Anne Hövels wint zilver bij AmericanSkills

100315-anne-hovelsNEEDE – Anne Hövels uit Neede (20), studente van de Cas Spijkers Academie van het ROC van Twente heeft zilver behaald op de AmericanSkills. De AmericanSkills vonden plaats van 10 tot 13 maart in Rio de Janeiro in Brazilië. Meer dan vijfduizend kandidaten streden daar om zich de beste in hun vak te mogen noemen. Anne Hövels is tweede geworden op het onderdeel Restaurantservice.

De vier wedstrijddagen hadden iedere dag een andere module waar Hövels haar kwaliteiten en technieken moest laten zien: Bar, Casual Dining, Banqueting en Fine Dining. Iedere module had een verschillend aantal gasten om de moeilijkheid te verzwaren. Onder andere het maken van cocktails, de tafelbereidingen, het serveren van diverse wijnen, op tempo werken en gastencontact werden getoetst. De omstandigheden waren loodzwaar omdat het overdag ruim 35 graden was. Anne heeft niets laten merken van deze zware omstandigheden en heeft echt een topprestatie geleverd. Haar eerste reactie was ook: ‘geweldig, ik heb zilver!’

De wedstrijddagen vonden voor Anne geheel in het Engels plaats. Dit was erg lastig omdat er in Brazilië overal Portugees wordt gesproken en men daar de Engelse taal niet goed beheerst. Anne had gedurende de wedstrijden een translator bij zich om alles te laten vertalen. Deze dame mocht alleen letterlijk vertalen wat Anne zei tegen haar gasten. De andere studenten uit de deelnemende landen konden wel communiceren in hun eigen taal.

AmericanSkills zijn de Amerikaanse kampioenschappen voor het vakmanschap en tevens plaatsingswedstrijden voor de WorldSkills Londen 2011. Samen met haar docente en jurylid Natasja te Brake is Anne Hövels op 7 maart vertrokken naar Brazilië. Sinds 1 februari 2010 werkt Anne bij Droste’s dineren en logeren in Tubbergen.

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Anne Hövels wint zilver bij AmericanSkills”

 1. Gerrie v.d.Werf

  Anne je hebt het geweldig gedaan,
  Gefeliciteerd en sukses verder in de toekomst.
  Groeten Gerrie v.d.Werf.

 2. Harry Niemeijer

  Beste Anne,

  Wat een prestatie!!!!

  Harry Niemeijer (Directeur Elite Salades & Snacks B.V.)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven