Ziekenhuis opent polikliniek in Eibergen

EIBERGEN – Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix opent binnenkort zijn deuren in Eibergen. Dit door het starten van een volwaardige polikliniek in het Livio woonzorgcentrum de Meergaarden. Hiervoor werd een contract getekend tussen Henri Janssen, bestuurder van SKB, en Ger van Kessel, lid raad van bestuur van Livio.

Een definitieve datum van de opening kan op dit moment nog niet gegeven worden, wel is de verwachting dat al vanaf 1 februari 2010 patiënten zich kunnen melden in de nieuwe polikliniek. Tot op heden moesten patiënten uit Berkelland nog lange afstanden afleggen om bij een ziekenhuis te komen.

Dat is met de komst van een polikliniek van het SKB voor een flink aantal patiënten verleden tijd. In eerste instantie zullen de vakgroepen, cardiologie, interne geneeskunde, reuma en kindergeneeskunde poli houden in Eibergen. Verder wordt de mogelijkheid onderzocht in de toekomst nog meer vakgroepen van het SKB in Eibergen te stationeren.

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is blij met de komst van de extra polikliniek, Bestuurder Henri Janssen: “Het is goed voor onze patiënten wanneer ze dichtbij huis geholpen kunnen worden. Het SKB is niet alleen het ziekenhuis voor Winterswijk maar voor iedereen in de Oost-Achterhoek. Daarom willen we de zorg ook graag naar de patiënten toebrengen en zien we onze zogenaamde ‘buitenpoli’s’ als volwaardige onderdelen van ons ziekenhuis. We spreken straks dan ook niet alleen meer over SKB Winterswijk, maar ook over SKB Eibergen, SKB Lichtenvoorde en SKB Groenlo, plaatsen waar ook al poliklinieken van het ziekenhuis gevestigd zijn.”

Voor Livio is de vestiging van de polikliniek een belangrijke stap die met enthousiasme begroet wordt. Ger van Kessel , lid van de raad van bestuur, daarover: ”Livio wil dat haar woonzorgcentra zoveel mogelijk actief deel uitmaken van de gemeenschap. Dit bereiken we door in onze woonzorgcentra steeds meer mogelijkheden te bieden voor iedereen. De nieuwe polikliniek levert hier een belangrijke bijdrage aan en past dan ook perfect bij de vernieuwde invulling van de Meergaarden.”

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Ziekenhuis opent polikliniek in Eibergen”

  1. Heel mooi, en ook de prikpost, maar is er nagedacht over de parkeerproblemen die zullen ontstaan met een
    basisschool voor de deur.
    Groenlo is een niet zo goed voorbeeld wat dat
    betrft.

  2. in Groenlo is er nu ruimte genoeg voor de auto’s aan de achterkant zijn er minimaal 50 parkeerplaatsen bij gekomen dus dat is nu wel helemaal opgelost

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven