Hond met surfplank van eilandje gered

EIBERGEN – Jeroen Weijermars uit Eibergen heeft woensdagmorgen een bijzondere daad verricht. Een hond was door het ijs van de Berkel gezakt en zwom uit angst naar een eilandje. Het dier kon geen kant meer op en durfde niet meer terug te zwemmen. Het baasje – Maud Daalhuisen (48) – wist niet hoe ze het dier moest redden. Weijermars had een geniaal idee: een surfplank!

Diverse wandelaars die ter plaatse kwamen dachten mee over een reddingsplan. Jeroen Weijermars kwam met het plan om een bootje te lenen bij een buurtbewoner die dicht bij de Berkelbrug woont. Dat is niet gelukt, uiteindelijk heeft hij een surfplank gepakt en peddelde door het ijskoude water richting het eilandje om Sam te redden. De redder en de hond zijn veilig op de wal gekomen.

Daalhuisen: “Naast het gegeven dat ik het fantastisch vind hoe behulpzaam mensen blijken te zijn in zo’n noodgeval, is de actie van deze meneer helemaal fantastisch. Uiteraard heb ik hem met de auto naar huis gebracht en een mooie bos bloemen laten bezorgen.”

[nggallery id=1018]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Hond met surfplank van eilandje gered”

 1. WOW, toch ook niet geheel zonder risico voor eigen leven in dat ijkoude water.
  Heb respect voor deze hondenredder!!!

 2. Knap gedaan Jeroen.
  Dat bewijst toch maar dat er nog mensen zij die voor anderen en dieren klaar staan.

 3. jeroen wat ben jij een mega held.geweldige prestatie.
  en een dierenvriend natuurlijk.
  krijg het al koud als ik naar die foto’s kijk.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven