Sporters fietsen 1003,87 euro bij elkaar

afbeelding-nieuw-roy-17938NEEDE – De cyclingmarathon die zondag heeft plaatsgevonden bij studio De Gaard heeft in totaal 1003,87 euro opgeleverd. Sawadey Pothidey van stichting Kantha Bopha en de eigenaar van de sportstudio hebben deze actie in het leven geroepen om geld in te zamelen voor een nieuw waterreservoir in het dorp Wilmpoel (Cambodja). Vierentwintig sportieve Berkellanders stapten op de fiets en deden mee aan de vier uur durende marathon.

Pothidey kwam acht jaar geleden als politiek vluchteling in Borculo wonen. Nu is het in Cambodja rustig en daarom heeft ze besloten om binnenkort terug te keren naar haar land. Maar niet zonder een wens: Ze wil de bewoners in het dorp Wilompoel een nieuw waterreservoir aanbieden en een basisopleiding opzetten voor gehandicapte kinderen.

De aanleg van de waterputten kost ongeveer 7000 euro. Zondag werd het eerste bedrag binnengehaald bij De Gaard. De fanatieke deelnemers moesten een fiets adopteren, de kosten waren 30 euro. Ook werden er vrije giften geschonken vanuit het publiek. Er volgen binnenkort nog meer acties om het bedrag bij elkaar te halen.

[nggallery id=996]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Sporters fietsen 1003,87 euro bij elkaar”

  1. henk heinneman

    wie is die jongen met de bril op bij mevrouw pothidey
    wil graag met hem in contact komen
    ik geloof roy is zijn voornaam leuke jongen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven