Gladheid zorgt voor meerdere ongevallen

BERKELLAND – Door de gladheid hebben er vrijdagmorgen diverse aanrijdingen plaatsgevonden in Berkelland. In heel Noord-en Oost Gelderland noteerde de politie ruim 60 aanrijdingen door de gladheid. Volgens de politie was het met name in de Achterhoek veelvuldig raak. Er werden binnen Berkelland ongevallen gemeld in Borculo (2), Ruurlo en Rekken.

Op de Beltrumseweg in Borculo kwam een bestuurder met zijn Hyundai Tucson in een sloot terecht. Ook op de Oude Nettelhorsterweg werd een automobilist verrast door de gladheid. De Peugeot 206 kwam na de slippartij in een sloot langs de weg tot stilstand.

Verder zijn er auto’s afgesleept op de Barchemseweg (Ruurlo) en Rekkenseweg (Rekken). Alle bestuurders kwamen met de schrik vrij en zijn niet gewond geraakt. Sleepdienst Iliohan uit Borculo had vrijdagmorgen maar liefst tien uitrukken in een tijdsbestek van 2,5 uur. Naast Berkelland moesten ze ook naar Winterswijk en Ziewent.

De gemeente strooit op dit moment minimaal door een tekort aan strooizout het is dus oppassen geblazen op de weg.

[nggallery id=1002]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Gladheid zorgt voor meerdere ongevallen”

 1. dan praat je alleen nog maar over aanrijdingen ,en heb je het nog niet over de fietsers, vooral op de klinkers er . zijn toch wel andere oplossingen dan zout.denk dat berkelland wel wat cleams aan de kont krijgen

 2. Vanmorgen 3 pogingen gedaan om vanuit Eibergen naar Lochem te gaan.
  In Haarlo gingen voor mij 3 fietsers onderuit, toen gelijk maar omgedraaid.
  Om 9:30 uur een nieuwe poging.
  Bij het remmen in Eibergen nog steeds glijden.
  na 10: 30 uur ging het redelijk goed.
  Het is niet verantwoord om met deze gladheid de weg op te gaan als er niet gestrooid is. Buiten dat je zelf wat kan overkomen, kun je een ander ook schade berokkenen.

 3. @fietser

  Claims? En dan? Denk je dat een claim ingewilligd wordt? Dan zouden alle ongevallen in Nederland van de afgelopen weken bij de gemeentes en provincies geclaimd kunnen worden.

  Kun je best proberen, maar dat is tevergeefse moeite. Je krijgt geen cent. En daar kan een gemeente of provincie in zo’n lange winterperiode ook helemaal niet aan beginnen. Dat is financieel niet op te brengen.

  Dus alle schade komt voor eigen rekening of voor die van je verzekeraar (al kost je dat je no-claim).

  De gemeente valt eigenlijk ook niet veel te verwijten. Men doet wat men kan doen. Maar het is momenteel allemaal niet bij te benen met strooien. En als dan ook nog eens het strooizout (bijna) op is, dan wordt het helemaal een lastige klus.

 4. @Jeroen.

  Ik krijg het gevoel dat je of een ambtenaar bent of 1 in de familie hebt want dan kan niet anders als ik je reactie zie.
  De gemeente en provincie zijn verantwoordelijk voor de wegen.
  Ik ben zelf vrijdag om05.30 vertrokken en zowel donderdagavond als vrijdagochtend heb ik en meerdere mensen in mijn omgeving geen strooiwagen gezien.Er zijn ook andere alternatieven voor strooizout.Dit gebeurt ook niet. De gemeente denkt: o strooizout is op dan kunnen we niks meer en blijven we lekker thuis en kijken we niet andere mogelijkheden.Een beetje erg kortzichtig gedacht.
  Maar straks wel staken om meer loon terwijl het ambtenaren salaris hoger is dan gemiddeld.
  Als gemeente zou ik mezelf schamen dan ik de burger niet kan helpen om de veiligeheid te verbeteren op de wegen.
  Met de gemeente is het 1 richtings verkeer wel geld innen om bijvoorbeeld de verliezen bij de hameland op te vangen maar als de burger om enige veiligheid op de weg vraagt zijn ze niet thuis.
  Schamen moeten ze zich.

 5. Ik word een beetje moe over al dat geklaag over het strooibeleid. De gemeente doet hun best.

  Laten we toch is een keer hopen dat de mensen verstandiger worden en hun snelheid aanpassen aan de weersomstandigheden. Steeds verbaas ik mij erover hoe de mensen nog steeds de gaspedaal indrukken terwijl het onverantwoord is.

 6. Op de belangrijkste wegen buiten de bebouwde kom zal echt wel gestrooid moeten worden. Geen zout, dan maar alternatieven. Zoals afgelopen week is het – door niet te strooien – levensgevaarlijk. Ook al rij je kalm. Heb je een keertje een winter, dan al met je handen in je haar. We leven nu wel echt in het jaar 2010 !!

 7. Hoezo, strooien moet natuurlijk maar men moet ook weten wat men doet op de weg, ga elke morgen richting E,de. ben op vrijdag wel 3 keer ingehaald door mensen die haast hadden ondanks de gladheid. waarvan 2x een doorgetrokken dubbele streep werd overschreden.
  Mensen als we commentaar willen leveren op wie of wat, begin dan bij je zelf. en steek de hand in eigen boezem. Nu zegt men natuurlijk dat doe ik niet maar anderen. Ja,Ja

 8. In deze winter gewoon rekening houden met de omstandigheden. Ik rijd dagelijks de afstand Eibergen-Zutphen/Zutphen-Eibergen met de motor als de omstandigheden het toelaten. Vrijdagochtend ook met de motor naar Zutphen gereden. Op de rotondes en in de bochten wat rustiger aangedaan maar ik had niet het idee dat ik over een ijsbaan reed. En wat alternatieven betreft: Winterbandjes onder de auto en bandjes met een goed en grof profiel onder de motor.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven