Needs gedenkbos start weer met planten

NEEDE – Het wintert maar door in Nederland, maar het Gedenkbos bereidt zich al weer voor op de eerste lentedag. Op zaterdag 20 maart 2010 kunt u weer een boom planten in het Gedenkbos aan de Waterleidingdijk. U kunt zich hiervoor nog aanmelden tot 21 februari . Een bestelformulier is verkrijgbaar via de website van het gedenkbos www.gedenkbosneede.nl of is op te vragen via het secretariaat, telefoon (0545) 29 61 02 (na 18.00 uur).

In het bos staan inmiddels zo’n 250 bomen met een ‘verhaal’. Familiebomen, verjaardagsbomen, overlijdensbomen, zelfs Valentijnsbomen sieren het bos. Speciaal op deze lentedag, symbool voor nieuw leven, is het planten van een geboorteboom een mooi gebaar. Bijvoorbeeld een koningslinde in het ‘Ooievaarslaantje’. Een boom, inclusief bordje en certificaat kost op de plantdagen € 285.

De eerste lentedag valt wisselend op 20 en 21 maart. In 2010 begint de astronomische lente op 20 maart om 18:32 uur Nederlandse tijd. De dag en de nacht zijn dan even lang.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven