Buurt voert actie tegen hondenpoep

EIBERGEN – Buurtbewoners aan de Bronbeekstraat zijn de overlast van hondenpoep helemaal zat. Ze voeren actie en dat is goed te zien. Honderd vlaggetjes zijn zondagavond in de drollen geprikt om zo te laten zien hoeveel uitwerpselen er liggen. Ook zijn er twee a4tjes opgehangen met een tekst (zie foto). “Het loopt de spuitgaten uit, we hopen met deze actie dat hondenbezitters het fatsoen nemen om de poep op te ruimen”, vertelt een bewoner.

De overlast is al een half jaar aan de gang. Enkele mensen hebben hierover geklaagd bij de gemeente maar er wordt volgens de actievoerders weinig actie ondernomen. Wel is er toegezegd dat de dorpswacht meer gaat posten.

Bewoner: “Alle plantsoenen langs de Bronbreekstraat liggen bezaaid met drollen. We hebben mensen er wel op aan gesproken en een zakje aangeboden. Maar dan lopen ze verder en krijg je een grote mond. De controle in Berkelland is zeer slecht, we zien hier nooit iemand lopen.”

De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl is zeer benieuwd of er nog meer klachten zijn in Berkelland. Laat hieronder een reactie achter en stuur een mail naar [email protected].

Update woensdag (reactie woordvoerster gemeente):
“De dorpswachten controleren in de openbare ruimte. Bij die controle hoort ook de controle op het aangelijnd hebben van de hond, het opruimen van de poep en het bij zich hebben van een opruimmiddel. Niet alles kunnen we controleren en ook kunnen we niet overal tegelijk zijn. Daar komt bij dat dorpswachten in uniform lopen en vaak houden de mensen zich dan netjes aan de regels. Bekeuren kan alleen bij “heterdaadjes”. Als vanuit een bepaalde wijk veel klachten over hondenpoep worden gemeld gaan wij daar gerichter en vaker controleren. In het klachtenmeldsysteem kunnen wij niets terugvinden over veelvuldige klachten vanuit de Bronbeekstraat. Wel zullen wij (naar aanleiding van de publicatie) de komende weken extra controles houden rond de Bronbeekstraat (in burger en zonder herkenbare dienstauto).”

[nggallery id=1011]

Deel dit artikel:

36 gedachten over “Buurt voert actie tegen hondenpoep”

 1. hondenbezitter

  er zijn mensen die aan de bronbeekstraat wonen en ook een hond hebben die schreeuwen het hardst want die laten ook hun hond daar poepen en ruimen het zelf ook niet op!!!
  hoe dom ben je dan om aan deze actie mee te doen!!!

 2. Bij ons wordt ook door honden gepoept.
  Gewoon weten welke eigenaar dit doet.
  Ruim jezelf de poep op.Doe het in een krant.
  Steek deze aan, even aanbellen en loop weg.
  Wedden dat ze poep aan de schoenen krijgen.
  De hond kan er niks aan doen.

 3. Kijk maar een eens in de Eikenlaan hoe het daar eruit ziet.
  Je kunt niet eens meer over het gras lopen zonder in de strond te trappen. Zelf lopen we met de hond naar het buitengebied zodat niemand er last van heeft. Mocht het toch gebeuren ruim je het gewoon op. Maar het zijn meestal de zelfden die er gewoon te beroerd voor zijn om met de hond een stukje door te lopen of het op te ruimen.

 4. Poepaanjeschoen

  DRIEVEWEG-Ramsbeek-Zengelhorst hond doet zijn behoefte en baasje kijkt andere kant op. Schijnt heel normaal te zijn zolang het maar niet bij hun thuis gebeurd.

 5. k woon aan de overkant … ook aan onze kant is het erg. Daar staan onze auto’s geparkeerd en je moet altijd aan de drukke kant van de weg uitstappen omdat je niet over het gras naar de stoep kunt komen. De overlast is echter niet van het laatste half jaar … het speelt al zo lang ik hier woon.

  Ik heb zelf ook een aantal honden maar ga nooit zonder poepzakje op weg. Ik heb in het verleden ook al eens bordjes geplaatst maar die werden weggegooid of bij ons weer in de heg gestoken. Hondeneigenaren moeten zelf die verantwoording nemen, blijkbaar moeten er toch eerst straffen uitgedeeld worden voor men het opruimt.

  Ik zal er op mijn hondenschool wederom aandacht aan schenken.

  Greet Abbink

 6. het beste is de hondenbelasting aanschaffen weer in berkelland!kijken hoe gauw dat afgelopen is!
  mensen denken alles te mogen en kunnen ,maar er n moet strenger opgetreden worden.

 7. Volgens mij is de Hondenhufter oorzaak van deze overlast.
  De “Beste hondenbezitter” weet wel hoe het moet en die komen er steeds meer !. Voer (landelijk) actie maar maak wel het verschil.

 8. Hallo
  Bij ons aan de vogelenzangstaat gebeurd het ook maar dat zijn altijs dezelfde mensen ,en precies waar wij onze container neer moeten zetten.De meeste mensen gaan wel achter naar het bos.
  Als je de moeite niet kunt nemen om een stukje met je hond te gaan lopen neem dan geen hond is mijn idee!!

  Groeten

 9. hallo bronbeekers, ga ook vlaggetjes zetten bij het zwerfvuil op de oude spoorbaan/fietspad die hondendrol is in een paar dagen vergaan maar die blikjes en plastic liggen er over 50 jaar nog ,dus verder kijken als de straat lang is

 10. ruim die rotzooi op ja, doe allemaal is normaal, kunnen we niet eens op gras lopen, zelfs als we na de bus lopen, ligt de stront midden op de stop, smerig erbij!

 11. Als ik de reactie’s zo lees vinden honden bezitters het normaal om de poep buiten de bebouwde kom te laten liggen. Ik vind het allemaal asociaal, binnen of buiten de bebouwde kom, opruimen die zooi!! Wel de gezelligheid van een hond willen, dan ook de nadelen aanvaarden!!

 12. De gemeente Berkelland moet zo snel mogelijk hondenbelasting invoeren.Misschien bezint men zich dan eerst voor men aan een hond begint en nemen niet alleen een hond omdat de kiinderen dit zo graag willen.Men bespaart zo ook nog menige hond veel dierenleed.

 13. We hebben toch hier in Berkelland een stadswacht of iets wat daar voor door moet gaan als deze nou eens wat meer op de hondenbezitters e.d.ging letten in plaats van zijn tijd te verknoeien dindagsmorgens op de markt. zo zou hij zich dan op een betere manier nuttig kunnen maken.

 14. belastingbetaler

  honden belasting . katten belasting , konijnen belasting , koeien belasting , varkensbelasting , vogel belasting ga zo maar door

 15. Henk van der Veen

  Invoer van hondenbelasting in Berkelland kan helpen om de hondenpoep te verminderen.
  In de gemeenteraad is alleen de lokale partij (Gemeente Belangen) die in alle jaren dat de gemeente Berkelland bestaat, gepleit heeft om de hondenbelasting in te voeren met uitzondering van het buitengebied.
  De volledige opbrengst van deze belasting dient gebruikt te worden in de ‘striijd’ tegen de hondenpoep in de openbare ruimte.
  Hiermede kan de gemeente controleur(s) aanstellen die inderdaad het verkeerde gedrag van de honden bezitter aan te pakken en bekeuren.
  Het is bekend dat de honden bezitter geen bezwaar heeft om deze belasting te betalen,mits het emago van de hondenbezitter beter zal worden!
  Gemeente Belang heeft het ook nu weer in haar verkiezingsprogramma staan lijst 4.

 16. hondenbelasting zit al bij de gemeentebelasting.Wij die geen hond hebben betalen daar ook aan mee, krijgen wij dan geld terug,want nu loopt er ook geen gemeenteambtenaar voor rond.

 17. Heel simpel, verplicht stellen om een poepzakje te gebruiken wanneer je je hond uitlaat. Als de hondenuitlater dit niet kan tonen wanneer hij of zij gecontroleerd wordt, bekeuren! Als de gemeente dan zorgt voor afvalbakken waar deze zakjes ingegooid kunnen worden, zijn we allemaal tevreden.

 18. Maar als er extra hondenbelasting ingevoerd wordt, moeten wij, die het allemaal wel netjes opruimen, betalen, voor die anderen. We blijven aan het betalen. Laat iedereen gewoon de poep opruimen, en er is niks aan de hand!! En inderdaad de dorpswacht, mag inderdaad wel eens wat meer rond gaan, en beter opletten!!!

 19. hallo allen er wordt wel meer dan alleen hondepoep op straat achter gelaten dus wees wijs en kijk wat een ieder zelf achter laat en laten we het dan eens over hondenpoep hebben
  groet geen hondebezitter

 20. Kijk het is natuurlijk belagelijk dat de ander voor de stront van een ander moet opdraaien. Mijn motto is dat ik voor een hond heb gekozen dus ook voor zijn stront dus ruim ik het op, een kleine moete en een groot plezier voor een ander. Maar ik ook ik tref regelmatig bij mij in de tuin hondestront aan maar ook van katten. Ik denk meestal maar zo een honden liefhebber ruimt op en een hondenbezitter niet. Maar mensen waarom schreeuwen op een website spreek de honde bezitter er eens op aan kan heel simpel zo van “hallo meneer u vergeet iets”. De BOA’s van berkelland mogen ook bekeuren voor dit maar die gasten zie je nooit is wel goed voor de gemeente kas.

 21. Trouwens in berkelland betalen we al hondenbelasting zit namelijk in de gemeente belasting verwerkt. Nu nog een paar BOA’S die willen werken aan nemen.

 22. dan maar dubbele belasting betalen voor de honden
  ,moet je kijken hoe gauw iedereen alles opruimt.gewoon 100 euro per hond!en 2e hond 150 euro,.
  dan laten ze het wel.

 23. Gemeente: Na aantal telefoontjes te hebben gepleegd over mijn beklag over de hondenpoepoverlast, en je van het kastje naar de muur word gestuurd. Niemand aan de telefoon weet echt bij wie je daar moet zijn, vervolgens moet je nog eens veel moeite te doen dan de betreffende persoon ECHT aan de telefoon te krijgen (vergaderingen, besrpekeingen enz) word je dan nog niet eens terug gebeld. Ik heb ook mensen gesproken die hun beklag hierover bij de gemeente hebben gedaan.
  Waarschijnlijk heeft dit geen grote preoriteit, maar wel bron van ergenis nummer 1 van de burgers. En bronbreekstraat is echt geen uitzondering.

  Het klopt dat er in deze buurt honden zijn vergiftigd maar dit probleem was daarvoor al gaande dus laten dehondenbezitters dit niet gebruiken als excuus.
  Het is al triest genoeg wat er toen is gebeurd.
  De boa’s hebben alleen maar hun gezicht laten zien toen de hondenpoep verplicht moest opruimen. Na 3 weken volgens mij inmiddels weer 3 jaar geleden nog nooit iemand gehoord of gezien die bekeurd is.

  Mensen lopen leuk al maanden met het zelfde boterhamzakje aan de riem onder het motto ik word zo in elk geval niet bekeurd.
  En dan nog een handige bijkomstigheid, tja het is winter en vroeg donker niemand ziet toch dat mijn hond hier een lekker boles legt. Want het is wel een feit dat we meer overlast hebben in de winter dan zomer. Want dan willen de baasjes misschien wel paar honderd meter verder lopen.

  En het klopt dat ik ook iemand zie aan de bronbreekstraat wie vanaf de voordeur de hond uitlaat. Weer een lekkere boles erbij legt en weer snel naar binnen.

  Als je mensen er op aan spreekt kijken ze je aan of dat ze water zien branden. Je bied ze aan om zakje te geven en je krijgt een grote mond.
  Wij burgers kunnen helaas niet bekeuren, ik wil wel graag zo’n baantje.

  Wij betalen ook belastingen en het loon van de Boa’s doe er dan ook wat aan.

 24. Ik ben van mening dat alleen hondenbezitters belasting moeten betalen en dat hier niet de hele gemeenschap voor moet betalen. Wie echt van een hond houdt doet dit met plezier en die ruimen ook de poep wel op.

 25. Ook rond de supermarkt aan de brink in het hardje van Eibergen en dan vooral Nieuwstraat, schoolpad ligt het vol honde poep. Ook lopen daar regelmatig honden los, dus niet aangelijnd.Wandeen dagelijks meerdemalen daar rond met mijn hond maar neem altijd een plastic zakje mee en doe daar de poep in van mijn hondje.
  Mijn vraag is moet een hond aangelijnd zijn in Berkelland of mag hij ook los lopen.
  Vooral een mevr. met een zwarte lange jas aan en grijs haar in die in het centrum woont vind het wel best en laat haar gtote zwarte hond maar poepen waar het hem uitkomt. Regelmatig is dit dier ook nog aan de diaree, nou lekker hoor.
  De stadswacht zou daar is nmaar beter naar kijken en zoals een eerder schrjver als schref niet elke dinsdgamorgen rond te hangen op de warenmarkt op de Brink in Eibergen en onnodig staan te kletsen met jan en alleman.

 26. Klaas

  binnen de bewouwde kom is het verpicht om hond zijn drol op te ruimen boete is geloof ik 90 euro.
  En binnen bebouwde kom zijn honden verplicht aangelijnd.
  Uitzondering is de Maat daar staat een bord waar je de hond los mag laten lopen.

 27. Anneke en Miranda ik kan uit jullie opmerkingen op maken dat jullie niet bepaald een honden liefhebber bent. Maar ik denk niet dat het wat uit maakt als de honden bezitters extra belasting betalen want dan krijg je van” waarom opruimen ik betaal ervoor”. Ook met dubbele belasting gebeurt er niks.
  Laat de BOA’s maar eens aan het werk gaan ik zie ze nooit.
  maar wat denk je dan van katten stront ik kan niet fatsoenlijk in mijn tuin werken kan dat dan wel.

  Maar spreken jullie honden eigenaars erwel eens op aan.

 28. @ Patrick | 10-02-10 | 14:37

  Het is natuurlijk nogal simpel gezegd dat je een poep zakje bij je moet hebben, anders wordt je bekeurd.
  De goedwillende mens welke een zakje bij zich heeft en deze vervolgens met inhoud in de poep bak deponeert en daarna pas aangehouden wordt, is de pineut. Of is het de bedoeling dat je een heel pak 100 diepvrieszakjes van de AH in je binnenzak stopt?

  Heterdaad betrappen, dat is de juiste manier van bekeuren.

 29. Robert ik heb zelf een hond,maar loop meerdere malen met het schepje en zakje als ik mijn hond uitlaat.en als
  anderen dat verpesten om de uitwerpselen van hun hond op te ruimen ,dan mogen ze van mij de hondenbelasting invoeren.en die stadswacht hangt idd rond en doet niets
  alleen maar wat kleppen tegen andere mensen! laat hem zn werk eens doen ipv op de brink rondhangen.

 30. Het staat vandaag maandag in de tubantia op de voorpagina van achterhoekeditie.

  Zaterdag zijn we naar de carnavalsoptocht heen geweest, de weg er naar toe was al slalommen om de hondedrollen heen.Toen wij aan kwamen bij de optocht bij de rotonde van de speiker was het helemaal hinkstapspringen om de drollen te ontwijken. Elke groene meter is benut door een hond.
  Ik zei nog ” pas op de honddrollen” tegen mijn man en dochter, waarop mensen reageren “wij hebben de schoenen ook al helemaal vol”. de drollen lagen overal platgetrapt.

  Dus er zullen veel mensen bij thuiskomst schoenen hebben moeten schoonmaken.

  En met sneeuw hoef je ook niet met je sleetje door eibergen te gaan, want als je kind van het sleetje valt. Zit je kind helemaal onder onder de hondepoep. Wel leuk die sneeuw want dat zijn één van de weinige momenten dat er geen dol te bekennen is.

  Dus mensen als jullie ook last hebben allemaal je beklag doen bij de gemeente hoe meer meldingen schrijven ze in de tubantia hoe meer hun er aan gaan doen. Want woordvoerdster gemeente reageert met dat er geen klachten worden door gegeven er staat niets in het systeem.

  Dus mensen bellen en klachten door geven aan de dorpswacht.
  Telefoon 0545-250250

 31. heee die dorpswacht is wakker geworden, staan ze te contoleren tussen het zwerfvuil of er hondepoep ligt ( 17 febr 18.00 uur )

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven