Pizzeria krijgt bloembak door voorruit

EIBERGEN – Het was de laatste tijd rustig met de vernielingen in het centrum van Eibergen. Afgelopen nacht was het weer raak aan de Grotestraat, vandalen hebben een bloemenbak bij ‘Gabriël’s pizzeria’ (voorheen Pasha) door de voorruit gegooid. Van de daders ontbreekt op dit moment ieder spoor.

De schade is enorm de hele voorruit is vernield en moet vervangen worden. Een ooggetuige meld dat het zou gaan om drie daders, twee met een getinte huidskleur en één blanke jongen.

“Ik werd vanmorgen uit bed gebeld door een journalist hij vertelde dat de ruit was ingegooid. Het moet afgelopen nacht na 2.00 uur zijn gebeurd. Want rond die tijd ben ik naar huis gegaan. Al eerder zijn mijn bloembakken omgegooid. Maar daar bleef het bij. Of ik vijanden heb? Nee, niet dat ik weet”, zegt eigenaar Gabriël Barsoum.

Barsoum heeft zondagmorgen twee keer de politie gebeld met de melding van de vernieling. De meldkamer gaf aan dat er voor dit soort incidenten geen politie meer ter plaatse komt. Het advies was om aangifte te doen via internet. Barsoum: “Een slechte zaak dat de politie geen moeite wil doen om te komen. Moeten we het recht dan in eigen hand nemen? Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Heeft u wat gehoord of gezien dan kunt u contact opnemen met Gabriël Barsoum: 0545-479966.

[nggallery id=1044]

Deel dit artikel:

23 gedachten over “Pizzeria krijgt bloembak door voorruit”

 1. Dat het de laatste tijd veel rustiger was, is niet zo verwonderlijk. De burgemeester en politie zullen zich wellicht rijk gewaand hebben en hebben gedacht dat het nu allemaal veel meer onder controle is, maar schijn bedriegt.

  Het was immers koud, koud en nog eens koud. Gevolg: er waren veel minder jongeren op straat. Nu de buitentemperatuur wat zachter wordt, begint het gedonder direct weer.

  Wie gooit er nu een hele bloembak door een voorruit? Dan moet je wel volledig geschift zijn.

 2. dit soort gasten moeten keihard worden aangepakt, gevangenis straf helpt niet meer dus met de honkbalknuppel er over zodat ze de eerste maand weten en voelen wat ze aangericht hebben.
  schorem is het.

 3. Dat deze gebeurtenissen rustig kunnen plaatsvinden komt omdat deze gasten natuurlijk straks weer een aai over de bol krijgen met als reactie…moet je niet weer doen hoor….

  In de tijd dat geintrappen spannend was ging dat over belletje trekken enzo … heden ten dage moet alles worden vernield met alle gevolgen van dien.

 4. Rustig of niet, je blijft met de poten van andermans spul af. Ha ha wat leuk.
  Binnenkort zijn er verkiezingen en kijk eens bij lijst 7. Zij hebben een zeer goed aandachtspunt.
  AANPAKKEN DIE KL…Z….KKEN!!!!
  Laat desnoods de ouders boeten voor dit soort tuig. Eens kijken wie er dan het laatst lacht.

 5. En hoe wil Lijst 7 dat doen? Een particulier beveiligingsbureau inhuren. Dat kost kapitalen, het samenwerken met de politie? Klinkt leuk maar haalbaar???

  Hoe wil Lijst 7 dit plan betalen? Net als de andere ballontjes van ze? Door simpelweg de OZB maar te verhogen? We betalen al zoveel!

 6. @ Adrie
  dus jij wil de jongeren eerst met een honkbalknuppel bewerken en dan zelf een jaar de bak in voor mishandeling, ja slim plan echt top !!!
  god wat een mensen soms hier

 7. Burger tegen vernieling

  @ rrrrr: Ligt dat dan aan de getuigen of aan de daders?

  ik vind dat natuurlijk een beetje te ver gaan. Een getuige laat weten wat hij of zij gezien heeft en meteen heb je dan zo’n opmerking klaar.
  ik denk dat het tijd wordt om gewoon te accepteren wat anderen hebben gezien en niet overal over te vallen.
  En als je werkelijk vind dat er te vaak ‘mensen met een getinte huidskleur’ worden benoemd in situaties als deze, dan mag je van mij proberen daar iets aan te doen. Maar dat zal niet zij het niet meer vermelden van feitelijkheden die in het dagelijkse leven voorkomen.

  En als je er dan écht niet tegen kunt dat iets dergelijks vernoemd wordt. Dan zou ik zeggen “pas lekker de struisvogel techniek toe, zoals ook de gemeente Berkelland hier doet”.
  Daar bereik je namelijk net zo veel mee als zeuren over feitelijkheden in een bericht als deze.

 8. Hoe zo de politie dichter bij de burgers,
  nu zie je het zelf, ze bellen politie en komen niet eens kijken schande.
  En om maar aangifte te doen via pc,
  niet iedereen heefd een pc

 9. Ik zou zeggen neem het heft in eigen handen als de politie toch niet meer voor zulke dingen wil komen.
  De politie hier in Berkelland zijn een stelletje luie donders, wanneer zie je ze nou???
  Ik denk als het weer beter is.

 10. De gemeente Berkelland moet dat net zo doen als in Gouda.
  Geen deze jongens of meisjes 1700 Euro om een feestje te organiseren, Dan is het weer even rustig.

 11. Ja mensen, wel erg makkelijk om de gemeente en de politie overal de schuld van te geven. Maar het begint natuurlijk bij die ettertjes en hun omgeving zelf. Die ettertjes hebben ook ouders. Weten die waar hun lieverdjes uithangen? En hun vrienden en kennissen? Zit daar niemand met een beetje gezond verstand bij? Die dan een keer zegt: doe eens normaal!

 12. Politie heef die nacht door een bedrijf een noodruit laten plaatsen, en een pv opgemaakt.
  Waar was de sleutelhouder? (eigen verantwoordelijkheid)
  Alarm niet aanwezig! (dat weten er nu meer)
  Verzekering voor vandalisme is mogelijk.
  Aangifte kan iedere dag in Borculo.

  Tip: waar deze eigenaar veel aan kan hebben!
  ipv de politie overals de schuld van geven.

 13. De politie heeft hier geen schuld aan want die mogen ook van een vrije avond genieten. Wel is het belachelijk om te stellen dat je aanwezig moet blijven bij je pand. Alarm laten aanleggen en je verzekeren tegen vandalisme. Gekker kun je het niet bedenken.
  Men moet gewoon van andermans spullen afblijven. Basta!

 14. en zeg niet meteen dat de jeugd het was, mischien wel iemand die volwassen was, altijd de jeugd,

  en voor die mensen met lelijke reacties na de jeugd,

  iedereen begint klein

 15. Hier krijg ik nu zo’n warm gevoel bij”ontzettend fijn om in zo’n veilige gemeente Berkelland te wonen. Echt….Berkelland denkt met u mee. Vreselijk, wat een gemeente(raad). Binnenkort krijgt u allemaal de kans om te stemmen. Zoek een partij die het geweld en vandalisme wil aanpakken en laat al die slapers die nu in de raad zitten vertrekken.

 16. Het is te schandalig voor woorden. Burgemeester Bloemen aait het tuig over de bol en de hardwerkende burger is het slachtoffer. Bloemen had in zijn vorige woonplaats politiebescherming, toen waren de agenten erwel, nu niet. Wat een waardeloze bestuurder is deze burgemeester. …… (woord verwijderd door redactie) of we nemen het heft zelf in de hand, want dit gaat zo niet langer.

 17. gewoon recht in eigen handen nemen zou ik zeggen dat doen wij ook er zijn wel goede agenten die wel willen maar niet mogen .Hun moeten ook doen wat hen wordt opgedragen van hogere hand uit b.v Den Haag en hun bazen terplaatse Nederland is ziek en er moet heel snel wat gebeuren en praten helpt niet meer dus ben ik voor harde actie

 18. De politieagenten kunnen nu huin eigen gang gaan. Dat wijf van Ter Horst (ex minister) is binnen 6 uur na de val van het kabinet op skivakantie gegaan. Het interesseerde dat wijf geen moer wat er in Nederland gebeurde. Ze zal nu wel met haar gaffel aan de alcohol zitten. Het wordt tijd voor een minister die wel een ruggegraad heeft en durft te straffen.Zo niet, dan een burgerwacht en dat tuig aanpakken. Stel maar een voorbeeld.

 19. Vind het lullig voor de eigenaar! Kan me indenken dat je losse handjes krijgt als je zou weten wie het gedaan heeft. Maar waar ik nogal moeite mee heb, zijn de reacties die sommige mensen hier plaatsen. M.I kortzichtig en in sommige gevallen racistisch.. Als het zo makkelijk was om dit te voorkomen dan was dit allang gebeurt. Dit gebeurt echt niet alleen in Berkelland; dit is gewoon een maatschappelijk probleem. Wat betreft de politie; het ergert me ook dat ze niet komen opdraven wanneer dit zou moeten maar dit is niet de schuld van de politie en de gemeente. Dit komt door onze regering die bezuinigd!

 20. Ik vind het vooral diep triest dat ze bij on tent de ruiten in gooien, Ik vind het ook triest om meteen de ”Jeugd” op de kop te geven. De jeugd doet niet alles?

  Wat ik wel hoor is dat de politie wel komt als er ergens overlast is.. Dan staan ze er binnen 5 minuten en bij een vernieling van een Pizza/Eet tent komen ze niet voor uit de tent.

  Wat ben je dan voor agent?

 21. Burger tegen vernieling

  Aan iedereen die het er maar over heeft dat de politie niet komt bij dergelijke zaken:
  De politie is wel degelijk ter plaatse geweest! Ongeveer 5 a 10 minuten nadat de vernieling was aangericht was de politie ter plaatse en heeft daar enkele getuigen gehoord die op het geluid van de vernieling (het glasgerinkel) waren afgekomen.
  De politie is nog geruime tijd blijven staan en heeft uiteindelijk een noodruit laten plaatsen. (blijkbaar is het voor sommige mensen moeilijk om gewoon te lezen).

 22. En gelijk de de getinte kleurlingen de schuld geven, voor het zelfde geldt had de blanke jonge het misschien gedaan .
  wat oppervlakkig hoe sommige mensen hier denken..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven