Verkiezingsposters mogen overal hangen

BERKELLAND – Overal in Berkelland kom je de verkiezingsposters en spandoeken tegen. De politieke partijen zoeken de mooiste plekjes uit om de affiches op te hangen, aan verkeersborden, lantaarnpalen, in weilanden en gemeentelijke plantsoenen.

Volgens burgemeester Bloemen gaat de gemeente niet optreden tegen het wildplakken. “Het is een manier van meningsuiting, het mag van mij tot 3 maart.” De ambtenaren in het gemeentehuis hadden een andere mening en wilden hard optreden tegen de posters.

Een collega van Bloemen – burgemeester Emme Groot – heeft de partijen in de gemeente Delfzijl wel opgeroepen om de posters te verwijderen. “Ik ben van mening dat iedereen zich aan de regels moet houden. Bedrijven moeten ook een vergunning aanvragen om ergens een reclamebord te plaatsen”, aldus Groot.

[nggallery id=1051]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Verkiezingsposters mogen overal hangen”

 1. “Volgens burgemeester Bloemen gaat de gemeente niet optreden tegen het wildplakken. “Het is een manier van meningsuiting, het mag van mij tot 3 maart.” ”

  Ok, dus als ik een poster met ‘Bloemen praat poep’ ophang, ergens willekeurig op een aantal plaatsen in de gemeente, dan mag dat ook?

 2. Niemand mag zo maar overal posters ophangen. Nu het om een gemeentelijke aangelegenheid gaat, mag het plotseling wel. Meneer Bloemen, u meet met twee maten!

  Overigens zit ik te wachten op een poster waarbij een partij aankondigt TEGEN de bouw van een nieuw gemeentehuis te zijn. Op zo’n partij zal ik zeker mijn stem uitbrengen. Er is gewoon geen geld voor, punt.

 3. Het verwijderen van deze posters doen de partijen natuurlijk zelf..Ze willen dat de burger hun stoep sneeuwvrij houdt en het liefst zelf het groen onderhouden dan zullen ze toch zelf wel hun troep pruimen???????

 4. Was wel schrikken toen de flyer van Mans bij mij op de mat lag vanmorgen.
  Met bijna 40 punten waarom we moeten stemmen op lijst 3 nr 9

 5. Inderdaad erg jammer, word er moeilijk gedaan om een bepaald promotiepercentage op een pand waar op een nette manier een communicatieuiting gedaan wordt en dan gaan ze zelf lukraak overal die troep ophangen. De gemeente is voor mij allang niet meer te vertrouwen, denk bijvoorbeeld aan de corruptie betreft het fintessdebakel, de gouden handdruk waar destijds dhr. Rietman gelukkig wat tegen gedaan heeft, de fusie van gemeente Berkelland etc etc. En nu willen ze ook weer een nieuw gemeentehuis. Laat ze toch gewoon lekker in Eibergen of Borculo zitten. De panden zijn immers groot genoeg. Zo ook met het politiebureau, planten we er gewoon 1 neer in Eibergen, nee hoor een aantal jaren later gewoon een hele nieuwe in Borculo. Voor mij kan de gemeente de pot op met hun inconsequente gedrag, bah!

 6. Als ondernemer dien je een reclamevergunning aan te vragen. De politieke partijen (raadsleden e.d.) storen zich nergens aan, of hoeven zich blijkbaar nergens aan te houden. Zijn dat nu de personen die het goede voorbeeld moeten geven. Wijze les, zij zitten er voor ’t eigen hagje.

 7. @ Karel.
  Kun je nog meer nutteloze reacties plaatsen?

  En nee, als antwoord op je vraag, ik kom niet uit Neede.

 8. Het gaat om consekwent en duidelijk beleid!!
  Voor eenieder!!!!!
  Dit is dus weer een slechte uitzondering.
  Denk nog maar eens goed na op 3 maart.

 9. @ karel, ik snap je vraagstelling niet en weet ook niet waar je naar toe wil. Ik kom uit Eibergen en geeft mijn duidelijkheid over de inconsequente manier van handelen. Ik snap je correlatie niet.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven