Ondernemers zijn vernielingen spuugzat

EIBERGEN – De bedrijven Rotor, drukkerij Heinen, en Wsi installatietechniek op industrieterrein ‘De Mors’ zijn de vernielingen aan hun panden spuugzat. Daarom zijn zeer recent op verschillende plekken camera’s opgehangen om de vandalen af te schrikken. De schade die aangericht is loopt op tot duizenden euro’s.

Henk Heinen heeft zich de laatste tijd ingezet om de overlast van hangjongeren te verminderen. De ondernemer heeft daarom samen met de gemeente en politie een plan gestart om de bedrijfspanden te bewaken met camera’s. Aan twee lantaarnpalen die langs de vijver staan is een bord opgehangen met de tekst: cameratoezicht. Op deze manier willen de ondernemers de vernielers afschrikken.

Heinen: “Alleen mijn pand heeft afgelopen jaar meer dan 8000 euro schade opgelopen. Van alles is vernield, lichtreclame, regenpijpen en noem maar op. Ook zijn er regelmatig grote stenen op het dak gegooid en lag er overal zwerfvuil. Ik hoop dat deze investering op den duur z’n vruchten afwerpt.”

De gemeente heeft toestemming verleend om de borden aan de lantaarns te hangen, ook is er uitleg gegeven over de wet op de privacy. De bedrijven hebben hier rekening mee gehouden.

[nggallery id=1050]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Ondernemers zijn vernielingen spuugzat”

  1. daar gaan we weer ,deze camera’s zichtbaar tonen. aan me hoela. als jeje hier bevindt en niets te zoeken heb voldoe je aan eis om bekeken te worden daar is niets prive aan. ik hoopdta de vandalen dan maar eens de schade vergoeden en niet teren op de maatschappij. je blijft gewoon met handen van andermans spullen af.

  2. Dat de camera’s hangen is een goed punt, maar haal de waarschuwings borden met camera toezicht weg.
    Met deze borden krijgje de vandalisten nooit te pakken. Laat de camera’s hangen waar ze uit het zicht zijn. De grijp kans wordt daardoor groter.

  3. Er zijn meer ondernemers in Eibergen die cameratoezicht toepassen harry Snackcounter heeft ook alles 24 uur op video staan het moet toch andersom zijn, jeugd aanpakken en dan verder kijken

  4. @ Dhr. B.W.

    Die borden werken preventief. Als de vernielingen al gepleegd zijn, dan staan de daders wellicht op de beelden. Maar het is nog maar de vraag of ze er herkenbaar op staan en je ze dus kunt opsporen.

    Bovendien zit je dan al met de schade en de hele afwikkeling daarvan. Een preventief effect door borden is daarom nooit verkeerd.

  5. preventief is goed, maar zorg eerst dat ze gepakt zijn en daarna die borden plaatsen. En vervolgens die lui een flinke schop onder hun hol geven. Wellicht als de daders opgepakt zijn kunnen ze bij diverse bedrijven hun schade terug betalen door daar werkzaamheden te verrichten, en natuurlijk mogen deze uiteen lopen in de hoop op vieze kwarweitjes. Wellicht dat ze bij de drukkerij wel werkzaamheden hebben waar ze die inkt op moeten ruimen of de toiletten dagelijks schoon moeten maken. En laat de werknemers dan vooral niet netjes plassen en poepen. De strepen mogen in de pot blijven staan!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven