Verhuur huis bij dubbele lasten mogelijk

BERKELLAND – De gemeente komt eigenaren met dubbele woonlasten tegemoet met een vergunning tot tijdelijke verhuur van de nog niet verkochte woning op grond van de leegstandswet. Hierop is geen huurbescherming van toepassing.

Burgemeester en wethouders kunnen voor een woning een vergunning tot tijdelijke verhuur afgeven. Met een dergelijke vergunning op zak is het voor een eigenaar makkelijker om een woning te verhuren en de huur weer op te zeggen als het betreffende pand wel verkocht kan worden.

Voor een vergunning kunt u een formulier invullen en indienen. De vergunning is twee jaar geldig en kan drie keer met een jaar worden verlengd. De gemeente toetst niet of de hypotheekverstrekker met de tijdelijke verhuur akkoord gaat. Dat is een zaak tussen de eigenaar en de hypotheekverstrekker.

Mensen die belangstelling hebben voor deze regeling kunnen contact opnemen met de balie Bouwen en Milieu, telefoon 0545-250 250.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven