Café De Lindeboom gaat definitief dicht

EIBERGEN – Café De Lindeboom aan de Hagen in Eibergen gaat op maandag 8 maart definitief dicht. De vijf ondernemers uit Berkelland die het bedrijf draaiende houden hebben zondag de stekker er uit getrokken. Pandeigenaar Monasso Holding B.V. uit Groenlo is haastig op zoek naar een nieuwe uitbater.

“We hebben samen het besluit genomen om te stoppen met het café, de kosten waren de laatste tijd zo hoog dat het niet verstandig was om door te gaan met de onderneming. Dinsdag vragen we bij de rechtbank het faillissement van de B.V. aan. Iedereen mag weten dat we geen grote schulden hebben”, zegt één van de ondernemers.

In juli 2008 ging het ook al slecht met De Lindeboom, Rinnie Hartog –  die toen het café runde – heeft de vijf ondernemers om financiële steun gevraagd om het café te redden. Er werd een B.V. opgericht. Op 1 mei 2009 gooide Hartog het bijltje er bij neer en stopte.

Zondagmiddag waren alle personeelsleden uitgenodigd om afscheid te nemen. “We gaan de eigenaar van het pand zeker helpen met de toektocht naar een nieuwe kroegbaas. Het is en blijft een mooi café, ik weet zeker dat binnenkort de zaak weer opengaat.”

Nog meer nieuws over ondernemers!
Zondagmorgen is het pand van Mit’s in de Oudestraat te Neede leeggehaald. Er is dus weer een zaak gesloten in het dorp (zie foto). Onze fotograaf Roy Nijman kwam op een hekwerk bij Oudenampsen in Eibergen een groot reclamebord van de Verfdiscounter tegen. De zaak aan de J.W. Hagemanstraat verwijst de mensen naar hun winkel. Maar in de Grotestraat zit toch ook een verfzaak. Iemand heeft de pijlen op het bord omgedraaid, nu worden de klanten naar de verfotheek gestuurd (zie foto). Wie o wie heeft het a4tje omgedraaid. Is er nu ook al een verfoorlog in Eibergen?

[nggallery id=1080]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Café De Lindeboom gaat definitief dicht”

 1. Ik hoop echt dat er weer nieuwe uitbaters gevonden kunnen worden voor de lindebom het is echt een schitterende lokatie mijn vrouw en ik komen er regelmatig mals wij in eibergen zijn ik hoop dat dit kan worden gerealiseerd vor koninginedag want dan is het altijd ontzettend gezellig in Eibbergen

 2. Complimenten voor die ondernemers, die het toch nog eens geprobeerd hebben!!!.
  Dat is de goede instelling. Jammer dat het niet gelukt is.

 3. Jammer, prachtig café. Wel is het zo dat je dit zag aankomen. Er zijn simpelweg veel te veel cafés in Eibergen. Je kunt er wel een nieuwe uitbater op zetten, maar of dat helpt? Wellicht legt dan een ander café het loodje.

  Nu is er ook nog dat nieuwe café, Markt 2, of zoiets. Ook een prachtig café, fraai ingericht en het ligt op een mooie plek. Maar gelet op het al aanwezige aantal cafés heeft ook dit café helaas geen enkele meerwaarde.

  Het bier is er overigens wel errrrrrrrg duur! Twee euro voor een glas. Dat zijn prijzen voor de cafés op de Oude Markt in Enschede, maar niet voor een dorp als Eibergen. Dat zijn we hier niet gewend.

  Ook zijn er veel te veel shoarmatenten in Eibergen. Om de haverklap krijg je een folder in je brievenbus, waarin staat dat er weer eentje van eigenaar is veranderd en de naam weer eens gewijzigd is. Allemaal zinloos. Sluit er drie en je houdt drie goedlopende tenten over.

 4. wat denk je dat een biertje bij de klok kost dan? dat is duurder dan bij markt 2, en markt 2 is niet echt een cafe maar een grand cafe, dus gericht als restaurant/cafe

 5. Ons team nodigt Klaas uit om eens een biertje te komen drinken bij de Klok in Eibergen. Al vrij snel zal hij dan constateren dan een “amsterdammertje” bij de Klok € 1,90 kost, en dat is toch nog een stuk lager dan het gemiddelde hier in de omgeving…

 6. geboren eibergenaar

  er zijn de laaste jaren inderdaad veel cafe,s shoarma tenten en eetcafe,s bijgekomen,
  dat kan dus niet goed gaan
  de consuptieprijzen zijn overal aan de hoge kant
  2,00 voor een glas cola, in de zomermaanden voor een vracht ijsklonten en een beetje cola, in de supermarkten heb je een anderhalve liter fles voor ongeveer 1,50
  je krijgt vanzelf dus dat men denkt zijn die cafe’s nou helemaal, koffie komt tegenwoordig uit een automaat
  en de smaak valt meestal tegen. dus nemen we maar
  capuccino maar kost wel een beetje meer.
  al jaren is de klok een stabiele factor en voor de rest telt ‘
  zo lang dat het duurt

 7. @ geboren eibergenaar

  heb laatst bij de bengel gezeten daar kost een biertje €1.80
  koffie € 1.60 en deze is vers uit een piston apparaat fles bier kost €2.00 en fris krijg je in een flesje dus stabiel is het daar ook

 8. de klok en stier mijn nummer 1 en 2 in eibergen…

  klok vanwege klok feesten
  en stier omdat iedereen daar geaccepteerd worde zoals ze eruit zien, en dat zie je niet overal, want vaak worden mensen met andere look na gekeken. en de stier omdat het persooneel heel normaal is, en zich lekker tussen de mensen werken

 9. geboren eibergenaar

  maar het blijft een feit dat er teveel zaken momenteel
  in Eibergen zijn zeker het aantal eetgelegenheden
  dus dat gaat gewoon niet goed
  en dat is jammer komen er lege panden
  terwijl het centrum er nu goed uitziet

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven