Open huis: Op zoek naar juiste leerweg

EIBERGEN – Het Assink Lyceum met vestigingen in Eibergen, Neede en Haaksbergen kan terugkijken op een zeer geslaagde open huis. Alle scholen werden maandagavond druk bezocht door leerlingen die op dit moment nog les krijgen op de basisschool (groep 8). Er kon letterlijk en figuurlijk geproefd worden.

In de lokalen werd tekst en uitleg gegeven over de verschillende vakken en leerwegen zoals, wiskunde, techniek, lichamelijke opvoeding, biologie, beeldende vorming en taalvakken. De bezoekers werden allemaal uitgedaagd om deel te nemen aan de vakken. Op de vestiging aan de Rekkenseweg in Eibergen werden appelflappen gebakken, vogelhuisjes gemaakt, en getekend met een echte veer.

“We hebben eerder deze maand een lesjesmiddag gehouden voor de leerlingen van de basisschool. De kids konden op deze manier kennis maken met de systemen op onze school (Rekkenseweg), de bel, het wisselen van lokaal en de pauzes. Het belangrijkste doel van vandaag is, alle vakken bekijken, proeven en vragen stellen”, vertelt kernteamleider Ronald Beusekom.

Fotograaf Roy Nijman bezocht de scholen aan de Rekkenseweg en Prins Bernardstraat in Eibergen. En maakte voor Nieuwsuitberkelland.nl de volgende foto-reportage:

[nggallery id=983]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Open huis: Op zoek naar juiste leerweg”

  1. Als ouder was ik al jaren niet meer op het Assink geweest aan de Rekkenseweg. Wat ziet het er allemaak geweldig uit. De verbouwing heeft wel goed gedaan. Alleen de kantine kan nog een likje verf gebruiken. De opendag was ook prima geregeld.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven