Fakkeltocht: Ruurlo staat stil bij bevrijding

RUURLO/NEEDE – De leden van Keep Them Rolling hebben afgelopen woensdagavond met hun legervoertuigen een fakkeltocht gehouden door het centrum van Ruurlo. De brullende motoren trok veel publiek. Honderden mensen stonden ondanks de regen langs de kant van de weg om samen stil te staan bij de bevrijding. De route werd op de zelfde manier gereden als 65 jaar terug.

De voertuigen reden vanaf het kasteel richting het Kerkplein waar burgemeester Hein Bloemen het bevrijdingsvuur mocht aansteken. Daarna maakten ze een rondje door het centrum van Ruurlo. Sophia’s Lust en Pipes & Drums Band uit Apeldoorn zorgden voor de muziek. De tocht is tevens de afsluiting van het Liberty Camp. De legervoertuigen gaan dan via Lochem, Gelselaar, Diepenheim, naar Delden.

In Neede werd er ook stilgestaan bij de bevrijding net als in Ruurlo reden de bestuurders met hun voertuigen door het centrum. Er werden bloemen gelegd bij het monument van omgekomen soldaat Edward Foster.

Ondernemers in de Oudestraat/Borculoseweg waren teleurgesteld over de aantal voertuigen die opstelt stonden. Er zouden volgens de organisatie zeker 70 voertuigen een show houden. Dit aantal werd niet gehaald. Er waren zelfs kraampjes opgebouwd om waren te verkopen. Maar de kramen bleven door het weinige publiek leeg. Verder is de viering in Neede goed verlopen. Fotograaf Roy Nijman en cameraman Jan Larink gingen de straat op om het spektakel vast te leggen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1129]

Foto’s Neede:
[nggallery id=1130]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Fakkeltocht: Ruurlo staat stil bij bevrijding”

 1. Wat Neede betreft. Misschien had de organisatie de basisscholen erbij moeten betrekken. Kinderen gaan vaak niet alleen, komen de ouders ook mee. Op die manier blijven de herdenkingen ook. 4 en 5 Mei is er nog een kans.

 2. Neede stelde weinig voor, de beloofde “optocht” van de smederi’je naar het monument was 3x niks.. jammer!!

 3. Mag hopen dat de bevrijding in Neede, 65 jaar geleden groter was dan gisteren.
  Met amper 10 voertuigen op de borculoseweg en een lege oudestraat waren we snel uitgekeken.
  Waren wij maar naar Ruurlo gegaan.
  Wat een organisatie!

 4. @Vlearmoes:
  Alle kinderen van de basisscholen in Neede kregen een presentje ter gelegenheid van deze herdenking en de leerkrachten hebben hier de nodige uitleg bij gegeven.

  Dus eerst checken, dan pas oordelen.

  Groet!
  Een leerkracht

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven