Nieuwe partij geweerd van sportdebat

HAARLO – De nieuwe partij Ondernemend Berkelland is niet uitgenodigd door de Berkellandse sportfederatie om deel te nemen aan het politiek sportdebat. Als motivatie wordt genoemd dat zes partijen meer dan genoeg is en meer partijen slechts een vertroebeld beeld veroorzaken. Dit in tegenstelling tot 2004 toen nieuwkomer LPF wel uitgenodigd werd.

Zelfs op de website van de Sportfederatie wordt met geen woord gerept over ondernemend Berkelland. Uiteraard betreurt Ondernemend Berkelland deze gang van zaken ten zeerste en voelt zich door de federatie genegeerd. Is dit een voorbeeld hoe de huidige politiek de zaken voor de verkiezingen even onderling regelt? Ondernemend Berkelland heeft namelijk een uitgesproken mening en was graag in debat gegaan.

Ondernemend Berkelland: “Als er bezuinigd moet worden, moet dan gewoon en helaas gebeuren. Met betrekking tot de sport zijn we duidelijk : Iedere sporter en iedere vereniging is in eerste instantie zelf financieel verantwoordelijk. Ondernemend Berkelland kijkt eerst of er zaken geschrapt kunnen worden die veel geld kosten, en niet direct met de sport te maken hebben. In dit kader voelt de sportfederatie de bui misschien al hangen. Ook oneerlijke concurrentie zoals een sportfederatie die de administratie voor verenigingen verzorgd zien we liever niet, geef dit geld liever direct aan de vereniging zodat ze zelf een (Berkellandse) accountant kunnen inhuren.

We zijn voor het behoud van de vier zwembaden in de gemeente, daar we zwemmen niet alleen zien als sport, maar ook als educatie (zwemles). Particuliere initiatieven voor een nieuw zwembad vinden we best, als het de gemeente geen geld kost.”

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Nieuwe partij geweerd van sportdebat”

  1. Op zich zou elke partij welkom moeten zijn op zo’n avond. Dus wat dat betreft kan ik de boosheid wel begrijpen.

    Aan de andere kant: een partij die weinig goeds met de sport voor ogen heeft, heeft niets te zoeken bij zo’n sportdebat.

    Bij het sportdebat gaat het om de vraag hoe het op sportief debat beter kan met Berkelland. Dan moet je dus beslist niet op Ondernemend Berkelland gaan stemmen!

  2. Beter nu duidelijk dan over 4 jaar weer moeten concluderen dat de politici zich weer niet aan de gemaakte beloftes kunnen houden. Dat werd wel duidelijk in het debat van vanavond

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven