NPV maakt zich op voor kleindierenshow

NEEDE – De Spilbroekhal in Neede wordt in het derde weekend van januari (zaterdag 23 en zondag 24 januari) weer omgetoverd in een waar kleindierenpaleis. Want dan houdt de NPV-Neede haar jaarlijkse kleindierententoonstelling.

U kunt dan weer genieten van allerlei dieren zoals kippen, eenden, duiven en konijnen van groot tot klein. Ook kunt u er dieren bekijken maar ook kopen. De dieren komen vanuit geheel Overijssel en Gelderland.

Donderdagmorgen 21 januari wordt vanaf 6.00 uur met de inrichting van de sporthal begonnen. Eerst wordt er een afdekvloer gelegd waarna de kooien geplaatst worden. Vervolgens wordt er stro, hooi of krullen in de kooien gedaan en worden de water- en voerbakjes geplaatst. Vanaf 19.00 uur worden de dieren door de eigenaars gebracht. Vrijdag 22 januari worden de dieren door landelijk erkende keurmeesters beoordeeld.  Wanneer ’s middags de mooiste dieren in elke categorie bepaald zijn, worden de eigenaren van die dieren uitgenodigd voor de officiële opening op zaterdagmorgen 23 januari.

De officiële opening van de Spilbroekshow 2010 en de uitreiking van de hoofdereprijzen wordt gedaan door Martien Scheuter uit Sinderen. Hij is voorzitter van het Achterhoeks Verband, het samenwrkings orgaan van alle kleindierensportverenigingen uit de Achterhoek.

Voor de jonge bezoekers organiseert de NPV een kleurwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook kunnen de kinderen geschminkt worden. De dames Ten Elshof en Slot zijn aanwezig en tonen hun hobby van het malken van Grolsch breiwerk en mohair beren.  Kwekerij De Hofmaat legt in de zaal een tuin aan.

De openingstijden zijn zaterdag 23 januari van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 24 januari van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 2,50 per persoon en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder geleide gratis toegang.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven