Openluchttheater blij met ton subsidie

EIBERGEN – Bestuur en vrijwilligers van het openluchttheater zijn blij met het genomen collegebesluit om een afkoopsom van 100.000 euro beschikbaar te stellen voor de privatisering van het amfitheater. ”Een geweldige steun in de rug voor de tientallen vrijwilligers die zich het afgelopen jaar hebben ingezet om het theater nieuw leven in te blazen. Met deze toezegging kunnen we nu écht beginnen met de fondswerving richting provincie en andere verstrekkers”, vertelt een opgetogen voorzitter Henk Nijhof.

Het openluchttheater heeft ambitieuze plannen. De huidige accommodatie is sterk verouderd. Architect Rob Klein Goldewijk heeft een renovatieplan gemaakt met een semi-permanente overkapping en nieuwe tribunes.  De totale kosten bedragen 400.000 euro. ”De gemeentelijke co-financiering is een vereiste om bij andere partijen, waaronder de provincie, aanvullende subsidie aan te vragen.” Het bestuur wil op deze wijze 200.000 euro binnen halen, de resterende ton wordt zelf gefinancierd. Mei vorig jaar hielden de vrijwilligers een donateursactie onder de inwoners en middenstand. Dat leverde 750 donateurs op die jaarlijks goed zijn voor zo’n 12.000 euro. ”Een prachtig draagvlak en mooie basis om mee verder te werken. Er  worden meer acties voorbereid om het draagvlak verder te vergroten. Zo houden we in het voorjaar een grote donateursactie onder het bedrijfsleven.”

Meest in het oog springende aspect uit het renovatieplan is de semi-permanente overkapping. Het ‘flex-tentdak’ bestaat uit twee delen. Er is door de architect een unieke en boerenslimme constructie bedacht. He dakdoek wordt langs staalkabels afgerold en uitsluitend ingezet bij slecht weer. ‘’Het speciale karakter van openluchtvoorstellingen moet je zo min mogelijk aantasten.’’ Doordat in de toekomst iedereen kan rekenen op een droog plekje, verwacht het bestuur flink meer bezoekers. ”Nu wachten velen tot het laatste moment met het kopen van een kaartje. En maar al te vaak blijkt dan dat ze vervolgens al weer iets anders op het programma hebben.”

Het college maakt bij de subsidietoezegging wel de aantekening dat het bestuur zelf verantwoordelijk is voor een sluitende financiering. Ook de juridische aspecten moeten worden meegenomen. Verder wil het college weten welke geluidseffecten de nieuwe overkapping heeft op de omgeving. ”We pakken de handschoen op en hebben er alle vertrouwen in”, aldus de energieke voorzitter.

Het openluchttheater heeft de programmering voor komend seizoen bijna rond. De evenementenagenda wordt eind deze maand bekendgemaakt.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Openluchttheater blij met ton subsidie”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven