Vrijwilligers ijsclub druk op de Ballastput

EIBERGEN – Dag en nacht zijn de vrijwilligers van de Eibergse ijsvereniging bezig om schaatsbaan De Ballastput pico bello in orde te maken. Zaterdagmorgen was een ploeg van zo’n zes personen in de weer om de baan langs de Groenloseweg sneeuwvrij te maken. Met grote veegmachines en sneeuwschuivers werd er hard gewerkt.

“We zijn al vier dagen bezig om de baan te prepareren. Er lag een pak sneeuw van zeven centimeter. Dit moet eerst verwijderd worden voordat we verder kunnen gaan. Enkele avonden hebben we een verse laag water op de ijsbaan gespoten. Nu ziet de baan er redelijk uit, alleen is het ijs te dun om er met een grote mensenmassa op te gaan. Als het mee zit dan kunnen de eerste schaatsers maandag het ijs op”, zegt Jan Weerkamp die zich al meer dan 40 jaar inzet voor de club.

Vorig jaar ging de Ballastput op nieuwjaarsdag open. Daarvoor is de Eibergse baan zeven jaar gesloten geweest. De ingang is te vinden langs de fietsbaan. Op dit moment kan er geschaatst worden in Neede (ijsbaan de Kooiweide), Borculo (ijsbaan achter ’t Hof, Ruurlo (ijsbaan aan de Vente).

[nggallery id=931]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Vrijwilligers ijsclub druk op de Ballastput”

 1. Heb ze ook maar even uit het vet gehaald. Nou nog even de hockeystick erbij pakken. Dan ram ie oe er helemaal af Paul 😀

 2. Heb gehoor dat Frank nog met een stoeltje moet schaatsen, dan neem ik mijn 3 zits bankstel wel mee.

  Kun jij jullie tafel dan niet mee nemen E?

 3. Eén welgemeende tip aan de Eibergse IJsvereniging, die ik echt alle goeds gun: neem een andere ijsbaan! De club pronkt enorm over het feit dat men toch zo’n prachtige c.q. prachtig gelegen baan heeft. ‘De mooiste van Gelderland’, vertelde een bestuurslid me ooit.

  Dat zal allemaal wel en de baan ligt daar inderdaad mooi. Maar wat heb je nu aan een baan, die gemiddeld eens per vijf jaar geopend is en dan ook nog eens pas op een moment dat er al in heel Nederland allang wordt geschaatst?

  De Eibergse IJsvereniging moet het echt veel zakelijker gaan aanpakken, want de wandelvierdaagse – is me door goed op de hoogte zijnde insiders verteld – levert tegenwoordig ook nog amper geld op, mede doordat de gemeente Berkelland er nog amper (of geen?) geld meer insteekt.

  Dat nieuwe water aan de Borculoseweg, net buiten de bebouwde kom, zou met wat extra voorzieningen een prachtige nieuwe ijsbaan kunnen worden. Ook nog eens op een geweldige plek!

 4. @Arjan,
  Dit is idd een goed idee. Dat water zit ook altijd mooi snel dicht odat het daar lekker open is.
  Kunnen ze mooi wat centen eerder verdienen, en wij eerder schaatsen 🙂

 5. Ballastput 5 dagen later los dan de rest , maar kan ook bij dooi 5 dagen langer open zijn dan de rest.
  arjan oale groand mot je nie verplaotsen

 6. @Hareld,
  Dat is niet helemaal waar wat je zegt. Vorig jaar toen het 1 dag aan het dooien was lag er ‘savonds allemaal water op het ijs.
  Ik kan je vertellen dan kun je niet fijn meer schaatsen en mocht je vallen ben je meteen helemaal zeik nat..

 7. Wij zijn nu aan het zoeken waar we elders kunnen gaan schaatsen aangezien het hier in Eibergen naar mijn mening nog erg lang op zich laat wachten en aangezien de omringende gemmenten de ijsbananen al geruime tijd open zijn.
  Of die ook zijn voorzien van verlichting zodat er ‘savonds ook geschaatst kan worden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven