Politie lost serie inbraken Eibergen op

EIBERGEN – De politie denkt met de aanhouding van twee verdachten een serie inbraken in Eibergen te hebben opgelost. De verdachten hadden het vooral voorzien op sieraden, flatscreens en camera’s. Zij zitten in voorlopige hechtenis.

In de periode september 2009 tot en met januari 2010 vond een aantal woninginbraken plaats in met name Eibergen.  Ook vonden er inbraken plaats plaats in Neede, Rekken en in Rietmolen.

Bij deze woninginbraken werden vooral sieraden, horloges, flatscreens en camera’s weggenomen. Tweemaal werd zelfs een auto gestolen, met sleutels die meegenomen waren uit de woning. De verdachten sloegen meestal een raam in om toegang tot de woning te krijgen. De politie merkte in haar contacten met het publiek, dat de inbraken in Eibergen en omgeving een grote impact hadden op het veiligheidsgevoel van de inwoners.

Op 20 januari 2010 zijn twee verdachten aanhouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Eibergen en een 20-jarige man uit Neede. Beiden hebben over meerdere inbraken een bekennende verklaring afgelegd. Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten heeft de politie een aantal goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn.

Diverse benadeelden konden aan de hand van hun aangifte op de hoogte worden gesteld dat van hen gestolen sieraden bij de verdachten zijn aangetroffen.

De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de Raadkamer en voor 90 dagen in gevangenhouding gegaan. De politie hoopt dat dit resultaat een positieve uitwerking heeft op het veiligheidsgevoel van de bewoners van Eibergen. De meeste gedupeerden zijn over het resultaat van het onderzoek op de hoogte gesteld. Binnen niet al te lange tijd verwacht de politie het dossier aan het openbaar ministerie aan te leveren.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Politie lost serie inbraken Eibergen op”

 1. Ja Politie team nu graag nog de lopende zaken en onopgeloste zaken oplossen graag, daarna pas praten over veiligheidsgevoel want die komt toch echt niet van jullie team.

 2. positief willem, doe het werk zelf maar, je bent niet goed jij, ga zelf maar keer hulp zoeken, goed voor je, of ben je depressief ofso? 24/7 negatief

 3. @Klaas zou jij wel bij die 19% tevreden behoren ( in de gemeenteraad zou je dus de minderheid hebben)

  Ook hebben we een aantal stelling voorgelegd:
  ‘De politie heeft te weinig tijd voor allerlei zaken’
  – bijna 71% is het hier mee eens. In 2008 was dit nog 66%
  ‘De politie is snel aanwezig als dit nodig is’ – 51% is het hier mee eens
  ‘De politie is goed aanspreekbaar’
  – 30% is het hier absoluut mee eens, en 31% is hier redelijk tevreden over.
  ‘De politie treedt niet hard genoeg op’
  – ruim 71% is het hier mee eens en vinden dat de politie nu echt harder moet gaan optreden.
  Op de vraag ‘Welk oordeel hebt u over het totale functioneren van de politie?’ is 19% tevreden tot zeer tevreden. 38% is niet tevreden maar ook niet ontevreden. 40% is duidelijk ontevreden over het functioneren van de politie.

  http://www.watvindtnederlandervan.nl/index.php?fPID=Nieuws&fID=337

 4. @ willem,

  ik denk dat menig politieagent er zelf ook wel zo over denkt!
  Maar ze mogen niet anders dan hun wordt geleerd/opgedragen. Doen ze dat wel raken ze hun baan kwijt.

  Besef wel wanneer je het hebt over de POLITIE je het niet alleen hebt over het overheid apparaat maar ook over de mensen die er werken!!! En de mensen die er werken kunnen er in 90% van de gevallen niks aan doen!!

 5. Anders ga ff zielig zitten neulen over wat de een en de ander vindt ..

  In iedergeval zijn er 2 dikke stakkers opgepakt =)

  Ga werken voor je geld zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven