Forelvissers strijden om ‘gouden hengel’

RUURLO – Ruim achtentwintig forelvissers kwamen zondag een poging wagen om de zwaarste forel uit zwembad de Meene te vissen. Bijna 50 forellen zwommen rond en moesten allemaal gevangen worden. Voor degene die de zwaarste forel uit het water wist te halen was er een eervolle prijs, een gouden hengel. Oud-kampioen Jordy Eekma had dit jaar broer Remco meegenomen en misschien was dat geen verstandige keuze want al snel wist Remco een forel van 450 gram uit het water te halen.

Na ruim anderhalf uur vissen werd dit record overgenomen door Jur Dorland en Lars Weernink. Beide haalden ze een vis van bijna 500 gram uit het water. De winnaar van de dag, die zich een jaar lang ‘Mister-Forel’ mag noemen was Fabio Tol uit Halle. Zijn forel woog 524 gram en was de zwaarste forel die uit het water kwam. Zijn toppresatie werd beloond met naast de eeuwige roem de inmiddels traditionele ‘gouden-hengel’.

Vlak na de uitreiking had oud-kampioen Jordy ineens toch nog beet, een forel van bijna 520 gram. Net niet genoeg om de 1e plaats over te nemen en bovendien dus net buiten de tijd. Gelukkig voor Jordy heeft hij hiermee wel zijn broer verslagen en blijft Jordy dus in huize Eekma de nummer één forelvisser.

Op zondag 2 mei zit er weer vers warm water in het zwembad en kan er vanaf 13.00 uur weer gezwommen worden bij zwembad de Meene.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1009]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven