gloednieuwe klapschaatsen die aangeboden zijn door Free-Wheel uit Vorden.

Een jury bestaande uit, Heleen Bilderman (politie), Dirk van der Brink (Staatsbosbeheer), en Theo Kersten en Harry Lowik (brandweer Ruurlo) beoordeelden de deelnemers op verschillende vaardigheden zoals: herstel na val, mooiste finish en snelheid.

Dit was de derde keer dat het NK terrasschaatsen werd gehouden op het terras van Heikamp. Vorig jaar won Max Leuverink, zijn record is door Kuijt verbroken. Cameraman Jan Larink was voor Nieuwsuitberkelland.nl aanwezig en maakte een film over de wedstrijd.

Uitslagen dames:
1e Vera Oomen
2e Lyke Slotboom
3e Vederique Droste

Uitslagen heren:
1e Jeroen Droste
2e Thomas Schepen
3e Joep Hofstede

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=928]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Joris Kuijt winnaar NK terrasschaatsen”

  1. Winnaars gefeliciteerd! Brandweer Ruurlo beoordeeld op herstel na val etc etc??? Moeten wij de brandweer Ruurlo ook maar eens gaan beoordelen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven