Eibergen maakt zich op voor 39e optocht

EIBERGEN – Zaterdag 13 februari is het weer zover. Dan maakt carnavals vierend Eibergen zich op voor de start van de 39e optocht. Het lijkt opnieuw een optocht te worden zoals Eibergen hem in voorgaande jaren kent. ”Niet de grootste”, zoals de voorzitter van de Stichting Carnaval Eibergen (Gerrit Wansing) altijd zegt; ”maar wel de gezelligste.”

Er zijn dit jaar veel inschrijvingen binnen van loopgroepen, kleine wagens, grote wagens en natuurlijk van kinderen die samen met een vriendje de mooiste creaties op straat zullen presenteren. De optocht gaat om 14.11 uur van start vanaf het Zwikkelaarsplein waar een grote podiumwagen staat opgesteld. Vanaf 13.45 uur zal het dweilorkest ‘de Bellebloazers’ het aanwezige publiek opwarmen met hun muzikale klanken. De dansmarietjes en de dansgarde van ECG de Waterrotn presenteren zich op straat met hun dansen.

Aansluitend zal door burgemeester Hein Bloemen de sleutel officieel worden overgedragen aan Stadsprins Wim II die het ‘Rottengat’ tijdens de carnavalsperiode zal regeren samen met zijn Adjudant Rudy en de prinsessen Irma en Silvia en jeugdprins Jorris en jeugdadjudant Nick. Na de overige plichtplegingen zal het startsein voor de optocht worden gegeven door de winnaar van afgelopen jaar, de groep Old Timers. Vergezeld door verschillende muziekkorpsen en de vendelzwaaiers zullen de diverse wagens in een bonte colonne door Eibergen trekken.

Voorzitter Gerrit Wansing is met recht trots op deze optocht; ”Samen met onze groep vrijwilligers blijkt het nog steeds mogelijk om de enigste optocht van Eibergen op straat te krijgen. Hoewel het elk jaar moeilijk is om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, lukt het ook dit jaar weer Mede door onze sponsors kunnen we deze optocht nog steeds organiseren.”

Als de optocht is vertrokken vanaf het Zwikkelaarsplein is er bij zalencentrum “de Klok” het jaarlijkse kindercarnaval. Vanaf dat moment is er voor hen volop ruimte om op de muziek van DJ Bachhie uit hun bol te gaan. Na afloop van de optocht start het grote carnavalsfeest bij de Klok. Naast DJ Bachie is de muzikale leiding in handen van de  band Willy en de Billy’s. Met deze combinatie van Band en DJ belooft het weer een geweldig non-stop feest te worden.

De prijsuitreiking van de optocht is rond 18.00 uur. Als ereprijs is er voor de winnaar ‘de Grootste beker’ (bijna 2 mtr. hoog) uit de regio beschikbaar, n.l. een replica van de Eibergse Watertoren afgelopen jaren gewonnen door de Old timers maar of hen dit jaar weer zal lukken de plublieksjury zal de winnaar bekend maken. Tijdens de optocht zal een boekje uitgedeeld worden met daarin een prijsvraag na afloop van de optocht kan deze weer ingeleverd worden bij
‘de Klok’ waar een bus staat, met het juiste antwoord en daaraan wordt een prijs verbonden. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

De route loopt net als voorgaande jaren vanaf het Zwikkelaarsplein, Laagte, Kerkstraat via rotonde Nieuwstraat, langs Rabobank, J.W. Hagemanstraat, Brink en via de Grotestraat weer terug.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Eibergen maakt zich op voor 39e optocht”

  1. Aan de redactie.
    Jullie besteden veel aandacht aan de optocht in Eibergen (voor wat het waard is!). Neede heeft de grootste optocht van de regio. Hier lees ik niets over.

  2. @ Klaas

    Nieuwssites zijn voor een groot deel afhankelijk van ingestuurde persberichten etc. Klaarblijkelijk is er vanuit de Needse organisatie nog geen aandacht naar de media uitgegaan voor hun optocht. Maar dat zal nog wel gebeuren.

    De uitspraak ‘Niet de grootste, maar wel de gezelligste’ slaat echt helemaal nergens op. Zo kun je er altijd wel een draai aangeven! ’t Is best gezellig hoor in Eibergen, daar niet van. Maar aan de gezelligheid in Neede en Groenlo kunnen we hier (uiteraard) in de verste verte niet tippen.

  3. Neede? dat dorp waar het centrum helemaal is uitgestorven?

    Ben benieuwd hoe ze het dar met de carnaval gezellig gaan maken.

  4. och daar gaan we weer
    de grootste , en wat zo kun je er altijd wel een draai aan geven .
    jongens hou toch eens op met elkaar af te zeiken.
    kom kijken in eibergen wat op zaterdag is en hopelijk rijden er dan geen mensen door de optocht heen.
    want wachten en de weg afzetten kan niet in eibergen
    dat kan in neede en groenlo wel omdat het op zondag is.
    laten we weer gezellig carnaval vieren en doe allemaal mee
    tot zaterdag .

  5. Needsde en Groenlose wagens komen naar Eibergen om de wagens te testen,voor de grote optocht op zondag.
    Start geld mee en wegwezen!

  6. kijk eens in brabant daar hebben ze de echte optochten!!
    daar is eibergen niks bij vergeleken toch? en neede helemaal niet.daar vieren ze 4 dagen carnaval en jullie weten niet wat dat is leve de lol op straat in brabant en limburg!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven