Strooiploegen massaal de wegen op

BERKELLAND – Tijdens de sneeuw van afgelopen avond en nacht zijn de strooiploegen massaal uitgerukt om de wegen begaanbaar te maken. Onze verslaggever ging op pad om te bekijken of de wegen goed te berijden waren. Met name de provinciale wegen hadden onze belangstelling.

Strooiwagens en sneeuwschuivers van onder andere Groot Zevert, Peters en Hiddink waren erg druk in touw om de wegen van de provincie schoon te krijgen en te houden. Er is met man en macht aan gewerkt maar ook wij moesten constateren dat het vrijwel geen zin had tegen de enorme snelle aangroei van de sneeuw.

Op de weg van Borculo naar Ruurlo zagen we twee sneeuwschuivers achter elkaar aan het werk. Op het moment dat ze in Ruurlo waren aangekomen en weer keerden om richting Borculo te gaan schuiven en strooien was de heenweg alweer besneeuwd en erg glad. Zo ook tussen Haarlo en het politiebureau bij Borculo; tot drie toe achter elkaar heen en weer maar een kwartier later weer onder de sneeuw.

We hebben gezien dat er erg hard werd gewerkt maar dat het eenvoudigweg ondoenlijk was tijdens de sneeuwbuien. Alleen de fietspaden waren goed schoon.

De wagens werden geladen in Ruurlo bij het depot van Rijkswaterstaat.[nggallery id=905]

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Strooiploegen massaal de wegen op”

 1. Massaal is wel een groot woord.
  In Neede word niet eens gestrooid en geschoven.
  Slecht hoor.

 2. Complimenten aan al die mensen die voor ons in touw zijn, maar na het trieste dodelijke ongeval vorige week is dezelfde weg nog steeds levensgevaarlijk en dat terwijl er een zorginstelling voor kinderen aan deze weg ligt. Of past dit niet in het strooiplan?

 3. Oscar Bruntink

  he Herman.

  Wat’n gezeur.

  gewoon je snelheid aanpassen en niet remmen want dan ga je.!!

  ach ja vroeger toen het nog neede was zag je die sneeuwschuivers nog wel vaak rijden maar jah… geldgebrek he

  mzzl Oscar

 4. Neede had altijd al geldgebrek, Neede moet blij zijn dat ze in de gemeente Berkalland zijn opgenomen…

 5. bezorgde Berkellander

  Kom net uit Hengelo de slechtste begaanbareweg in de beboudekom zijn hier in Neede de best begaanbare wegen als we het over schoonvegen hebben. dit is erg.

 6. Oscar Bruntink

  oh ja.

  en winterbanden scheelt ook de helft.

  Als ik nu mensen zie rijden met zomerbanden zoek je de problemen ook op !! maar pas op winterbanden zijn nog geen wonderbanden zoals mijn schoompapaaaatje zegt. hihi

  mzzl Oscar Bruntink.

  ps rij hier in Neede zelfs nog met de motor “”motorscooter hiatan 150 T “”

  Kievitstraat en gruttostraat zijn glibber en glijen, borculoseweg en rapenburg een drekzooi en vanaf de rotonde richting Goor is alles netjes schoon.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven