Q-koorts geconstateerd bij geitenboer

REKKEN – Op een bedrijf aan de Wolfsweg 4 in Rekken is Q-koorts geconstateerd. Q-koorts is een ziekte die voorkomt onder melkgeiten en -schapen en die kan worden overgedragen op mensen. De gemeente Berkelland houdt daarom een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden.

De informatiebijeenkomst is vanavond (dinsdag) 9 februari van 20.00 tot 21.30 uur in zaal Kerkemeijer, Rekkenseweg 44 in Rekken. Tijdens de avond zullen de GGD Gelre IJssel (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) en vertegenwoordigers van het ministerie van LNV (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) een toelichting geven op de bestrijding van de Q-koorts en de gevolgen voor de volksgezondheid. Burgemeester Hein Bloemen leidt de avond in. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

Voor de bestrijding van de Q-koorts onder dieren is het ministerie van LNV verantwoordelijk. Op bedrijven waar Q-koorts is vastgesteld geldt een reeks maatregelen, die door het ministerie van LNV wordt vastgesteld. Het bedrijf in Rekken heeft 1900 geiten. Helaas moet een aantal dieren van het bedrijf aan de Wolfsweg 4 worden geruimd. LNV onderhoudt hierover contact met de eigenaar. De gemeente leeft mee met het gezin van dit bedrijf, want dit is een ingrijpende gebeurtenis.

Update woensdag:
De ruiming van de drachtige geiten is woensdagmorgen begonnen bij de Rekkense geitenboer Snijders. Ruim 1000 dieren zijn er gedood.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Q-koorts geconstateerd bij geitenboer”

  1. de fam veel sterke toegewenst met het verlies van jullie veestapel! sta je mooie machteloos toe te kijkken dat je geiten worden geruimd en dat ze waar schijnlijk helemaal geen Q-koorts hebben maar zo gaat dat nu eenmaal in nederland !
    sterkte in deze dagen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven