Wim Bentsink 45 jaar werkzaam bij ECB

EIBERGEN – Weinig werknemers kunnen zeggen dat ze vijfenveertig jaar in dienst zijn geweest bij hetzelfde bedrijf. Wim Bentsink (59) uit Rekken behaalt op 22 maart deze mijlpaal. Hij is dan 45 jaar in dienst bij BouwCenter ECB. De meeste mensen noemen Bentsink ‘dakpan’. Waarom?, ik heb in mijn beginjaren dakpannen vervoerd. Vandaar deze roepnaam”, zegt de jubilaris.

Op 15-jarige leeftijd (22 maart 1965) is Bentsink bij Smit en Mengerink fulltime in dienst gekomen. Al eerder had de Rekkenaar er gewerkt maar toen als vakantiekracht. In 1981 veranderde de naam van het bedrijf in ECB. Bentsink is begonnen als tegelmaker. In 1967/1968 mocht hij met een tractor bouwmaterialen bezorgen op verschillende bouwterreinen in de buurt.

Vanaf zijn 18-jarige leeftijd is Wim vrachtwagenchauffeur geworden. In 1993 moest hij door rugklachten stoppen met deze functie. “Na een operatie kon ik wel weer aan de slag, als hulpchauffeur en andere werkzaamheden op de werf. Dat doe ik nu nog steeds.”

Zijn grootste passie zijn de oldtimers van Henk Jan Mengerink, samen knappen ze vrachtwagens op en bezoeken shows in het hele land. Op 22 maart wordt Wim Bentsink in het zonnetje gezet tijdens een feestje op de zaak.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Wim Bentsink 45 jaar werkzaam bij ECB”

 1. Willem, van harte met je 45 jarig dienstverband en nog vele jaren in goede gezondheid gewenst.

  Neetron Logistics

  Gerard & Henny

 2. Wim alvast Gefeliciteerd je heb nog dakpannen bij ons gebracht tevens heb je nog zelf pannen gelegd bij Henkjan dus kwaliteiten genoeg en 22 maart alvast een leuk feestje toegewens

 3. hey willem

  van harte gefeliciteerd en nog veel gezonde jaren

  en dat je nog veel broodjes file mag komen eten enne???????

  dikke kus ine

 4. Dakpanne gefeliciteerd! Dat doen er maar weinig na, en zeker niet bij de ECB! Veel plezier met de vrachtwagens en de piraterij. Spreek je binnenkort wel weer!

 5. Hey kerel nog ff en dan hebben we tijd zat om aan de vijver te staan bij Theo als 2 eenzame kabouters whoehaaaaaaa felicitas

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven