Neede in de race voor glasvezelnetwerk

NEEDE – Krijgt Neede ook een glasvezelnetwerk? Ard Eijsink, Herbert Wensink, en Fred Achterhuis hebben een initiatiefgroep opgericht: ‘Neede op Glasvezel’. De heren willen inventariseren of er belangstelling is voor een glasvezelnetwerk. Samen met de inwoners willen de Needenaren er voor zorgen dat de infrastructuur er komt.

Er is contact geweest met Glashart, dit bedrijf zorgt voor de aanleg van het netwerk. Indien 45% van de inwoners zich aanmeldt voor een dienst zoals, radio, televisie, telefoon of internet dan is Glashart bereid om het glasvezelnetwerk aan te leggen.

Wat moet u doen? De site www.needeopglasvezel.nl is maandag online gegaan. Op deze website kunt u zich aanmelden. Of klik hier voor de aanmeldpagina. Waarom glasvezel? Het is de nieuwste infrastructuur waarover supersnelle communicatie mogelijk is. Dit via één glasvezel kabel.

Bijna een half miljoen Nederlanders zijn al aangesloten op het hypermoderne netwerk. In Ruurlo wordt op dit moment hard gewerkt om de kabels de grond in te krijgen.

Meer informatie kunt u vinden op www.glashart.nl.

Deel dit artikel:

14 gedachten over “Neede in de race voor glasvezelnetwerk”

 1. Ik dacht dat Borculo altijd voorop liep. Althans, dat stellen vele reageerders altijd. Het wordt tijd dat dit initiatief ook in Borculo gelanceerd wordt. Ideetje voor Hogeweg?????

 2. Jammer dat men niet spreekt over de maandelijkse kosten.
  Het snelle pakket is al zo 110,00 euro per maand!

  Niet iedereen kan zich dit of een X5 veroorloven.

 3. Jammer dat ze niet meteen Eibergen erbij betrekken, heb ook erg veel animo hiervoor 🙂

  En zoals Peter sprak over het geld wat maandelijks moet worden betaald, weet niet waar hij zijn geld heen wil brengen maar dit betalen ze elders namelijk

  Abonnementstarief vastrecht glasvezelkabel: € 20,00 per maand
  Abonnementstarief Internet via OnsBrabantNet: € 12,50 per maand
  Abonnementstarief Basisdienst Radio en Televisie via OnsBrabantNet: € 13,95 per maand
  Abonnementstarief basisdienst Vaste Telefonie via OnsBrabantNet: € 8,50 per maand
  Onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in Nederland *: € 4,00 per maand

 4. Hoi Peter,

  Als het allemaal meezit krijg je een compleet pakket aangeboden voor net geen 50,= euro (35-50 mb).We houden u op de hoogte via de website.

 5. @Ard: zelfde prijs dus als vroeger het eerste internetpakket via de kabel (Gelrevision): of 25 gulden per maand of 50 gulden per maand 🙂 ALleen iets trager haha!

  Ja… naar Eibergen mag ook wel 🙂

 6. @Ard.
  Basis pakket idd.
  Het snelle pakket is ruim 100 euro.
  Tot nu toe kan chello deze ook aan bieden.voor minder.
  120 Mbps 70,50 euro.

  X5 op stalen velgen is de moeite niet toch?

 7. tja glasvezel lijkt mooi maar in werkelijkheid valt het tegen.
  De snelheid die belooft wordt word zelden bereikt het is te afhankelijk van diverse zaken. Bij ons op het werk hebben we het ook maar mijn upc verbinding doet er niet voor onder, bovendien is glasvezel veel storing gevoeliger.

 8. Ik vind het een geweldig idee. Ik hoop dat jullie het buitengebeid van Rietmolen niet vergeten.

 9. glashart hoef niet in rietmolen te komen nu zijn alle leidingen nog heel van mijn woning en dat wil ik zo houden.

 10. Ja idd, heb op dit moment upc 60mb internet en vind dat altijd erg goed lopen. Haal overigens bijna altijd de beloofte snelheid.

 11. @ robert:
  Zou je kunnen aangeven welke zaken de snelheid beïnvloed? Mijn idee is namelijk dat het lichtpuntje wel of gewoon niet aankomt. Niet een klein beetje. Dus het werkt wel of juist niet. Maar ik ben benieuwd.

 12. Als er maar niet zo gigantisch veel problemen zijn als in Haaksbergen dat ze door gasleidingen heen schieten of riolering wat daar regelmatig gebeurde…… of straatwerk wat er weer slecht word terug gelegd…. maar we zullen zien

 13. vraag me af waar al die vernieuwingen voor nodig zijn.als die fietsemakers in den haag het uppen en downen gaan verbieden.dan heben we allemaal aan een snelheid van 10mb wel genoeg toch??.is snel zat voor alleen surfen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven