Kortsluiting zorgt voor brand in woning

BORCULO – Zaterdagavond omstreeks 17.45 uur heeft er een korte maar hevige brand gewoed in een woning aan de Patronaat in Borculo. Hierbij is erg veel rook- en waterschade ontstaan. De rook kwam zelfs via het dak naar buiten. De bewoners konden de woning op tijd verlaten. Zij werden opgevangen in een politiebusje.

De brandweer van Borculo kwam met twee wagens ter plaatse. De brand was ontstaan door kortsluiting in de meterkast. Wat de oorzaak hiervan is kan op dit moment nog niet gemeld worden. Door deze kortsluiting waren er ook in de directe nabijheid een flink aantal woningen van electriciteit verstoken.

In verband met het risico van uitbreding werd er al vrij snel opgeschaald naar middelbrand. De brand ging gepaard met erg veel (schadelijke) rookontwikkeling. De omgeving werd door de politie ruim afgezet.

De brandweer slaagde erin om enkele huisdieren te redden. De bewoners kunnen voorlopig niet naar hun woning terugkeren. Er wordt onderdak geregeld.

De brand trok veel bekijks vanuit de omgeving; met name door de enorme rookontwikkeling.

 

[nggallery id=1021]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Kortsluiting zorgt voor brand in woning”

  1. Hey Klusser,
    Wat is dit nou weer voor een waardeloze opmerking vanachter je PC. Als je de situatie en de mensen niet kent, hou dan je commentaar voor je.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven